אנשי האופטיקה מחיל חימוש מאפסים כוונות

במחנה "נתן" עמלים אנשי האופטיקה של חיל החימוש להבריק את כוונות הנשק של חטיבות החי"ר כי בלי כוונות אין פגיעות. מאחורי הקלעים, כתבה 4 בסדרה

אמיר בוחבוט | 12/9/2007 11:03 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
"מאחורי הקלעים" - סדרת כתבות חדשה המציגה את שגרת היומיום של התפקידים האפורים בצה"ל. מדי שבוע יביא הכתב הצבאי שלנו, אמיר בוחבוט, את סיפורם של החיילים שתפקידיהם לא זוכים לתהילה או הכרה, אבל הם חשובים ובהרבה מקרים גם מצילי חיים. הפרק הרביעי: החיילים שנמצאים מאחורי כוונות הנשק של הלוחמים.
Get Microsoft Silverlight
וידאו: מאחורי הקלעים מערך האופטיקה

- פרק ראשון: הצוותים שמחלצים את הטייסים מהאש
- פרק שני: מש"ק דת הגדיל ראש
- פרק שלישי: משק"ית עלייה גם מורה לעברית

טילי ה"טאו", טילים נגד טנקים תוצרת ארה"ב שהגיעו ברכבת אווירית במלחמת יום הכיפורים, משמשים עד היום את חטיבות חיל הרגלים של צה"ל בעימותיו מול ארגוני הטרור הפלשתיניים.  ישנו חייל אחד בפיקוד דרום שאחראי על מערכת הכוונות של הטילים הללו, אשר מתקלקלים שוב ושוב מפאת גילם - סמל מנהם זוהר בן ה-22.

סמל זוהר,  המשרת בחיל החימוש במחנה נתן, ממלא בגאווה את תפקידו ומספר כי "מדובר במכשיר מיושן שיש לו תקלות מכל מיני סיבות, אפילו מירי של מחבלים". את שירותו הוא התחיל בגדוד "רותם" של חטיבת גבעתי, ודווקא התחלה זו היא שפילסה לו את המשך דרכו. "התפקיד בגדוד נתן לי להבין מה המשמעות של הטיל בגדוד", הוא אומר. "ללא הכוונת שלו הוא לא יכול להיות משוגר ואם אין טיל לא יוצאים למבצע".

אנשי האופטיקה של צה"ל צילום: דיאגו מיטלברג, עריכה: שלומית חביב
"אני יודע שזה בזכותי"

זוהר שיתף את nrg מעריב במעמסה הכבדה שעלולה לגרום לו עבודתו. "לפעמים אני נשאר לילות ברציפות כדי להספיק לתקן הכל בזמן", סיפר זוהר בחיוך. "יש לחץ לקראת מבצעים כשמבקשים הכל מהר והכל עכשיו, ולפעמים אני צריך לשבת מול ספר ולפענח את התקלה".

עם זאת, על אף העבודה המתישה, זוהר מודע לחשיבות תפקידו ושמח למלאו כהלכה. "כשאני שומע בלילה שירו את הטיל אני יודע שזה בזכותי, אם

לא  הייתי מתקן אותם זה לא היה קורה". לדברי זוהר הוא אמנם ג'ובניק, "אבל ג'ובניק מועיל".

לא הרחק מהמעבדה של סמל זוהר נמצאת סדנאתו של סמל ויקטור קרסילשיקוב, המשרת גם הוא בחיל החימוש כאחראי על מערכת הירי של נגמ"ש מסוג ה"אכזרית". "אני אחראי על תיקון המערכת שמגיעה מהשטח", מדגיש קרסילשיקוב, "ללא המערכת הזו אין עיניים ללוחמים ב'אכזרית"'.

מבינים את התפקיד דרך השטח

לו תתרחש תקלה במערכת הירי, יאלץ הלוחם להוציא את גופו החוצה מן הנגמ"ש המוגן ובעשותו כך הוא עלול לסכן את חייו. "כל זה נמנע בזכות המערכת האופטית, אשר מאפשרת לו לראות מה קורה מחוץ לנגמ"ש ביום ובלילה".

לצד שני הסמלים משרתת רב"ט נילי ברוקנטל (19), טכנאית אופטיקה של כוונת "מאפרולייט" לרובה אמ-16. ברוקנטל אמונה לטפל בכוונות שחוזרות מהשטח חבולות ולא מאופסות. "אם אנחנו לא נהיה כאן לא יהיה מי שייתקן את זה", אומרת ברוקנטל. "אנחנו חוסכים באמצעות התיקונים הללו הרבה מאוד כסף לצבא".

ברוקנטל מספרת כי בשעת המלחמה היה עומס גדול של עבודה, וכוונות רבות הגיעו מפיקוד צפון. בשעת המלחמה היא הפנימה את החשיבות הרבה של תפקידה. "דרך החברים החי"רניקים אני מבינה את המשמעות של הכוונות בשטח, וכמה הן מועילות כדי לפגוע במחבלים. מעבר למחמאות מהמפקדים על זריזות ואיכות בטיפול, ככה אני מרגישה את החשיבות של התפקיד שלי". 

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים