תוכנית בלייר: שלום כלכלי
השליח החדש למזה"ת החל לעבוד על תוכנית שלום, שבבסיסה מיזם כלכלי יחד עם אנשי עסקים בכירים
התוכנית עלתה וגובשה במהלך הפגישה בין בלייר לראש הממשלה אולמרט. במסגרתה תכונס בחודשים הקרובים ועידה גדולה, אליה יוזמנו 50 אנשי העסקים המובילים בישראל מול 50 אנשי העסקים המובילים ברשות הפלשתינית.
בכוונת אולמרט ובלייר לגייס לפרויקט הזה את מיטב אנשי העסקים בכלכלה הישראלית, דוגמת נוחי דנקנר, יצחק תשובה ורבים אחרים. בלייר דן על התוכנית גם עם הצד הפלשתיני, כולל ראש הממשלה סלאם פיאד, שהוא איש כלכלה בעצמו ומאמין גדול ב"הבדל שהכלכלה יכולה לעשות".
על פי התוכנית, לאחר הוועידה תושק התוכנית עצמה, במסגרתה יסתערו אנשי העסקים על מפעלים משותפים, תוכניות משותפות ויוזמות משותפות בתחום הכלכלה, בין ישראלים לפלשתינים.
בלייר: השלום מתחיל בכלכלה
המטרה תהיה לרתום את ההון והיכולות של הכלכלה הישראלית עם כוח האדם הזול ברשות הפלשתינית. לפי התוכנית, מפעלים משותפים יוקמו בשטחי הרשות הפלשתינית וגם באזורי תעשייה משותפים שיוקמו בקו התפר. אזורי התעשיה יאפשרו לעשות עסקים משותפים ולפתוח יוזמות משותפות.
כל זאת בעידוד ממשלת ישראל והממשלה הפלשתינית, בהשקעות הון מבחוץ, הורדות מכסים ועידודים רבים נוספים. ישראל תסייע לתוכנית הזו בהקלת התנועה והניידות, שדרוג תעודות הוי-איי-פי (אישיות חשובה מאוד) של
אנשי העסקים הפלשתינים, הקלה על המעברים בין הצדדים וכו'.
בלייר אמר בשיחותיו כאן כי מאמץ כזה צריך לשאת פירות תוך זמן קצר, ולעשות את ההבדל בין אזורים בהם מושל הטרור והאלימות, לבין אזורים בהם מתקיים תהליך מדיני ומשא ומתן. השלום מתחיל בכלכלה, אמר בלייר. בצד הישראלי וגם בצד הפלשתיני הסכימו איתו.
עכשיו נותר להמתין ולראות אם יצליח להרים את הפרויקט, במקום שבו רבים אחרים לפניו נכשלו בסבך הבירוקרטיה, אילוצי הבטחון והמכשולים הרבים הנוספים.