עזה – עיר בהפסקה
תושבי תל-אביב יתפלאו לשמוע שעירם ועזה הן 'ערים תאומות', אך כדאי שלא יתרגלו לרעיון משום שהעירייה שוקלת כעת לבטל הברית עם העיר מה"ישות העוינת"
על הברית עם עזה חתם בשנת 1998 ראש העירייה דאז, רוני מילוא, בטרם פרצה האינתיפאדה השנייה. אלא שמאז הוחרף הסכסוך הישראלי-פלשתיני, ובחודש שעבר אף הכריז הקבינט המדיני כי רצועת עזה היא "ישות עוינת לישראל", בעקבות הצעתו של שר הביטחון, אהוד ברק.
ערים תאומות הוא רעיון מקובל בעולם, שלפיו ערים המרוחקות זו מזו, הן מבחינה גיאוגרפית והן מבחינה תרבותית, מכריזות על ברית וחולקות ביניהן קשרים תרבותיים שונים.
תל-אביב היא העיר הישראלית בעלת המספר הרב ביותר של ערים תאומות בעולם - 26 בסך הכל - וביניהן ערים ידועות כניו-יורק, ברצלונה וגם - עזה. הברית עם עזה נחתמה מתוך רצון לקיים קשרים עם העיר הפלשתינית הגדולה ביותר.
בימים כאלה לא ראוי לקיים את הברית
בימים האחרונים פנה סגן ראש העירייה, ארנון גלעדי, אל ראש העירייה רון חולדאי, וביקש ממנו לבטל את הברית בעקבות הכרזת הממשלה על עזה כ"ישות עוינת". "בעת הזו יישובים בישראל עומדים תחת מטחי טילים יומיומיים וניסיונות פיגוע אשר מקורם ברצועת עזה", אמר גלעדי.
הוא הוסיף כי "חייל ישראלי נמצא חטוף בידי טרוריסטים השולטים בפועל בעיר עזה, ואינו זוכה כי ינהגו בו כנדרש,
כמקובל וכמוסכם על עמי העולם הנאורים. מן הראוי היה שעיריית תל-אביב תשקול ותבחן את ביטולה החד-צדדי של ברית הערים התאומות עם עזה - או לפחות את הקפאתה, עד אשר המטרות והיעדים שמאחורי כריתת הברית ישובו להתקיים".
מלשכתו של חולדאי נמסר בתגובה כי "עיריית תל-אביב ממילא לא מקיימת שום מערכת קשרים עם עזה. בכל אופן, ביטול הברית באופן רשמי ייבחן בימים הקרובים".