אסד: לא ננוח עד להחזרת הגולן במלואו
בעוד רה"מ מרגיע מפני מלחמה בקיץ, מעדיף הנשיא הסורי דווקא "לצחצח חרבות". באיגרת שכתב עבור הצבא טען אסד כי "מודל ההתנגדות" ניצח, והבהיר: "שחרור אדמתנו הקדושה הוא חובה"
באיגרת שכתב, הזהיר נשיא סוריה ביותר מרמז את אויביה של ארצו, לבל יהמרו על כוחה הצבאי. "אנחנו היום, הודות לעמנו ולצבאנו, חזקים יותר מכל זמן בעבר, ומסוגלים ונחושים יותר להיאחז בעקרונותינו הלאומיים, ללא קשר לשליטתו של צד זו אחר על ההחלטה הבינלאומית", כתב. "הכוח לא מבטל את זכויות העמים, ההתיישנות לא חלה עליהן, ועובדות ההיסטוריה מוכיחות כי הרצון של העמים הוא החזק והוא זה שמנצח בסופו של דבר".
"אירועי השנים האחרונות וההתפתחויות שקרו בעקבותיהם הוכיחו כי סוריה לא הולכת שבי אחר לחצים וכי האיומים אינם מפחידים אותה, כשם שהיא לא הולכת שבי אחר פיתויים שפוגעים בצדק ובזכויות", כתב אסד, המכהן גם כמפקד העליון של צבא סוריה, לחייליו. "זכויות מולדתנו והאינטרסים של עמנו הם המטרה והם אמת המידה, הן בהתחלה והן בסוף, ועליהם לבד לקבוע את מסלול תנועתנו, עמדותינו והחלטותינו".
בהמשך, הבהיר נשיא סוריה כי ארצו לא תוותר על אדמת הגולן שאותה הגדיר "כבושה". "סוריה, שנשאה את העניין הלאומי, והניפה את דגל המאבק והעמידה האיתנה, הגנה על הזכויות ובחרה בדרך החיים המכובדים, תישאר נאמנה לעקרונותיה, והיא נחושה להחזיר כל גרגר אדמה מאדמתה הכבושה כי האדמה היא סוגיה של ריבונות, של כבוד ושל זכויות", כתב אסד. לדבריו, סוריה לא תקבל פשרה בנושא זה.
אסד דיבר גם על ניצחון "מודל ההתנגדות", "מוקאוומה" בערבית, המזוהה יותר מכל עם בעלי בריתו החיזבאללה, ועם ארגונים פלשתיניים כמו החמאס והג'יהאד האיסלאמי.
"האזור היה עד בשנים האחרונות לשינויים חשובים. האזור ומה שסביבו סער כולו, כתוצאה מהנטייה להגמוניה ולשליטה בקרב כמה מהגורמים הבינלאומיים שלוטשים עיניהם לאזור שלנו. למרות הטרגדיות שנוצרו בגללם, הרי שהן גרמו לכמה עובדות, ואולי הבולטת שבהן היא ניצחון מודל ההתנגדות הלאומית".
נשיא סוריה גם פרס באיגרת את חזונו לשלום עם ישראל. "סוריה נחושה למצות את גורמי הכוח של צבאה ושל עמה בכל
אסד הדגיש כי השלום האמיתי הוא הערובה לסיום המתיחות ולהשגת ביטחון ויציבות בכל האזור, אך אמר במקביל כי "רצוננו בשלום אף פעם אין פירושו ויתור על זכויותינו. סוריה, כמנהיגות, כעם וכצבא, לא תנוח עד להחזרת הגולן במלואו עד קווי ה-4 ביוני 1967".
לדבריו, "שחרור אדמתנו הקדושה הוא חובה מקודשת לפני שהוא זכות לגיטימית שמובטחת על ידי הלגיטימיות הבינלאומית וההחלטות של מוסדותיה".
מוקדם יותר אתמול השמיע גם סגן שר החוץ הסורי, ד"ר פייצל מקדאד, "זמירות מלחמה" משלו. בראיון לרשת הטלוויזיה "אל-ג'זירה" אמר מקדאד כי עד כה נתקלו כל מאמצי השלום של סוריה בסירוב, והזהיר בנוסף כי אם סוריה תראה שפניה של ישראל למלחמה, "לא תהיה לא ברירה אלא להתמודד עם המצב החדש".
במקביל, חזר ד"ר מקדאד על עמדותיה המוכרות של ארצו ביחס לחידוש המשא ומתן לשלום עם ישראל ואמר כי סוריה תומכת בחידוש המו"מ ללא תנאים מוקדמים. ובעוד הנשיא הסורי וסגן שר החוץ מעדיפים לנקוט בגישה תוקפנית, הודיע אמש שר החוץ של דמשק, וואליד אל-מועלם, כי ארצו לא תתנגד להצטרף לוועידת שלום אזורית ביוזמת ארה"ב.
"סוריה תומכת בהשתתפות בכל ועידת שלום בינלאומית", אמר אל-מועלם בתום פגישתו עם שר החוץ הספרדי, מיגל מורטינוס, בדמשק. "המטרות, המשתתפים והרקע ליוזמה שכזו צריכים להיות ברורים מראש. בוש מינה את עצמו לעושה שלום. עליו להרוויח את אמון כל הצדדים, ולא להוביל מרוץ חימוש מטורף באזור".
בהכנת הידיעה השתתף כתב סוכנות רויטרס