אסון ערד: הורי ההרוגות יפוצו
ביהמ"ש קיבל תביעת פיצויים ע"ס 5 מיליון שקל שהגישו הורי הבנות שנהרגו בפסטיבל ערד ב-1995
האסון המחריד התרחש במהלך הופעתה האחרונה של להקת "משינה", שעמדה בפני פירוק. שלושה בני נוער, איטן פלד, חן יצחק ונעמה אלקריב, נמחצו למוות בכניסה למתחם ההופעה. בחקירת האסון התגלו מספר כשלים שהובילו להתרחשותו, בהם מכירת כרטיסים מעבר למכסה המותרת ואי-הערכות נכונה של המשטרה.
פלד ויצחק נהרגו במקום, ואלקריב נאבקה על חייה במשך חמישה ימים, עד שנפטרה מפצעיה בבית החולים. נגד ארבעה מעורבים בפרשה הוגש כתב אישום לבית משפט השלום באשדוד. הם הורשעו וערערו לבית המשפט המחוזי בבאר שבע, שם נדחה ערעורם.

עו"ד חיים כהן ללא
ההורים: ציפה להן עתיד גדול
בתביעת הפיצויים, שהוגשה בשנת 1998, באמצעות עורכי הדין חיים כהן, שירה זכריה וצבי ואתורי, דרשו ההורים בין היתר פיצויים בגין כאב וסבל, פיצויים עבור הפסד ימי עבודתם לאחר האסון ופיצויים עבור השנים האבודות - גובה המשכורות שהבנות היו יכולות להרוויח לו נשארו בחיים.
הוריה של נעמה סיפרו כי היא הייתה תלמידה מצטיינת, שעתיד גדול היה לפניה. הוריה של נעמה טענו כי אין ספק שהיא הייתה פונה למקצוע העיתונות. ההורים של איטן פלד, שהצטרפו גם הם לתביעה, הגיעו לפני כחמש שנים להסכם פשרה עם הצדדים, במסגרתו
נקבע כי יקבלו 280 אלף שקל, שיועברו להקמת קרן מלגות לסטודנטים מצטיינים.
התביעה הוגשה נגד ראש עיריית ערד לשעבר, בצלאל טביב, שכיהן גם כיו"ר עמותת הפסטיבל, נגד עיריית ערד שבתחומה אירע האסון, נגד עמותת "פסטיבל ערד" שארגנה וניהלה את המופעים, נגד משטרת ישראל שהיתה אחראית על אבטחת המופע ועל ביטחונם של המשתתפים, נגד יוסי בנדר שהיה הבעלים והמנהל של משרד הכרטיסים "הדרן השרון" ושימש באופן ישיר כמפיץ הראשי של הכרטיסים לפסטיבל, נגד יוסי ורועי שוורץ ששימשו כמפיקי הפסטיבל ונגד מד"א.