הומר סימפסון יחזיר את הצעירים לכנסייה
למרות הדימוי הבעייתי, בכנסיות בבריטניה סבורים כי שימוש בסדרת האנימציה הפופולרית יכול להשיב את בני הנוער לשורות הדת. "הם דמויות מאוד מוסריות"
בכנסייה באנגליה מאמינים כי הומר סימפסון, שידוע בחיבתו העזה לבירה, ובנו בארט מפגינים נושאים דתיים בדרך שגורמת להם לעניין את בני הנוער, שבשגרה משתעממים במהרה מהדרשות הארוכות אותם נושאים הכמרים בכנסיות.
בשבוע הבא תשלח הכנסייה בבריטניה ספר חדש ליועצים הצעירים של כל המחוזות, בו מצויים טיפים כיצד לשלב את הדמויות של "משפחת סימפסון" במאבקם על הנוער. הספר ייקרא לאנשי הכמורה להרכיב מסכים בכנסיות, בהם יקרינו קטעים מתוך פרקי הסדרה הפופולרית שמתעסקים בנושאי מפתח בנצרות כמו ענישה, אהבה ומתן הזדמנות שנייה.
הספר מציע שלל פעילויות שנועדו לאתגר את הצעירים. לדוגמה, מציעים להוציא צלחת שעליה דונאטס, עם כיתוב "לא לגעת", וזאת כדי לבדוק את יכולתם לעמוד בפיתוי. בנוסף מציעים בספר לומר לצעירים לחשוב על דבריו של הומר באחד הפרקים, לפיהם "בתוך כל אדם יש מאבק בין טוב לרע, שלעולם לא ייפתר".
בפרק אחר נראה בארט כשהוא חסר סבלנות ורוצה לראות את המופע של קראסטי הליצן. דבר זה משווה להמתנה של הנוצרים לקראת ביאת המשיח. במקרה אחר משתמשים בחברות בין הומר לברני, אחד משוכני הפאב השכונתי, להדגשת החשיבות בבניית יחסים חזקים.
יוצר הספר: זהו כלי אידיאלי
כותב הספר, אוון סמית', עובד צעיר במחוז קנת שברוצ'סטר, אמר כי היוצרים השרישו בסדרה רמזים תנכיים. כדי להמחיש זאת בספר, הוא השווה בין ציטוטים מהתוכנית עם פסוקים מהתנ"ך. סמית' אמר כי לדמויות המצוירות יש יכולת גבוהה להגיע לבני הנוער, קבוצת גיל שהכנסייה נאבקת להשאיר בשורותיה. רק לשם הסבר, מספר בני הנוער מתחת לגיל 16 שנוכחים בדרשות יום הראשון בכנסייה צנח מ-180 אלף בשנת 2000, ל-157 אלף נערים בשנת 2005.
"משפחת סימפסון הם מוסריים ברמה גבוהה מאוד, ומתעסקים בנושאים רבים ובדילמות שפונות לצעירים", אמר. "הנכונות של כותבי הסדרה להתמודד עם שאלות שהן גם מוסריות וגם רוחניות הופכת את הסדרה לכלי אידיאלי".
היוזמה התקבלה בברכה בצמרת הכנסייה. "כשנותנים לצעירים משאבים להרהר בהם מתוך התרבות הפופולרית,
הארכיבישוף מקנטרברי, רואן וויליאמס, סבור כי המשפחה, שמפורסמת בשל הצורה הלקויה בה היא מתנהלת, תלמד ילדים נושאים בתיאולוגיה ותעודד אותם להמריץ את פעולותיהם בקהילה. הארכיבישוף סיפר כי הוא מעריץ את התוכנית, והוסיף כי בניגוד לראייה הרווחת, בני הסימפסון אינם משפחה שמתנהלת באופן לקוי, אלא "משפחה עם חוזק בלתי רגיל ותחושת קהילה יוצאת דופן. למרות שהומר מוצג כמרושל, בארט כפרחח וליסה היא 'קוץ בתחת', אפשר לראות שיש שם חיבה ונאמנות אמיתיים".