תוקם ועדת חקירה להאזנות סתר
הכנסת החליטה להקים ועדה בשל האזנות הסתר בפרשת רמון. יחימוביץ': מאיימים על המשטרה
המניע המרכזי להקמת ועדת החקירה הפרלמנטרית הוא האזנות הסתר שביצעההמשטרה בפרשת רמון, המואשם בהטרדה מינית, לשיחות במכשירים הסלולריים של ה', המתלוננת בתיק רמון, האחראית עליה בלשכת המזכיר הצבאי של ראש הממשלה ומנהלת לשכת ראש הממשלה, שולה זקן. ראש הרכב השופטים במשפט רמון הביעה תמיהה על התנהלות המשטרה בנושא. "אני מרימה גבה", אמרה. "כשיש חשד להדחת עד עושים האזנת סתר?".
יו"ר ועדת החוקה של הכנסת, ח"כ מנחם בן ששון (קדימה), יזם בעקבות הגילויים הללו את הקמתה של ועדת החקירה לבדיקת סוגיית האזנות הסתר שעורכת המשטרה. "לפי הדיווחים האזנות הסתר נעשו ללא הצדקה וללא זיקה ישירה בחקירתו של השר רמון", ציין. "יש לנו שאלות קשות לגבי התנהגות הפרקליטות והמשטרה הנוגעות לנוהלי העבודה בכל הקשור להאזנות הסתר".
ח"כ בן ששון הוא חברו לסיעה של שר המשפטים לשעבר, חיים רמון. עם זאת, הוא מתנגד לטענה לפיה מוטב להמתין עם בדיקת נושא האזנות הסתר עד לסיום משפטו של רמון. "זה דווקא הזמן הראוי, משום שבעוד שבוע-שבועיים איש כבר לא יתעניין בנושא", הדגיש.
ההחלטה על הקמת ועדת החקירה עברה במליאת הכנסת ברוב של 34 תומכים מול 9 מתנגדים. חברי הכנסת שהתנגדו הם: אבישי ברוורמן, גדעון סער, מיכאל מלכיאור, איברהים צרצור, יצחק אהרונוביץ', בני אילון, אופיר פינס, ישראל איתן ושלי יחימוביץ'.
ח"כ יחימוביץ' הסבירה את התנגדותה בטענה כי המניעים להחלטה בעייתיים. "ההחלטה שהתקבלה בכנסת בלחץ
גם חבר הכנסת אופיר פינס (עבודה) התנגד נחרצות לועדת החקירה הפרלמנטרית. "מאז שאני חבר כנסת אני לא זוכר מצב שבו הממשלה תומכת בהקמת ועדה לחקר הביצועים שלה עצמה", ציין.
"עצם הקמת הוועדה מאותת על כך שממלא מקום שר המשפטים, מאיר שטרית, והשר לבטחון פנים, אבי דיכטר, לא היו בסדר וכי הם נכשלו בתפקידם ועליהם להתפטר, משום שהם ממונים על האזנות הסתר. הקמת ועדת חקירה בעיתוי הנוכחי פירושה שהמערכת הפוליטית רוצה לקפד את ראשה של מערכת אכיפת החוק במדינה ולהלך עליה אימים", טען פינס.
בשבוע הבא תכונס ועדת הכנסת כדי להחליט על הרכב ועדת החקירה. ח"כ בן ששון מציע כי בראש הוועדה תעמוד ח"כ עמירת דותן מקדימה, בשל ניסיונה בטיפול בנושאים חשאיים במסגרת ועדות משנה של ועדות החוץ והבטחון.