גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


יש גם מבצעים ?

מנויי הוט ומנויי יס יראו השנה בטלוויזיה את מה שמנהלי הרכש קנו להם. מאחורי המשפט הפשוט הזה מתחולל מרוץ חימוש בלתי פוסק, שגורם לעליות מחירים ולהפסדים כבדים, והחברות כבר מהרהרות בקול רם על איחוד כוחות. ומה זה יעשה לנו? אולי טוב

אבי אובליגנהרץ, פרומו | 8/12/2006 9:13 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לפני כמה שבועות התלונן אחד הבכירים ביס בפני פקודיו שהוא אינו מצליח לעקוב אחר הסדרות החדשות שמעלה החברה בזו אחר זו לאוויר, וסינן שאולי צריך להאט קצת את הקצב.

 רפרוף מהיר בלוחות השידורים של יס ושל מתחרתה הוט מגלה שלל נכבד של סדרות רכש חמות מהמכבש, האמריקני והבריטי כאחד, המעיד על מרוץ החימוש שבו מצויות מי שמשמשות כחוד החנית של התוכניות הזרות בארץ הקודש.

ההערכות מדברות על כך ששתי החברות מוציאות כ-1.2 מיליארד שקל בשנה על רכש של תוכניות מקור וזרות כאחד, סכום אסטרונומי כשמדובר בשוק הרב-ערוצי בישראל המונה 1.4 מיליון בתי אב בלבד.

מנהלי התוכן של יס והוט קבלו בפסטיבל הטלוויזיה האחרון בראש פינה על ההסלמה במאבק ועל כך שהם מותשים, אבל אם מישהו חושב חלילה שהמלחמה הזאת עומדת להיפסק בקרוב, הוא מוזמן להציץ בסל הקניות העדכני שלהן (ראו מסגרת) ולחשוב שוב.

"לא משנה אם אתה מנוי לוויין או כבלים, הצופה של הטלוויזיה הרב ערוצית מקבל כיום את הטלוויזיה הכי טובה בעולם אחרי אמריקה. רק שלהיצע המדהים הזה יש מחיר כבד, כי הפלטפורמות מדממות ומתישהו זה יצטרך להיפסק ולהתאזן", אומר יואב זאבי, מנהל הרכש של יסמין טי-וי, חברת הרכש וההפקה של ערוצי הסרטים וערוץ הסדרות אקסטרה הוט בכבלים.
"אהבה גדולה". הכבלים והלווין מציעים סדרות רכש חמות מהמכבש HBO יח''צ. מאתר הסדרה
בלתי מרוסנת

ביולי 2000 נשבר המונופול בן עשר השנים שממנו נהנו חברות הכבלים, עת חברת יס נכנסה לעולם הטלוויזיה הרב ערוצית. מאחר שהשחקנית החדשה בזירה נמנעה במכוון מתחרות רצינית בכל הקשור לדמי המנוי, המאבק בין שני הגופים התמקד בתחום התוכן.

יס הסתערה על כל מה שזז, המחירים של אולפני הוליווד קפצו בהתאם וערוץ 3 שעד אז התהדר בסלוגן "הסדרות הטובות ביותר בעולם" איבד בקצב מסחרר את נכסיו גם בגלל הסכסוך המשפטי של הכבלים עם האחים וורנר, עד שהפך לשולי יחסית במציאות הנוכחית שבה הוא כלול בשתי הפלטפורמות גם יחד.

כיום משודרים בישראל קרוב ל-200 ערוצים בכבלים ובלוויין. בעוד הכבלים מדברים בגלוי על הורדת ערוצים כדי לחסוך בעלויות התוכן, ביס, שברבעון השלישי רשמה הפסד נקי של 77.8 מיליון שקל, כשבעה אחוזים יותר מברבעון שלפניו בגין העלייה בהוצאות רכש התוכן, מעדיפים לשמור את הקלפים צמודים לחזה.

כל ניסיון להבין כיצד מתכוונת החברה לשים קץ להפסד התפעולי ומהי האסטרטגיה של החברה בכל הקשור לרכש סדרות זרות נתקל בחומה בצורה המזכירה את העמימות הגרעינית.

"אין לנו כוונה לפרסם מעל גבי העיתון את המדיניות שלנו. מדוע שנספק אינפורמציה חשובה כל כך למתחרים שלנו? ", מקשה יונה ויזנטל, סמנכ"ל התוכן של יס. אחרי לחץ פיזי מתון הוא מסכים לגלות שייתכן שגם חברת

הלוויין תוריד בקרוב ערוצים זרים וש"הקו המנחה שלנו הוא להביא את המוצר הטוב ביותר ללקוחות שלנו".

ויזנטל ומנהלת הרכש של יס, דנה שטרן, גאים ביבול המשובח שהצליחו ללקט בשנים האחרונות, ושולחים את מי שסבור שישראל מוצפת בסדרות זרות, להצביע בשלט. הם מוחים בתוקף על הטענה הרווחת בחוגי התעשייה על כך שהלהיטות שלהם גרמה לעלייה תלולה בשוק התוכן הזר, ומבהירים ש"זאת סתם השמצה פרועה הנובעת מתסכולם של המתחרים בדבר הרכש והמחירים האטרקטיביים שאנחנו משיגים".

בעוד שנושא הרכש מטופל בשורות יס, הרי שבהוט אמונים על הרכש גורמים חיצוניים שעליהם מפקח סמנכ"ל התוכן של הכבלים, אלון שטרוזמן. בניגוד למתחרים ששופכים את כל הרכש שלהם לתוך שני אפיקים, הגישה האסטרטגית של הוט, לדברי שטרוזמן, היא לתת לכל ערוץ אופי משלו ובהתאם לנתב את סדרות הרכש. סדרות האקשן הולכות ל-AXN, קומדיות המצבים ברובן הולכות לערוץ הצחוק ביפ ואילו סדרות הדרמה מופנות לאקסטרה הוט.

"מעבר לכך שאנחנו דואגים שללקוח יהיה מה לראות בכל רגע נתון, אנחנו דואגים להביא את הסדרות החדשות והטובות ביותר ולבנות הרגלי צפייה לטווח ארוך. חשוב לנו שהצופים יידעו מה יש לראות ולמה לצפות בכל אחד מהערוצים שלנו". עם זאת, שטרוזמן מודה שהוא רחוק מלהיות מרוצה לנוכח התחרות הבלתי מרוסנת בשוק.
 
איש משפחה. ביס מתרכזות סדרות הרכש בשני אפיקים
איש משפחה. ביס מתרכזות סדרות הרכש בשני אפיקים ארכיון

הולכים לשוק

עלויות התוכן של הכבלים זינקו במאות אחוזים בשש השנים האחרונות, כמות הערוצים הלכה וגדלה בעוד שכמות המנויים ירדה כמעט בחצי לכדי כ-650 אלף ואילו ההכנסות רק הלכו והצטמקו. "אם לפני שבע שנים היה ערוץ סדרות אחד בלבד, ערוץ 3, הרי שהיום לכבלים וללוויין יש שבע ערוצי סדרות", אומר שטרוזמן.

 "בסופו של דבר הצופה הישראלי מעדיף את עיקר התכנים בטלוויזיה בעברית, ואחוז הצפייה היחסי בסדרות רכש הוא קטן מאוד. הכמות האדירה של סדרות זרות שרוכש השוק הישראלי אינה פרופורציונלית וגם אינה אפקטיבית. הפקות המקור תורמות הרבה יותר לתחרות מאשר סדרות רכש. צריך לקוות שבעתיד יהיה ריסון גם בתחום הזה".

אבל בינתיים, על אף הבכי והקינות, הארנק של הקניינים נותר פתוח והאוברדרפט חוגג. אחת ההצלחות הגדולות ביותר במאבק המתמשך בין הוט ויס, היא שירות ה-V.O.D שמציעה חברת הוט, ומקשה על יס בהעברת מנויים לשורותיה.

הוט, שסובלת מהפסדים כבדים מאז כניסת יס לזירה, הטילה באחרונה את יהבה על ההסכם שנחתם עם HBO ומאפשר ללקוחותיה, מאז השבוע שעבר, לצפות בסדרות של הערוץ הכבלים האמריקני המוביל, כאלה ששודרו אצלה וגם כאלה שלא, כמו "הסופרנוס", " עמוק באדמה", " הפמליה", " מלאכים באמריקה", " קרניבל" ו"סקס והעיר הגדולה".

"טלוויזיה, בניגוד לקולנוע, מבחינתנו היא סוג של רולטה רוסית", אומר זאבי, המנהל בפועל את ערוץ אקסטרה הוט. "בהרבה מקרים סדרות שעל הנייר נראו כהבטחה גדולה לא עמדו בציפיות, כמו למשל'סטודיו 60'".

זאבי עוקב באמצעות האינטרנט וקלטות אחר המתרחש בזירה במשך כל השנה, ופוקד בכל חודש מאי, עם שאר מנהלי הרכש המקומיים, את ה"אל-איי סקרינינג", אירוע השקת העונה החדשה של האולפנים המובילים בארצות הברית, ואת יריד הטלוויזיה מיפ.

"השיקולים ברכישת תכנים זרים מאוד מגוונים, אבל בראש ובראשונה אנחנו מחפשים דברים שאותנו כצופים הם מעניינים", אומר זאבי. "מצד שני, אנחנו חייבים להתחשב גם בצרכים ובהעדפות של הצרכנים. רוב הקהל מעדיף את הסדרות האמריקניות, אבל אנחנו מנסים לגוון באמצעות דברים חדשניים ומושקעים מאוסטרליה ומבריטניה כמו'החיים על מאדים' ו' רחוב ללא מוצא' שתעלה בקרוב.

"לא אחת יש סדרות שהצליחו באמריקה ונכשלו בארץ ולהפך. 'ג'ק וג'יל' למשל, תפסה חזק בארץ ולא היתה שוס גדול באמריקה. כך שיש פה ניסיון לעשות ערוץ עם הדברים הכי חמים באמריקה וגם עם דברים שלהערכתנו מתאימים לטעם הישראלי".

פקטור נוסף שעליו מצביע זאבי כרוך בניסיון לאזן את לוח השידורים לטובת שני המינים. בעוד שהוט 3 מזוהה יותר עם קהל נשי ( " צעירים חסרי מנוח", " האוס" ועוד), אקסטרה הוט הולך על כל הקופה עם: "CSI" על כל נגזרותיה מצד אחד, ומצד שני "ורוניקה מארס", כשבתווך "אבודים" ו"הצילו".
הרבה מאוד כסף ואגו מונחים כיום על כף המאזניים בתחום רכש תוכן זר לטלוויזיה הרב ערוצית, אלא שהתמונה בענף שהוביל להפסדים בגובה מיליארדי שקלים לשתי הפלטפורמות, עשויה להשתנות בקרוב.

CSI. בהוט מיתגו את ערוץ XTRA HOT הפונה לשני המינים, לעומת HOT 3 הנשי יותר
CSI. בהוט מיתגו את ערוץ XTRA HOT הפונה לשני המינים, לעומת HOT 3 הנשי יותר אתר הסידרה

איחוד כוחות?

בימים אלה דנה הרשות להגבלים עסקיים בהצעה לאפשר להוט וליס לאחד כוחות ולבצע רכישות באמצעות גורם חיצוני אחד, דבר שאמור להקטין בהרבה את סעיף הרכש שלהן.

לעומת ויזנטל שמסרב לרתום את העגלה לפני הסוסים ומעדיף להגיב "אם וכאשר זה יהיה ריאלי", שטרוזמן סבור שמדובר בצעד נבון בעבור שני הצדדים. "אנחנו מקדמים בברכה כל יוזמה רגולטורית שתאפשר לנו לקצץ בהוצאות ומנגד לא תפגע במגוון ובאיכות התכנים שיעמדו לרשות הצופה. נדמה לי שהצופים ירוויחו אם'נמלטים' ו' אבודים' ישודרו בשתי הפלטפורמות ועדיין יש הרבה מקום לתחרות ברמת המותג, ברמת הפקות המקור וברמת האריזה, השירות ומדיות משלימות כמו טלפוניה ואינטרנט".

זאבי מצדד ביוזמה הזאת, אך באופן אישי מפקפק בסיכוייה לקרום עור וגידים. הוא אינו חושש מכך שהדבר עלול לפגוע בצופה ובמיתוג ובבידול של יס והוט, ומעריך שהכל תלוי במדיניות שתותווה מראש לאותה חברת רכש.

"זה שיהיה גוף אחד שאחראי על הרכש לא אומר שאותם תכנים יהיו בשתי הפלטפורמות. כל גוף שידור יחליט מה הוא רוצה לקחת מתוך התכנים שאותו גוף רכש. בידול תמיד יהיה בין הפלטפורמות, כי הוא יכול להתבטא גם טכנולוגית, בשיווק, בשיבוץ ובשירות. הטלוויזיה הרב ערוצית פה תמשיך להיות מצוינת".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
  • עוד ב''תקשורת''

כותרות קודמות
כותרות נוספות
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים