הממשלה אישרה את מינוי ברק לשר הביטחון
לאחר שנפגשו בשישי, החליט רה"מ למנות את ברק לתפקיד שר הביטחון. השרים אישרו פה אחד את המינוי, שיוגש לאישורה של הכנסת ביום שני. פרץ הודיע רשמית לאולמרט על התפטרותו
במהלך פגישתם אתמול, עדכן אולמרט את ברק בהתפתחויות המדיניות והביטחוניות באזור, בעקבות השתלטות החמאס על רצועת עזה. ראש הממשלה ביקש ככל הנראה מברק להיכנס לתפקיד שר הביטחון במהירות האפשרית, לאור המצב. בסביבתו של אולמרט מסבירים כי הליך המשאל הטלפוני נערך הן בשל הדחיפות הרבה באישור המינוי, והן בשל יציאתו הצפויה של אולמרט במוצאי שבת לוושינגטון.
בפגישה שקיים ברק בצהריים עם קבוצת חברי כנסת ושרים, סיפר יו"ר העבודה לחברי הסיעה כי הוא הציע לראש הממשלה, לאור המצב הביטחוני, להתמנות באופן מיידי לשר הביטחון. לדבריו, אולמרט הסכים לכך והודיע כי מיד לאחר הפגישה יקיים משאל בין השרים, כפי שאכן קרה.
בהודעה הרשמית אודות אישור מינויו של ברק על ידי הממשלה, נמסר כי השרים אישרו פה אחד המינוי, בעקבות הודעת שר הביטחון היוצא פרץ, כי בכוונתו להתפטר. לאחר שיחלפו 48 שעות מרגע הגשת בקשת ההתפטרות של פרץ, תבקש הממשלה את אישור הכנסת למינוי ברק לתפקיד שר הביטחון.
ובעוד מינויו של ברק אושר על ידי השרים, עתידו הפוליטי של פרץ, שרק הבוקר הודיע כי הוא מוותר על נסיעתו לפריז בשל המצב הביטחוני, עדיין לוט בערפל. ההערכה היא כי הוא ייאלץ להחליט עד יום שני האם הוא עומד להישאר בתפקיד שר במשרד ראש הממשלה עד שיימצא לו תפקיד אחר, או שמא הוא בוחר להתפטר גם מן הממשלה.
גורמים בעבודה טענו אתמול כי ההחלטה למנות את ברק לתפקיד שר הביטחון על חשבונו של פרץ היא "הבעת אי אמון מובהקת, ומהווה הדחה". גורם בכיר במפלגת העבודה הוסיף כי "אולמרט חיכה לרגע הזה במשך חודשים רבים".
אך מלשכתו של פרץ נראית תמונה שונה. מהלשכה נמסר כי פרץ הודיע הבוקר לראש הממשלה שבכוונתו להפסיק בהקדם את כהונתו כשר ביטחון, כפי שהודיע לפני מספר חודשים. לטענת יועץ התקשורת של שר הביטחון, המשאל הטלפוני בין חברי הממשלה לאישור מינויו של אהוד ברק לתפקיד, נעשה בעקבות הודעת פרץ.
מקורבי ראש הממשלה טוענים כי
עם הדחתו של פרץ מתפקיד שר הביטחון, מודח באופן אוטומטי גם סגנו, אפרים סנה. לדברי גורמים בעבודה, פנה סנה לברק ושאל אותו מה יעלה בגורלו, אך ברק סירב להתחייב כי ישאיר אותו בתפקיד. בעבודה מעריכים כי ח"כ דני יתום, שהלך עם ברק דרך ארוכה בעבר, ימונה לסגנו.
במקביל למשאל הטלפוני, אישרו כל יושבי הראש בסיעות הקואליציה את מינויו של ברק לשר הביטחון. המשמעות היא כי ביום שני, כאשר יובא המינוי לאישור הכנסת על ידי השר המתאם בין הממשלה לכנסת, יעקב אדרי, צפויה הקואליציה לתמוך בו.
במינוי הבזק של ברק לשר הביטחון מאותת ראש הממשלה למפלגות הקואליציה כי אין בכוונתו להוביל לפתיחת ההסכמים הקואליציוניים ולסבב מינויים בתיקי הממשלה.
עם מינויו של ברק לשר הביטחון נותרו כעת שלושה תיקים ללא שר: שר האוצר - המועמדים המובילים הם רוני בראון, חיים רמון ומאיר שטרית; השר לפיתוח הנגב והגליל - המועמד הבולט הוא יעקב אדרי; והתיק לענייני רשות השידור שלפי ההסכמים הקואליציוניים יימסר לשר ממפלגת העבודה, כאשר המועמדים הם עמי אילון ועמיר פרץ.
בהכנת הידיעה השתתף אמיר בוחבוט