הח"כים חסמו את כביש החוף
המשטרה רשמה דוחות לשני חברי כנסת שחסמו את הכביש וגרמו לפקק במחאה על "חוק הליסינג"
שיירת מחאה של עשרות כלי רכב יצאה הבוקר ממחלף פולג בצפון נתניה במחאה נגד הכוונה להטיל מס על רכב צמוד ממקום העבודה, מהלך שזכה לשם "חוק הליסינג". השיירה, אותה הובילו ארבעת הח"כים, נעצרה בכביש החוף, סמוך למכון וינגייט, שם הציבו הח"כים מיסז'ניקוב וחסון את מכוניותיהם לרוחב הכביש, ועצרו את התנועה. השניים האחרים הובילו את השיירה באיטיות.
פקק תנועה ענק נוצר במקום, מה שגרם לשוטרים לשלוח גרר שיפנה את מכוניות הח"כים. אך גם הגרר לא הועיל, משום שהח"כים, התיישבו על מכסי המנוע של מכוניותיהם ומנעו את הגרירה בגופם.
כל שנותר לשוטרים לעשות היה לרשום דוחות להני הח"כים שחסמו בגין הפרעה לסדר הציבורי והפרעה לנתיב תנועה. ההפגנה הסתיימה, אך במקום עדיין שוררים פקקי תנועה.

הח"כים טוענים כי על-פי סיכום מוקדם, היתה המשטרה אמורה לאפשר לשיירה לנסוע לאורך הכביש בנסיעה איטית, כשהיא תופסת שניים מתוך שלושת נתיבי הכביש. אלא שעל-פי טענת הח"כים, מיד עם צאת המכוניות הראשונות ממגרש החנייה של איקאה, חסמה המשטרה את המעבר.
"עצרתי את המכונית בצד", סיפר ח"כ מיסז'ניקוב, "ניגשתי למפקד תחנת נתניה ושאלתי מדוע הוא מפר את הסיכומים. תשובתו היתה שאני, כביכול, תדרכתי את משתתפי שיירת המחאה לחסום בשלב מסוים את הכביש. אמרתי לו שאין זה נכון ודרשתי ממנו לעמוד בסיכומים".
לדברי מיסז'ניקוב המשטרה אפשרה למחצית מכלי הרכב בשיירה לעלות על כביש החוף, אלא שאז שוב חסמה את הדרך בפני שאר המכוניות. לכן החליטו
"סגרנו שני נתיבים והשארנו את השלישי פתוח והורינו לשיירה לעקוף אותנו, אבל אני ויואל חסון נעצרנו בתוך המכוניות שלנו במחאה על התנהגות המשטרה", אמר מיסז'ינקוב, שטען גם כי קציני משטרה שהגיעו למקום "התחילו להשתולל ולאיים עלינו, והזמינו גרר לאחר שדרשו רישיונות".
התנועה לאיכות השלטון הודיעה כי היא בודקת האם בהתנהלותם של הח"כים לא היה משום עבירה על החוק או על כללי האתיקה. יו"ר הכנסת, ח"כ דליה איציק, מתחה ביקורת על הח"כים שהשתתפו בחסימת כביש החוף, ולדבריה "על חברי הכנסת להביע את מחאתם תוך שמירה וציות לחוק ולא באמצעות הפרתו".
מדי שנה מפסידה המדינה כמיליארד וחצי שקלים בהכנסות ממסים בגלל ההטבות המיוחדות שמהן נהנים בעלי רכבי הליסינג הנוהגים בהם.
ההפסדים לאוצר המדינה נגרמים עקב קביעת שווי שימוש נמוך לנוהגים ברכבי ליסינג, לעומת עובדים אחרים שמקבלים רכב צמוד מהמעביד ומשלמים מס ריאלי עבור אחזקת הרכב, בעוד הנוהגים ברכבי ליסינג משלמים מס בגובה 300 שקלים בלבד, שווי שימוש שנקבע לפני שנים רבות.
רשות המסים הודיעה בעבר כי היא מתכננת לצמצם את ההטבות במס הניתנות לנהגים שנוהגים ברכבי ליסינג וח"כ חיים אורון ממרצ הגיב להצעה זו כשאמר שאם האוצר לא יצמצם את ההטבות לבעלי רכבי ליסינג, הוא עצמו ייזום חקיקה פרטית בנושא.