"הירי הוא סימן שצריך לחזק את צבא לבנון"
ראש הממשלה, שמבקר בארה"ב, אמר כי הירי על ישראל מהווה הוכחה שצריך להגביר את סמכויות כוח האו"ם וצבא לבנון. היום יושבע ברק כשר ביטחון, ולאור האירועים לא יזכה ולו לדקת חסד
"אנחנו מטרדים מאירוע הירי. בפעם הראשונה מאז ה-14 באוגוסט היתה התקפה מאזור לבנון לעבר ישראל", סיפר אולמרט למזכ"ל האו"ם בפתח פגישתם. "לפי הנתונים ולאחר שהתייעצתי עם שר הביטחון, שרת החוץ וגורמים בטחוניים, מדובר ככל הנראה בפלשתינים", הוסיף.
אולמרט ציין כי הירי מעיד על החשיבות שבשדרוג כוח יוניפי"ל שהוצב בדרום לבנון, וכן של צבא דרום לבנון. "הירי מחזק את הצורך בהגברת הסמכות שניתנת לצבא הלבנוני וכוחות האו"ם", הדגיש. לדבריו, מזכ"ל האו"ם הוא גורם רציני שסייע הרבה מתוקף תפקידו במצב הקיים במזרח התיכון.
לאור ירי הקטיושות אמש, העלה אולמרט בפגישתו עם המזכ"ל את נושא הסמכויות הכוח, במטרה להביא לפריסתו גם בגבול עם סוריה על מנת למנוע הברחות נשק. ההחלטה שתתקבל בנוגע לכוח הרב-לאומי עם פקיעת המנדט באוגוסט, שנה מהפסקת האש, תושפע ככל הנראה מן הירי, שיסייע לאולמרט להצדיק את בקשתו.
בתגובה לדברים השיב מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, כי ביקורו של אולמרט מתקיים בנקודת זמן משמעותית. "הביקור שלך נערך בעת קריטית בה הקהילייה הבינלאומית מביעה דאגה מהמציאות בעזה ובאזור", אמר לרה"מ אולמרט, והדגיש כי המציאות החדשה בעזה מעוררת דאגה באשר למשבר הומניטרי ברצועה. הוא אף הביע חשש לחייהם של פלשתינים רבים העובדים בארגוני הסיוע של האו"ם.
"המצב בעזה הוא רציני, האומות המאוחדות מחויבות להפגין מקסימום איפוק ולדאוג לדיאלוג", אמר המזכ"ל. "האו"ם מחויב להמשך תהליך השלום ולספק סיוע המוניטרי לאזרחים ברצועה". השניים צפויים להמשיך ולהחליף דעות בנושא על גבי ארוחה משותפת.

במקביל כאן בארץ, קיים שר הביטחון היוצא, עמיר פרץ, סבב התייעצות ביטחונית עם הרמטכ"ל, ראש השב"כ, ראש אמ"ן וסגנו אפרים סנה. בתום הדיונים אמר פרץ כי "מדובר באירוע ראשון אחרי המלחמה, יש לירי הזה משמעות מעצבת לגבי העתיד. דבר אחד בטוח – ממשלת לבנון היא הריבון באזור והיא צריכה ליטול אחריות מכל הבחינות, גם בעשיית הסדר וגם בלקיחת אחריות".
בשעות הערב אף שוחח פרץ עם שר הביטחון המיועד, אהוד ברק, ועדכן אותו בנעשה בגבול הצפון. כבר עתה נראה כי שר הביטחון הנכנס, שיושבע מחר בכנסת, לא יזכה ולו לדקה אחת של חסד על רקע ההתפתחויות הדרמטיות ברצועת עזה ובגבול הצפון.
עוד טרם השבעתו, היום אחר הצהריים, צפוי ברק לקיים סבב פגישות עם
במהלך הימים הקרובים, לאחר שישוב ראש הממשלה מביקור העבודה בארצות הברית, אמורים השניים לקיים ישיבת עבודה ראשונה, במהלכה יעלה ברק רעיונות ראשונים משלו בעניין דרכי הפעולה האפשריות. על-פי ההערכות, תבליג ישראל על ירי הרקטות בגבול הצפון, כל עוד מדובר היה בפעולה נקודתית בלבד.

גם שרת החוץ, ציפי לבני, עסקה אמש בשיגור מסרים מדיניים בעקבות אירועי גבול הצפון. בסבב שיחות עם שרי חוץ בעולם, הבהירה השרה לבני כי ישראל מצפה שממשלת לבנון תאכוף את ריבונותה בכל שטח לבנון ועל כל הארגונים הפועלים משטחה נגד ישראל, בין אם מדובר בחיזבאללה ובין אם מדובר בארגונים פלשתיניים, וכי היא מצפה שיוניפי"ל יפעיל את כוחותיו על מנת למנוע תופעות מסוג זה על-פי המנדט שבידיו.
בין היתר, התקשר שר החוץ הספרדי מיגל מורטינוס לשרה לבני בעקבות האירוע בצפון, וביקש לעדכן אותה כי הכוחות הספרדים הנמצאים באזור פועלים על מנת למנוע הישנות התופעה.
בהכנת הידיעה השתתפו אמיר בוחבוט ואורי יבלונקה