לא קל לקלנועית
בכירי הפוסקים החרדים נגד ה"קלנועית" - כלי הרכב הקטנטן, המשמש קשישים רבים, ובכלל זה שומרי מצוות המסתייעים בו בשבת בין היתר, כדי להגיע לתפילות בבית הכנסת
ובמודעה שפורסמה בשמם בעיתונות החרדית נכתב: "הנה לאחרונה שמענו שיש יחידים שאינם יכולים ללכת, ומקילים לעצמם לנסוע בשבת ברכב קטן שנוסע על ידי בטריה כמין אופנוע, ועל ידי היתרים שהמציא מאן דהוא, כאילו שיש איזה צד היתר בדבר. על כן הרינו להודיע בשער בת רבים שיש בזה איסור גמור וצריך למחות על זה בכל עוז ותעצומות , ומעשים אלו וכיוצא בהן סופם עקירת התורה ושומר נפשו ירחק מהם ומהמונם".
השימוש בקלנועית בשבת זכה לאישורו ההלכתי של הרב ישראל רוזן ראש מכון "צומת" שעסוק בניסיונות לשילוב בין ההלכה והטכנולוגיה בחיים המודרניים, בעיקר בנושאים המופיעים תחת הכותרת "הלכה – טכני".

קלנועית אילוסטרציה - למצולמים אין קשר לכתבה
צלם יוסי אלוני
מכונית שבת ממונעת
"'הקלנועית' המאושרת היא בעצם "מכונית שבת" או כסא ממונע לנכים ומוגבלים" כהגדרת הרב רוזן המופעלת בשיטת 'גרמא', כלומר הפעלה חשמלית בעקיפין במסגרתה, המפעיל עושה פעולה חסרת משמעות כגון הפעלת מתג. סורק שפועל באופן מחזורי מגלה את השינוי ומבצע את הפעולה הנדרשת. שינוי עוצמת הזרם, כלומר קביעת מהירות הנסיעה מתבצעת באמצעות ידית וההיתר ההלכתי לכך מתבסס על ההיתר לשנות עוצמת ווליום במכשיר שמיעה לחרשים.
בתגובה למתקפה, הרב רוזן הפנה למכתבים שכתב בעבר בנושא, ושלח
אותם לפורום "בחדרי חרדים". במכתבים ציין בין היתר: "איננו דורשים, ואפילו לא מבקשים, כי יקבלו את הכשרנו; השומע ישמע והחדל יחדל, ומעולם לא עשינו תעמולה או לחץ לרכישת סידור-שבת כלשהו, והלב יודע עם לעקל וכו'. אחת שאלתי מאת ה', בנקודה זו; גם מי שמתנגד, הלכתית או 'מדינית', לא 'ילחם' בנו אלא ינקוט ב'שב ואל תעשה'. וכי מה איכפת לו לרב פלוני, או לפרנס אלמוני, אם פלוני נזקק להיתרו של רב אחר. כלום שמענו ש'נלחמים' במי שסומך על העירוב, או אוכל 'לא-גלאט'?"