רה"מ: "אנו לא נלחמים בבית המשפט העליון"
בישיבת הממשלה ניסה אולמרט להרגיע הרוחות סביב המחלוקת עם בג"ץ בנושא מיגון יישובי עוטף עזה והדגיש כי לא מתנהל כל מאבק. עם זאת הבהיר: "רק הממשלה מוסמכת להכריע בנושא"
"הממשלה ורק הממשלה היא הגורם שצריך לקבל החלטות בנושא המיגון", אמר אולמרט. "הקצאת משאבים וקביעת סדרי עדיפויות, כל אלה באחריות הממשלה והיא זו שמוסמכת לקבל הכרעות".
בהמשך הוא מיתן את דבריו והדגיש בפני השרים כי "אנחנו לא מנהלים מאבק בבית המשפט העליון, בוודאי שלא נלחמים בו". לדברי ראש הממשלה, "כל שאני אומר הוא שבנושא זה יש לפעול לאור המלצות מערכת הביטחון ופיקוד העורף".
בישיבתה תדון הממשלה גם בדוח מבקר המדינה על הליקויים בהגנה על העורף שהתגלו במלחמת לבנון השנייה. הבוקר נמנע אולמרט מלהתייחס לנספח הראשון של הדוח שבו נקט לינדנשטראוס בנימה אישית וארסית כלפיו, ובחר להתייחס לדוח עצמו.
"על שולחננו מונח דוח מבקר המדינה. הדוח עצמו מצביע על ליקויים שהתגלו בסוגיות ההגנה על העורף", אמר אולמרט. "חלק מהדברים כבר מטופלים בשנה האחרונה במסגרת עבודה שעושה הממשלה, חלק נוסף של הדברים יטופלו בהמשך".
15 שניות זה לא מספיק
לפני כחודשיים קבע הרכב של שלושה שופטי בג"ץ בראשות נשיאת בית המשפט העליון, דורית בייניש, כי על ממשלת ישראל למגן את כל כיתות הלימוד בבתי הספר בשדרות וביישובי עוטף עזה, עד לתחילת שנת הלימודים הבאה.
בפסק הדין החשוב קיבלו שופטי העליון את העתירה שהגישו ועד ההורים העירוני בשדרות, מטה המאבק להשבת הביטחון בשדרות ואדוארד ווסר – תושב היישוב כפר עזה, והורו למדינה למגן את כל הכיתות בבתי הספר שבשדרות וביישובי עוטף עזה.
בכך פסלו השופטים את שיטת "המרחב המוגן", שלגביה
התעקשו פיקוד העורף ומשרד ראש הממשלה כי מדובר בשיטה יעילה ומספקת. בהתאם לשיטה זו מוגנו רק כמה כיתות בודדות בבתי הספר בדרום, ובעת הישמע התרעת "צבע אדום", התפנו התלמידים בתוך כ-15 שניות לכיתות הממוגנות.
העותרים טענו כי שיטה זו לא העניקה לתלמידים מספיק זמן להתפנות, וכי יש סכנה שבמהלך הלימודים תפגע בבית הספר רקטת קסאם ללא התרעה, או מבלי שיהיה להם זמן להתפנות. ואכן השופטים הביעו מורת רוח מעמדת המדינה, וציינו כי 15 שניות אינן מספיקות להתפנות.