בג"ץ: לחלץ פצועים בסכנת חיים

בעקבות עתירה של ארגוני זכויות אדם הורה בג"ץ להעביר לישראל פלשתינים מעזה שחייהם בסכנה

איתמר ענברי | 19/6/2007 20:32 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בג"ץ הורה אמש למדינה לחלץ פצועים פלשתינים הנתונים בסכנת חיים ממחסום ארז, לקבלת טיפול רפואי בישראל, זאת בעקבות עתירה דחופה שהגישו לבג"ץ ארגוני זכויות האדם "גישה – המרכז לשמירה על הזכות לנוע", ו"רופאים לזכויות אדם". העמותות דרשו לפתוח את מעבר ארז באופן מיידי לכניסת פצועים, והשופט התורן בבית המשפט העליון, אליקים רובינשטיין קבע כי "כל מה שניתן לעשות למען הצלת חיי אדם - ראוי שיעשה עוד היום".
Get Microsoft Silverlight
סיוע הומניטרי בכרם שלום

מנכ"לית "גישה", עו"ד שרי בשי, אמרה כי בימים האחרונים, מאז סגירת המעברים, התקבלו עשרות פניות של מקרים הומניטריים בארגון "רופאים לזכויות אדם", ועשרות פניות נוספות התקבלו בארגונים בינלאומיים. שני הארגונים פנו למתאם פעולות הממשלה בשטחים ולשר הביטחון, ונאמר להם כי "המעבר סגור, אך יש נכונות מצד מינהלת התיאום והקישור (מת"ק) של עזה לטפל במעבר אוכלוסיות חריגות", אך פניה למת"ק עזה נענתה בתשובה הלקונית שלפיה "המעבר סגור".

לאור זאת, הגישו הערב העמותות את העתירה הדחופה לבג"ץ, בדרישה לאפשר הכנסת חולים פלשתינים לבתי חולים בישראל. בעתירה מפורטים 26 מקרים דחופים של פלשתינים הזקוקים לטיפול רפואי מציל חיים, וזאת לאחר מיון שערכו אנשי "רופאים לזכויות אדם". "על ישראל לאפשר מיידית לחולים פלשתינים מרצועת עזה הנמצאים בסכנת חיים להיכנס לטיפול רפואי בישראל", כתבו הארגונים בעתירה שהגישו.

מנכ"לית "גישה", עו"ד שרי בשי, אמרה ל-nrg מעריב כי שופט בית המשפט העליון, אליקים רובינשטיין, הורה למדינה לטפל כבר הלילה במקרים הדחופים שפורטו בעתירה. היום ידון הרכב של שלושה שופטי בג"ץ בעתירה הדחופה, והפרקליטות נדרשה למסור את תגובתה לעתירה עוד בטרם ייערך הדיון.

סיוע לפצועים במעבר כרם-שלום. צילום: דובר צה"ל, עריכה: אלכס טקצ'ב
"אין סכנה ביטחונית מהחולים"

לדברי עו"ד בשי, מאז יום חמישי בו השלים החמאס את השתלטותו על רצועת עזה, "סגורה עזה לעולם החיצון", ומינהלת התיאום והקישור בצד הישראלי אינה מאפשרת לחולים פלשתינים לצאת מתחומי הרצועה ולקבל טיפול רפואי בישראל.

עוד הבהירה כי מערכת הרפואה ברצועה אינה יכולה להעניק טיפולים מסוימים, כמו הקרנות וניתוחים, ולכן נאלצים פלשתינים תושבי הרצועה לצאת לטיפולים בבתי חולים במצרים, בירדן, בגדה ובישראל. סגירת המעברים מונעת מהחולים לצאת מהרצועה ולקבל טיפול רפואי.

לדבריה, המקרים כוללים בין השאר ילדה בת שלוש וחצי הלוקה בגידול כלייתי

וזקוקה לטיפול כימותרפי ולהשתלת מח עצם, חולי סרטן, פצועי ירי וחולת זאבת שנמצאת בתרדמת וזקוקה להנשמה. עו"ד בשי שללה את האפשרות שכניסתם של חולים פלשתינים מהווה סיכון ביטחוני. "לא נשקפת סכנה ביטחונית מאיש מהחולים", אמרה.

גם מנכ"לית "רופאים לזכויות אדם", הדס זיו, שללה מכל וכל נימוקים ביטחוניים היכולים למנוע כניסת פלשתינים לישראל. "ברצועת עזה מתחננים חולים ופצועים על חייהם בעוד מדינת ישראל נועלת בפניהם את שערי הטיפול הרפואי", אמרה. "תיוגם של כל תושבי הרצועה כ'אויב החמאסי' מאפשרת לישראל להפנות מבטה ולאטום אוזניה".

היום: 12 פצועים פלשתינים הועברו לישראל

אתמול בשעות הצהריים אישר מפקד התיאום והקישור בפיקוד הדרום, אלוף-משנה ניר פרס, את פינויים של שבעה פצועים פלשתינים מרצועת עזה, דרך מעבר ארז, לבתי חולים בישראל. הפלשתינים נפצעו קשה בעימותים בלב העיר עזה, כתוצאה מירי של החמאס.

פינויים של הפצועים התעכב במשך שעות, לאחר שחמאס סגר את הציר בפני האמבולנסים הפלשתינים, והתאפשר רק לאחר פעילות כוחות צה"ל.

בנוסף, עד לסביבות השעה 19:00 אתמול, הועברו חמישה פצועים פלשתינים שנפגעו במעבר ארז לטיפול בבתי החולים בישראל. ניידות מד"א שהגיעו למעבר בדקו את הפצועים, ופינו אותם במצב קל לשטח ישראל. שני פצועים פונו לבית החולים איכילוב בתל-אביב, פצוע אחד פונה לבית החולים אסף הרופא בראשון-לציון ושני פצועים נוספים פונו לבית החולים ברזילי באשקלון.

בהכנת הידיעה השתתפו אמיר בוחבוט, אלמוג בוקר ושמואל מיטלמן

עדכון אחרון : 20/6/2007 0:08
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים