האם ינצח דון קישוט הצעיר את טחנות הרוח?
דון שאול מחיפה רק בן 13 וכבר עומד בראש שלוחה ישראלית שמנסה להפוך את העולם למקום טוב יותר, באמצעות קידום אמנת זכויות האדם הבינלאומית
קשה להאמין, אבל בזמן שבני גילו יושבים מדי שעות מול האינטרנט, משחקי המחשב והטלויזיה, מקדיש דון שאול כל דקה פנויה מזמנו לקידום נושאי זכויות האדם.
"ראיתי את האלימות, שמעתי עד כמה מפירים את זכויות האדם בנושאים כמו מוצא, גזע, סחר בבני אדם, אז החלטתי שאני יכול לעשות משהו", עונה דון לשאלה הכי מסקרנת, מה הביא אותו בגילו הצעיר להיות פעיל נמרץ למען זכויות האדם.
ב-10 לדצמבר, ביום בו ציינו ברחבי העולם את יום זכויות האדם הבינלאומי, בזמן שבני גילו מתרוצצים בין הפסטיגל לעוד הופעה של סבלימינל, הקימו דון וחבריו דוכן בחיפה שמטרתו להטמיע כמה שיותר את נושא זכויות האדם בקרב תושבי העיר.

דון וחבריו - מעוררים מודעות
צילום: יח''צ
מבית לבית, מדלת לדלת
"אנחנו עוברים מבית לבית ומדלת לדלת" מספר דון, "אנו משוחחים עם בני נוער, מקימים דוכני רחוב ומפיצים את החוברת שעוסקת בזכויות האדם בכל מקום".
החבורה של דון פועלת כבר שנה בחסות עיריית חיפה והמרכז לסיינטולוגיה. בעירייה כל כך התלהבו מהיוזמה עד כדי כך שהעמידו לרשות דון וחבריו מבנה שישמש אותם במטרתם.
אבל מסתבר שלא כולם מפרגנים, "יש כאלה שאומרים עזוב אותך למה אתה משקיע לא ייצא מזה כלום", מספר תום שמדגיש כי לא יפסיק את פעילותו, וימקד אותה בבני
נוער, "את מרבית העשייה שלנו אנחנו עושים מול נוער שצריך לגדול עם ערכים לזכויות אדם, מסתבר שחלק גדול מהציבור לא יודע על קיומן של האמנות לזכויות אדם".
בימים אלה יוצא לדרך מסע הסברה בחסות מרכז הנוער למען זכויות האדם והמרכז הבינלאומי לסיינטולגיה תחת הכותרת "הפיכת זכויות האדם למציאות כלל עולמית", בגיל 13 לוקח דון שאול חלק חשוב במסע המבורך, ומבטיח לשנות את העולם.
מהעיריה נמסר כי אין להם כל קשר לפעילותו של דון שאול והם אינם מעניקים לו חסות.