פרס עורר האנטישמים בהונגריה
הנשיא אמר כי "הישראלים קונים את הונגריה" והרתיח גורמים בימין שהזהירו: "מנסים להשתלט עלינו"
וידאו: שמעון פרס כנס nrgtv
העיתונים הגדולים בהונגריה ציטטו מתוך הידיעה ב-nrg את דבריו של פרס, והתגובות לא איחרו לבוא. עד מהרה החל גל של תגובות אנטישמית בהונגריה, ובימים הקרובים מתוכננת הפגנה גדולה של הימין הקיצוני מול השגרירות הישראלית.
זה זמן רב משמיעים אנשי הימין הקיצוני בהונגריה אמירות בנוסח "ישראלים וזרים אחרים משתלטים על המדינה, ולא רחוק היום שבו ישראלים יקנו את הממשל וישתלטו על המפעלים ועל התעסוקה". דבריו של פרס נפלו אפוא על קרקע פוריה. "זוהי הוכחה נוספת לכך שישראל רוצה להפוך את הונגריה לקולוניה", אמר אחד מדוברי הימין.
שמעון פרס ואמירתו השנויה במחלוקת. צילום: חגי דקל עריכה: שלומית חביב
"התכוון לעודד ישראלים להשתלב בכלכלה הגלובלית"
מדינות מזרח אירופה, והונגריה בפרט, קורצות בשנים האחרונות ליזמים ולמשקיעים ישראלים. אנשי העסקים הישראלים המשקיעים בהונגריה עוסקים בעיקר באיתור וברכישת קרקעות לצורך הקמת פרויקטים נדל"ניים.
בין היזמים הבולטים שפועלים בהונגריה אפשר למנות את מוטי זיסר, בעל השליטה בחברת "אלביט הדמיה", חברת CEE שבשליטת יולי עופר, "שיכון ובינוי" של שרי אריסון, "אפריקה-ישראל" שבשליטת לב לבייב, היזמים יעקב
שחר וישראל קז, החברות "אזורים" ו"אנגל" שבשליטת איש העסקים שעיה בוימלגרין ועוד.
מלשכת פרס נמסר בתגובה: "נשיא המדינה מעודד וקורא לאנשי עסקים מכל העולם לבוא ולהשקיע בישראל, וכך הוא גם מעודד וקורא לאנשי עסקים בישראל להשקיע בכל העולם ולהשתלב בכלכלה הגלובלית. הנשיא מעולם לא קרא לאנשי עסקים להשתלט על מדינה זו או אחרת, וכל דבריו כוונו אך ורק להשתלבות כלכלית במסגרת העולם הגלובלי החדש".