חוגגים באמריקה את לכידת ה"זאב"
שיתוף הפעולה בין ארה"ב למשטרת ישראל בלכידת היעד מספר 1, זאב רוזנשטיין, זיכה אמש את נציגי המשטרה ומשרד המשפטים בפרס יוקרתי בוושינגטון
בטקס המפואר שנערך במלון "הילטון" בוושינגטון הבירה נכחו יותר מ-1,200 איש. כאשר עלו לבמה סימון פרי, גדי אשד, אבי נוימן, ניסים דאודי, אבי אוחיון ויגאל בן-שלום ממשטרת ישראל, ולצדם יצחק בלום ויוסי קרצברג ממשרד המשפטים, נשמעו תשואות רמות מהקהל, שהורכב ברובו מנציגי אכיפת חוק בכירים בארה"ב.
מפקד הארגון, סטיוארט נאש, בירך את משטרת ישראל ואמר: "במבצע הבינלאומי הזה, שכלל מעורבות של מספר סוכנויות, היתה רמה חסרת תקדים של שיתוף פעולה בין רשות אכיפת הסמים האמריקנית, משטרת מיאמי, משטרת ישראל ומשרד המשפטים הישראלי".
בעוד תמונת זאב רוזנשטיין מוקרנת על מסך ענק בפני הנוכחים, סיפר מפקד ארגון ה-OCDETF לקהל מי הוא ה"זאב" וכיצד הוא נתפס. "מבצע X-Isle התחיל ביולי 2001 עם תפיסה של יותר מ-700 אלף כדורי אקסטזי ו-187 מאה אלף דולרים במזומן אצל שני אזרחים ישראלים בניו יורק", אמר נאש והדגיש ש"מדובר במי שאחראי למשלוחים של מיליוני כדורי אקסטזי לארה"ב".
נאש הוסיף כי בזכות שיתוף הפעולה ההדוק עם משטרת ישראל ומשרד המשפטים הישראלי, הצליחו הרשויות לחסל את רשת הפשיעה של רוזנשטיין, ולעצור את הפסקת משלוחי האקסטזי לתוך ארה"ב.
"הפרס החשוב ביותר"
ג'ון מאק'קאנה, הסוכן המיוחד האמריקני שעבד על התיק לצד משטרת ישראל החל מראשיתו ביולי 2001 ועד להסגרת רוזנשטיין לארה"ב, סיפר ל-nrg מעריב כי לא רק עבור משטרת ישראל מדובר בהצלחה גדולה, אלא גם בעבור האמריקנים. "זה היה אחד המבצעים הבינלאומיים החשובים ביותר שלנו, ומבחינת היקף שיתוף הפעולה זה היה מבצע חסר תקדים", אמר. "ביקרתי בישראל שלוש פעמים
לפחות, ואני חייב להגיד שהמשטרה וגם משרד המשפטים היו מדהימים במקצועיות שלהם ובדרך שבה הם ניהלו את הסיפור הזה".
ניצב משנה גדי אשד וסגן ניצב אבי נוימן, שהגיעו מישראל במיוחד כדי להשתתף בטקס, אמרו ל-nrg מעריב שהם מתרגשים מאוד מהמעמד, וכי הכבוד הגדול מתחלק בין כל אנשי הצוות הישראלי. "זהו הפרס החשוב ביותר אצל רשויות אכיפת החוק האמריקניות, והוא מגיע לכל מי שעבד על התיק הזה", אמרו השניים.
תת ניצב סימון פרי, סגנו של נספח המשטרה בוושינגטון המסיים בימים אלה ארבע שנות שירות בשגרירות ישראל בוושינגטו,ן סיפר ל-nrg מעריב כי אבן הדרך הראשונה לקראת תפיסת רוזנשטיין היתה הגדרתו כיעד בינלאומי, וצירוף האמריקנים לתיק. "ברגע שהצלחנו לשכנע את האמריקנים שרוזנשטיין הוא יעד בינלאומי זה אפשר לנו לקדם את החקירה נגדו בצורה משמעותית", אמר פרי. התפנית בתיק היתה כאשר האמריקנים הציעו את תוכנית הגנת העדים לעד התביעה ברוך דדוש".