גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


המציאו את הגלגל מחדש

כמויות עצומות של צמיגים משומשים מושלכות מדי שנה בארץ וגורמות לזיהום סביבתי ולבזבוז משאבים. ביום ראשון הקרוב תיכנס ישראל סוף סוף לרשימת המדינות שבהן ייבואני ויצרני צמיגים מחויבים לדאוג למחזורם לאחר השימוש

דליה מזורי | 29/6/2007 7:27 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כשלושה מיליון צמיגים מושלכים מדי שנה בוואדיות, בנחלים ובצדי הדרכים ומזהמים את הסביבה ואת הנוף. מיום ראשון נוכל להתחיל לחיות ללא המטרד הזה, עם כניסתו לתוקף של חוק מיחזור הצמיגים המשומשים ב-1 ביולי.

החוק, שנועד להסדיר סילוק ומיחזור של צמיגים משומשים באופן שימנע את המפגעים הסביבתיים הכרוכים בהשלכה לא מסודרת, יחייב את בעלי הפנצ'ריות (אצלם מתרכזים עיקר הצמיגים המשומשים) לרכז את הצמיגים, לכסות אותם כדי שלא יתמלאו מים ולהזמין גורם מורשה לאסוף אותם. הייבואנים והיצרנים יפנו את הצמיגים לתעשיית הגריסה.

המשרד להגנת הסביבה הקצה מיליון שקל לצורך סיוע ליזמים לרכישת מכונות לגריסת צמיגים. החוק קובע כי באחריות היצרנים והייבואנים לאסוף את הצמיגים לאחר גמר השימוש בהם ולהעבירם למיחזור. בשלב הראשון יעבירו היצרנים והייבואנים כ-50 אחוז מהצמיגים לסילוק או למחזור.

בהמשך, באופן הדרגתי ובמשך שבע שנים, הם יידרשו להעביר את כל הצמיגים למחזור. בתום שבע שנים של תהליך הדרגתי, תיאסר לחלוטין הטמנה של צמיגים באתרי
פסולת וכל הצמיגים יועברו למחזור. בנוסף, גם על ייבואני רכב חלה אחריות לאיסוף הצמיגים, אך בכמות מופחתת. ייבואן או יצרן שלא יעמוד ביעדים ייקנס.

הליך פינוי הצמיגים המשומשים על ידי הייבואנים והיצרנים ייעשה בלא תמורה ובתוך פרק זמן סביר. השר להגנת הסביבה, גדעון עזרא, אמר כי עם כניסת החוק לתוקף יחלו הייבואנים והיצרנים לאסוף צמיגים משומשים ולהעבירם לטיפול מסודר ובהמשך למחזור. לדברי אלעד עמיחי, ממונה מחזור במשרד להגנת הסביבה, עם כניסת החוק לתוקף תתפתח בישראל תעשיית מחזור שתקלוט את הצמיגים המשומשים ותהפכם לחומרי גלם ומוצרים חדשים.

כבר עתה ישנם מספר גורמים שנמצאים בתהליכים של פתרונות מחזור צמיגים. במדינות רבות קיימת תעשיית מחזור צמיגים, כאשר החוק מתבסס על עיקרון "אחריות היצרן" לטיפול בבעיות סביבתיות, המקובל במדינות מפותחות דוגמת ארצות-הברית, יפן, בריטניה, גרמניה, צרפת, הולנד ועוד. על פי עיקרון זה, האחריות לטיפול בבעיה סביבתית הנגרמת כתוצאה משימוש במוצר כלשהו מוטלת על יצרן המוצר או הייבואן.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים