האלוף שטרן: צריך חוקים נגד השתמטות

ראש אגף משאבי אנוש בצה"ל תקף את הממשלה והכנסת על שאינם עושים מספיק כדי לצמצם את מימדי תופעת ההשתמטות, והוסיף: "לא כל אחד יכול להשתחרר מהשירות – רק מי שיש לו רופא טוב"

אמיר בוחבוט | 23/7/2007 10:59 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ימים ספורים אחרי שהעריכו באגף משאבי אנוש בצה"ל כי צפויים להתגלות סרבנים לא מעטים במחזור גיוס אוגוסט שנפתח אתמול, מצהיר היום ראש האגף, האלוף אלעזר שטרן, כי יילחם בתופעת ההשתמטות וינסה לצמצם את מימדיה. שטרן אף אינו חוסך ביקורת מהממשלה ומהכנסת על שאינם נלחמים בכך מהזירה שלהם, ולדבריו היה מצפה "לא רק לאמירות, אלא גם לחקיקה ולתקנות".
Get Microsoft Silverlight
וידאו : גיוסי יולי 2007 גבי אשכנזי הרמטכ''לnrgtv

האלוף שטרן, שביקר היום בבסיס הקליטה והמיון בתל השומר בעת גיוס טירוני "גבעתי", טוען שתופעת ההשתמטות היא אתגר של החברה ושל המדינה ולא רק של צה"ל. "הייתי מצפה שהביטוי של חשיבות השירות בצה"ל יבוא לידי ביטוי לא רק באמירות, אלא גם בחוקים ותקנות" אמר. "ראו את מי משחררים משירות, באיזו קלות, ובצד השני איך מתייחסים לשירות בצה"ל".
  
האלוף שטרן בלשכת הגיוס. צילום: רותם פלדנר, עריכה: אייל רותם
צריך רופא טוב

בהתייחסו לנושא המפורסמים שלא שירתו בצה"ל, אמר שטרן בדאגה: "חבל שהופכים אותם לאלופי הנוער. אם הנוער יעריץ אותם ויעריך אותם, ובסוף יידע שהם לא משרתים בצה"ל - זה לא עושה לנו טוב כצבא ולא כחברה". על שיטת ההשתמטות של בנות חילוניות מצה"ל על-ידי הצהרה כוזבת כי הן דתיות, חושף שטרן: "בימים אלו

אני מקבל מכתבים מבתי ספר על בנות שמצהירות שהן דתיות והן לא, ומנהלי בתי הספר אמרו לנו 'פשוט תשאלו אותנו עליהן ונאמר לכם'".

כשנשאל האלוף שטרן לגבי הקלות הבלתי נסבלת בה יכולים נער או נערה להשתחרר היום מצה"ל, השיב בציניות: "לא כל אחד יכול להשתחרר מצה"ל, רק מי שיש לו רופא טוב".

מתעקשים על יחידות מסוימות

בימים האחרונים נערך אגף משאבי אנוש לטיפול בצעירים שיתעקשו לשרת ביחידות לוחמות מסוימות, בעוד בזרוע היבשה מבקשים לתגבר את חילות השריון, ההנדסה והתותחנים. הרמטכ"ל, שנדרש לסוגייה, גיבה את קציני אגף משאבי אנוש והתיר להם להקשיח את הטיפול עם סרבני הפינוי מבסיס הקליטה והמיון בתל-השומר. "הנוער לא יכתיב לנו לאן לשלוח אותו", אמר רב-אלוף גבי אשכנזי.
תהליך השיבוץ של המתגייס הטרי ליחידות צה"ל השונות מתחיל עוד קודם ליום הגיוס. "עשרה חודשים לפני הגיוס מקבל המלש"ב (מועמד לשירות ביטחון) מכתב, לפיו הוא מתבקש למלא את רשימת התפקידים אותם הוא רוצה למלא, ה'מנילה'", הסביר קצין בכיר באגף משאבי אנוש ל-nrg מעריב.

80% מהמתגייסים מקבלים את החלטת הצבא, ונשלחים לשיבוץ ביחידות על-פי צרכי צה"ל. 20% מהמתגייסים מצליחים לשנות את ההחלטה של אגף משאבי אנוש, והם משובצים על פי דרישתם, שלרוב לא תואמת את צרכי צה"ל.

"יש למועמד עשרה חודשים להתלבט, למלא את השאלון דרך האינטרנט, ואף לשנות את העדפותיו עד חודשיים לפני הגיוס", הוסיף הקצין הבכיר. "למעלה מ-50% משנים את הרשימה, שכוללת את חמש ההעדפות שלהם. חודשיים וחצי לפני הגיוס אנחנו מתחילים לבצע את השיבוץ לפי הרשימה".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים