הכבאים מישראל בחזית האש היוונית
51 הכבאים הישראלים שנחתו ביוון נשלחו לשמור על אתרים ארכיאולוגיים. "מדובר במשימה קשה", סיפר אחד מהם. "מה שראינו לא דומה לאף שריפה אחרת"
ב-31 חזיתות ממשיכים כבאים, חיילים ושוטרים, להילחם בשריפות הענק שמשתוללות כבר ארבעה ימים במחוז פלופונז שבדרום יוון ובמחוז אוויה כ-130 קילומטר מזרחית לאתונה. חיל האוויר היווני, בסיוע מסוקי פומה וצ'ינוק ממשיך לפנות כפרים שלמים מתושביהם, למגרשים קטנים או לכיכרות שליד כנסיות.
נכון לשעה זו, מספר הנספים עלה ל-63 בני אדם, אך הספירה טרם הסתיימה. בבתי החולים של פלופונז נמצאות גופות שרופות, שאפשר יהיה לזהותן רק לפי בדיקת די.אן.איי, ולאלו יש להוסיף גם את מספר הנעדרים, שלפי הערכה מגיע לעשרה. המשלחת הישראלית, אשר מונה 51 ממשתתפי קורס קציני הכבאות ואנשי צוותם, נחתה ביוון אתמול בשעות הבוקר ובשעות הערב החלה להילחם בלהבות הענק.
מיד עם נחיתתה באתונה, קיבלה המשלחת תדרוך מקיף על כל מוקדי השריפות ביוון ממפקד האקדמיה לכבאות במדינה. לאחר התייעצות בין היוונים למפקד המשלחת, טפסר משה סוויסה, הוחלט שלאור הניסיון העשיר של הכבאים הישראלים הם ישוגרו לשטח ההררי של אולימפיה, וינסו בימים הקרובים להגן על האתרים הארכיאולוגיים שבאזור מפני האש.
כוח המשימה הגדול ביותר שהגיע ליוון
51 הכבאים מישראל הם כוח המשימה הגדול ביותר שהגיע בימים האחרונים ליוון. לפניו הגיעו למדינה מוכת האסון משלחות של כבאים מגרמניה, איטליה, צרפת וקפריסין. "מיד עם הגעתנו לאתונה פתחנו בנוהל של קבלת משימה והיוונים נתנו לנו את ההרגשה שהם חיכו לנו בציפייה גדולה", סיפר אתמול רשף משנה אמיר לוי, "הניסיון המצטבר של צוות הכבאים מישראל, שכולל השתלטות על שריפות היער הגדולות בהרי ירושלים, הכרמל וכל מה שקרה במלחמה בקיץ שעבר, מאפשרים לנו להגיע
מפקד בית הספר הארצי לכבאות, טפסר משנה איציק שמעוני הוסיף: "כוח האדם שהוצאנו ליוון הם הכבאים הטובים ביותר שיש בישראל. מדובר בחבורה של אנשים עם ניסיון עשיר ביותר בכיבוי שריפות יער גדולות".
הכבאים הישראלים צפויים להישאר ביוון לפחות עד יום שישי הקרוב, כאשר החלטה על הארכת השהות תתקבל במידת הצורך. "כשיצאנו למשימה היינו מודעים לסכנה, וזה חלק מהמקצוע שלנו ככבאים", סיכם רשף משנה לוי.