גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


"לבנים שלנו אין איפה לגור ביהודה ושומרון"

ב"שלום עכשיו" דיווחו על המשך הבנייה בהתנחלויות, והתושבים שם מסבירים: אין כאן כבר איפה לגור. "יש ביקוש עצום, אך אנו עניים בהיצע", מספרת מתווכת

רועי שרון | 7/11/2007 16:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הבוקר פרסמה "שלום עכשיו" דוח לפיו הבנייה בהתנחלויות ובמאחזים הבלתי-חוקיים באזור יהודה ושומרון נמשכת. בגושי ההתיישבות באזור מסבירים כי מצוקת הדיור שם היא מציאות כואבת, הקיימת כבר למעלה משנה - תוכניות בניה בגושים לא מאושרות, מכרזים חדשים כמעט ולא מוצעים ופרויקטים רבים תקועים בשלבי התכנון.

על-פי הדוח של שלום עכשיו, ב-88 התנחלויות וב-34 מאחזים בלתי חוקיים ביהודה ושומרון מתקיימת בנייה של מבנים חדשים. את הדוח פרסמה התנועה כחודש לאחר הוראתו של שר הביטחון, אהוד ברק, להקפיא את הבנייה בגושי ההתיישבות הגדולים - גוש עציון, אריאל ומעלה אדומים. ביישובים מוחים על הוראת שר הביטחון, שכן מדובר באזורים שיש להשאיר בריבונות ישראל גם בהסדר קבע עם הפלשתינים.

כבר לפני חצי שנה ניסתה מועצת יש"ע לסייע למצוקת הדיור באזור. אנשי המועצה קראו לתושבים ותיקים מגושי ההתיישבות, שילדיהם עזבו את הבית, להכשיר יחידות דיור קטנות בכל מבנה באזור, במטרה לאכלס בהם זוגות צעירים. אולם היוזמה, כך טוענים ביישובים, לא הצליחה להקל על המחסור בדירות.

אחד האזורים הסובלים ממצוקת הדיור הוא גוש-עציון. "זה מונע מילדים שלנו שמתחתנים להישאר לגור פה", הסביר ל-nrg מעריב ראש המועצה, שאול גולדשטיין. לדבריו, מחירי הנדל"ן עלו נוכח ההיצע הנמוך, וכך דירות שעד לפני שנתיים נמכרו ב-130 אלף דולר, נמכרות היום ב-180 אלף דולר. מחירי הבתים צמודי הקרקע האמירו עד ל-300 אלף דולר. "אם זוג מתחתן" סיכם גולדשטיין, "פשוט אין לו איפה לגור".
"לאן נשלח את ילדינו?"

מרים ארמון, העובדת כמתווכת דירות ביישוב אפרת כ-21 שנה, סיפרה כי "פשוט אין לנו היצע של דירות. דירת ארבעה חדרים הושכרה לפני שנתיים ב-500 דולר, והיום נחטפת ב-700 דולר". "יש לנו ביקוש עצום, אבל אנחנו עניים בהיצע".

גם בגוש קרני שומרון–קדומים, ממערב לגדר ההפרדה, קיימת מצוקת דיור. בשנתיים האחרונות נרשמו לנישואים 220 מתושבי המועצה, אולם רק 20 יחידות דיור הופשרו לזוגות הטריים. "לאיפה נשלח את הילדים שלנו?", שאל

ראש המועצה, הרצל בן-ארי, בצער. לדבריו, חברי היישוב נאלצים "לגרש" זוג שמתחתן, כך ש"אין לו סיכוי למצוא בו בית".

בפרויקט הבנייה האחרון בקרני שומרון, שהושלם לפני כשנתיים, הוצעו בתחילת תהליך השיווק בתים למכירה בסכום של 140 אלף דולר. בסיומו כבר נמכרה יחידה ב-190 אלף דולר. "על דירות להשכרה אין בכלל מה לדבר, שכן כל יחידה נתפסת חודשים לפני שהיא מתפנה, וזה גורם למריבות וסכסוכים על רקע המצוקה"", אמר בן-ארי.

"אם הכל אסור - הכל מותר"

לדברי בן-ארי, מצוקת הדיור היא זו הגורמת להקמת מאחזים. "אם לא נצליח למצוא פיתרון, אז תושבים ילכו נגד החוק ויקימו מאחזים - אם הכל אסור, אז הכל יהיה מותר", אמר. הוא הוסיף כי מדובר במעשה לא חינוכי, אולם "אם החוק לא מאפשר לנו לחיות, אז נלך נגד החוק. הפיצוץ הוא בלתי נמנע".

גם ב"בירת השומרון", העיר אריאל, המונה כ-18 אלף תושבים, ישנה מצוקת דיור קשה. "יש לנו דור שני שגדל פה ולא יכול להישאר לגור פה", אמר ל-nrg מעריב ראש העיר רון נחמן. "בשלוש השנים האחרונות נבנו פה 80 יחידות דיור, כשאנחנו זקוקים ל-200 בשנה. האם הממשלה רוצה לחסל את אריאל?"

משיחה עם רוזה, מתווכת דירות בעיר, עולה כי דירת ארבעה חדרים באריאל, שהושכרה לפני כשנה ב-500 דולר, מוצעת היום בכ-150 דולר יותר. "יש פה הרבה סטודנטים, וכמעט אין דירות פנויות", אמרה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים