"אנחנו השוטרים הכי טובים של ישראל"
השוטרים שנאשמים בניסיון לחסל עבריינים הכחישו בביהמ"ש כל קשר. "אני לא כועס על אף אחד, רק על עצמי שבכלל הגעתי למצב הזה - אבל בקרוב יתבהרו הדברים", אמר אחד הנאשמים
- הותר לפרסום: שוטרים הניחו מטענים לעבריינים
- שוטרים הנלחמים בפשע בצפון: "מפקירים אותנו"
- חצו את הכביש: פרשיות שהגיעו לידי מח"ש בעבר
- ניצב קורן: הנחת מטען על ידי שוטרים - עבריינות
- ח"כ אופיר פז-פינס: "זה יום שחור לשלטון החוק"
"אנחנו השוטרים הכי טובים של מדינת ישראל", אמר אחר השוטרים בתגובה להאשמות החמורות כלפיו וכלפי חבריו. "עוד יוכח שאין לנו שום קשר לדברים שמיוחסים לנו". שוטר אחר שגם הוא נאשם בפרשה הבטיח כי היא תתבהר בקרוב. "אני לא כועס על אף אחד, אני רק רוצה למסור ד"ש לילדים ולמשפחה שלי", אמר השוטר. "אני כועס על עצמי שבכלל הגעתי למצב הזה, אבל בקרוב יתבהרו הדברים".
עורכי הדין המייצגים את הנאשמים: טומי ויאיר נדשי, דוד יפתח, משה שרמן, אלי סבן, אהוד כספי וראובן בן-חיים, דחו בבית המשפט את האישומים ואמרו כי בקרוב תוכח חפותם של כל המעורבים בפרשה.
עורך הדין טומי נדשי, המייצג את קצין המשטרה, אמר בבית המשפט כי "מדובר באדם שחירף את נפשו וסיכן את חייו שוב ושוב למען המדינה. אין לו שום קשר לטענות נגדו. מדובר בקצין מצטיין שאוהב את העבודה במשטרה".
הנאשמים מכחישים. צילום: אסי כהן. עריכה: דפי פרבמן
נציג המחלקה לחקירות שוטרים, עורך הדין משה סעדה, אמר בבית המשפט כי מדובר בפרשה חמורה של שוטרים, שלדבריו היו אמורים להגן על אזרחים אך נמצאו כנאשמים במעשים חמורים נגד אזרחים. לדברי עו"ד סעדה, המניע למעשים היה יצר הנקמה באותן דמויות, שאותם ראו הנאשמים כחשודים בניסיונות לפגוע בהם.
הפרשה, שהותרה היום לפרסום, חשפה ניסיון של קצין, שלושה שוטרים ואזרח להתמודד עם מי
ביחידה לחקירות שוטרים חתמו הסכם עד מדינה עם שוטר נוסף, שנחשד גם הוא במעורבות בפרשה ואף הודה במעשים, והפליל את יתר המעורבים. לבסוף הודו שני חשודים נוספים, אזרח ושוטר, במיוחס להם וקשרו אף הם את יתר המעורבים לחשדות.

הקצין העצור הוא רב-פקד, וגם יתר החשודים הם שוטרים ותיקים המשרתים בתפקידי בילוש ומודיעין במחוז הצפוני. האזרח חשוד כי סיפק את חומרי החבלה.
כתב האישום שהוגש לבית המשפט המחוזי בחיפה על-ידי המחלקה לחקירות שוטרים מפרט שורת עבירות של ייצור נשק, נשיאה והובלה של נשק שלא כדין, הפרת אמונים והיזק בחומר נפיץ שהיה בו כדי לסכן חיי אדם באופן ממשי. עונש המאסר המקסימלי על עבירה מסוג זה מגיע ל-15 שנות מאסר. למעורבים לא יוחסו עבירות רצח.
על-פי כתב האישום הניחו השוטרים בחודש אוקטובר 2006 מטעני חבלה מתחת למכוניתו של מיכאל מור, תושב נהריה בן 29, שהוגדר על-ידי המשטרה כראש ארגון פשע. במקרה אחר הניחו מטען חבלה מתחת לאדן החלון בבית אחיינו של מור. המטען הראשון לא הופעל, והמטען השני גרם לנזק בבית, אך לא לאבידות בנפש.
"זוהי אחת החקירות הקשות והמסובכות ביותר שידעה מח"ש", אמר סגן מפקד מח"ש, עו"ד למברגר. "החומרה היתרה היא בתופעה שנתגלתה בה אנשי משטרה אימצו שיטות של ארגוני פשיעה, הן בעצם ההתארגנות כתא מחתרתי והן בדרך הפעולה לבחור הטמנת מטעני חבלה מסוכנים". למברגר הוסיף כי "המסר שמועבר על ידינו ועל ידי צמרת המשטרה, הוא חד משמעי, והוא שמדובר בפעילות פלילית, לא בצבעים של אפור אלא שחור משחור".