השר עזרא: להציב אנטנות במשרדי ממשלה
השר להגנת הסביבה מבקש ממשרדי הממשלה להציב בשטחם אנטנות סלולריות. הסיבה: הצבת האנטנות תשמש כדוגמא אישית לציבור ותסייע להסיר את החשש מקרינה. עובדת במשרד ממשלתי: "אנחנו לא שפני ניסיון"
הדרישה של עזרא נובעת מגישה חדשה שנוקט המשרד להגנת הסביבה: יותר אנטנות קטנות במרכזי ערים, כדי להקטין את הקרינה. מאחר שמדובר במשרדים ממשלתיים, מקווים יוזמי הפנייה כי ההתנגדות של התושבים תהיה קטנה, ועל כן הצבת האנטנות תבוצע במהירות.
"אנחנו רוצים לראות יותר אנטנות קטנות במרחב העירוני, כי בכל מקום שבו יש אנטנה, רמות הקרינה הנפלטות מהטלפון מצטמצמות", אומר השר עזרא, "הקמת האנטנות על בנייני ממשלה תצליח לשנות את דעת הקהל לגבי הסכנות, הלא מוצדקות, הקיימות בהקמת אתרי שידור. אם יראו את האנטנות על משרדי הממשלה, החששות יתפוגגו ואנחנו ניתן דוגמה אישית ראויה".
עדיין לא ברור מה הוביל את עזרא ליוזמה הזו, אך אין ספק שהיא מצטרפת לסדרת פניות שהוגשו בחודשים האחרונים גם אל מנכ"לי חברות הסלולר, שבהם נקראו אף הם לשמש דוגמה
ולהציב אנטנות סמוך לבתיהם. במשרד להגנת הסביבה מבטיחים לכל משרד שיסכים להקים אתר בדיקות מקיפות ואישורים קפדניים, אך ספק אם יהיה באלו כדי להפיג את החששות.
"אני עובדת בקומה העליונה בבניין", אמרה אמש עובדת במשרד ממשלתי, "אם יחליטו להציב שם אנטנה, הדבר היחיד שיפריד ביני לקרינה הוא הגג. העובדים יושבים שם שעות ארוכות, ויש גם נשים בהיריון. עובדי השירות הציבורי אינם שפני ניסיון. אני לא רוצה להיות קבוצת הבדיקה, שלפיה יחליטו אם יש סכנה בקרינה".
בפורום לסלולריות שפויה דחו אתמול את הצעתו של עזרא. "פניית השר משקפת בלבול ואוזלת יד של המשרד להגנת הסביבה מול חברות הסלולר", אומר אבי דבוש, רכז הפורום. "המשרד צריך להשקיע את מרצו בהגשת תקנות לחוק הקרינה הבלתי מייננת ובטיפול בתוכנית מתאר ארצית למתקני שידור".
דבוש הוסיף כי "פיזור אנטנות קטנות איננו מהווה פתרון נכון אוטומטית" וכי הוא "עלול להגביר את החשיפה לקרינה מסוכנת, כולל לילדים וחולים, ולהוריד את יכולת הפיקוח על חברות הסלולר, שגם כך שואפת לאפס".