ה-FBI "חשף": ג'ון לנון בסך הכל רצה שלום
לאחר מאבק משפטי ארוך שנים, פרסמה הבולשת הפדראלית, שרדפה את סולן ה"ביטלס", מסמכים שהוגדרו "מסווגים", אך אין בהם כל מידע מחשיד
במסמכים שפורסמו נטען כי לנון "עודד את עמדותיו המהפכניות בתכני חלק משיריו", וכי הזמר, שהביע עמדות אנטי-מלחמתיות, הבטיח לממן חנות ספרים שמאלנית בלונדון בשנות השבעים. מסמך אחר מתאר ראיון שהעניק לנון בשנת 1971 לעיתון מחתרתי בלונדון, בו סיפר הזמר על הרקע הפרולטריוני שלו, ועל הזדהותו עם "המדוכאים וחסרי הזכויות בבריטניה ובעולם".
ג'ון וינר, פרופסור להיסטוריה מאוניברסיטת קליפורניה, שניהל את המאבק לחשיפת המסמכים, טען כי "התגלו בהם לבסוף רק פרטים הידועים לכל על קשריו של לנון עם מנהיגי שמאל וקבוצות פציפיסטיות בלונדון בתחילת שנות ה-70'". בשנים אלה ניסו השלטונות האמריקניים לגרש את לנון בשל פעילותו האנטי-מלחמתית ומאבקו של וינר, שתועד בספר, היווה בסיס לסרט הדוקומנטרי "ארה"ב נגד ג'ון לנון".

הזדהה עם מדוכאי העולם, "סודו" של לנון יצא לאור צילום: עטיפת הדיסק
ספק אם ממשלת בלייר תצא למלחמה בארה"ב בגלל המסמכים
וינר ביקש לחשוף את המסמכים כבר בשנת 1981. לאחר מאבקים משפטיים שניהל, שאף הגיעו עד לבית המשפט העליון בארה"ב, הוא קיבל לידיו בשנת 1997 כ-300 עמודים שמכילים את רוב החומר על לנון. אך 10 מסמכים נותרו, עד לאחרונה,
וינר פרסם את המסמכים המסווגים באתר אינטרנט שהקים ואמר כי הוא בספק אם ממשלתו של טוני בלייר תצא למתקפה צבאית נגד ארה"ב, כתגובה לפרסום המסמכים. עוד הוסיף כי עם חשיפת המסמכים, "ניתן לראות שטענות האף.בי.איי בדבר חשש לפגיעה בביטחון הלאומי במשך 25 שנה היו אבסורד מלכתחילה. תיק לנון הוא מקרה קלאסי של סודיות יתר של הממשלה".
עדכון אחרון : 21/12/2006 0:19