פרצופה של המדינה
סוס גדול ממדים, שנפצע קשה בתאונת דרכים ונותר מדמם באמצע הכביש, פונה לשוליו על ידי מכבי האש באמצעות זרנוק מים. שירותי הכבאות: "שיקול הדעת היה במקומו"
הסוס התפרץ לכביש בסמוך לצומת גיתי אבישר והתנגש במכונית מסוג סקודה. נהג המכונית נפצע קל ופונה לבית החולים. הסוס גדול הממדים, שנפצע קשה בראשו אך נותר בחיים, נותר לשכב על הכביש זמן רב ובמקום החלו להיווצר פקקי תנועה. למקום הוזעק צוות כיבוי של תחנת אריאל, שבתחום אחריותה התרחשה התאונה. צוות הכיבוי, שקיבל הוראה לפנות את הסוס הפצוע, עשה זאת באמצעות סילון של מים, שהסיט את הסוס המפרפר ממכרז הכביש לשוליו.
העניין לווה בסקרנים שמצלמים את האירוע ובויכוחים אם הסוס חי או מת. ברקע אפשר לראות את המכוניות שנתקעו בפקק, מתקרבות אט אט למקום התאונה, כדי להמשיך בנסיעה ובשגרת יומם. זה התאפשר להם ברגע ששאריות הדם נשטפו מהכביש והדרך נפתחה לתנועה.
חלף עוד זמן ארוך בטרם הוזעק והגיע למקום הווטרינר הרשותי של אריאל, שאמר שמדובר בחמור בכלל, אותו הוא מצא גוסס בשולי הכביש ונאלץ להרדים אותו. לדברי עדי ראייה, הגוויה נותרה מוטלת בשולי הכביש משך שעות ארוכות לאחר התאונה. את המקרה תיעדו חברי צוות הכוננות של כפר תפוח, שמשמשים ככונני מד"א ומוזעקים לזירות תאונות דרכים באזור זה. הסרטון, שאינו קל לצפייה, הותר לפרסום באדיבות "אתר החדשות החמות".
צילום: צוות כוננות כפר תפוח
אמנון אמיר, מפקד שירותי כבאות ביהודה ושומרון מספר: "נקראנו על ידי המשטרה לפנות סוס, שנפגע בתאונת דרכים בכביש חוצה שומרון הסואן. הסוס סיכן את כלי הרכב שנתקעו בקרבתו, מכיוון שמידי פעם הוא קפץ, השתולל ובעט לכל הכיוונים, תוך שהיווה סיכון לנוסעים ברכבים הסמוכים".
אבל מתקבל הרושם שהסוס אינו זז כמעט ושאין רכבים בסמוך אליו
"הסרטון לא נותן תמונה מלאה. המציאות בשטח הייתה שונה כי היה סיכון לחיי אדם. מחוסר ברירה השתמשנו בזרנוק מים על מנת לפנותו מהכביש. למרות שהמקרה הזה לא מצולם טוב, השיקול המקצועי שעומד לנגד עיננו הוא לא לסכן חיי אדם. אנחנו פועלים לצמצם את הנזק הבטיחותי ואני חושב, ששיקול הדעת היה במקומו".
גדי ויטנר, דובר אגודת צער בעלי חיים בישראל- תל אביב, מסר בעקבות המקרה: "האגודה מזועזעת מדרך הטיפול האכזרי של עובדי מכבי האש במדינת ישראל. הגשנו תלונה במשטרה על מנת שתתקיים חקירה בנושא ומיצוי הדין עם הכבאים, שהתעללו קשות בסוס וגרמו לו לסבל רב. עד כמה יכולים להיות אנשים אטומים לסבלו של סוס גוסס המוטל על הכביש?
דפנה יוריסטה, דוברת משרד החקלאות מוסרת, שבמקרי תאונות דרכים בהם מעורבים בעלי חיים, נהוג לפנות בדרך כלל לשירות הווטרינרי הרשותי או האיזורי הרלוונטי.
משה מוסקו, דובר נציבות הכבאות וההצלה מסר בתגובה למקרה: "על פי בקשת המשטרה, נאלצנו לפנות את הסוס במיידי מהכביש. לשירותי הכבאות לא קיים נוהל פינוי מוסדר של בעלי חיים שנפצעים בתאונות. בדרך כלל מחכים לווטרינר הרשותי, אבל כאמור, במקרה הנוכחי היה צורך לפנותו מיידית לבקשת המשטרה".