גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


חינוך חינם ביום, שיעורים פרטיים בערב

לא פחות משליש מתלמידי כיתות ה' עד ט' לוקחים שיעורי עזר. במשרד החינוך מסתייגים מהתופעה: "לא רצים למורה פרטי על כל תרגיל שלא מבינים"

אסף זלינגר, מעריב | 20/11/2006 8:37 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
המדינה אמורה לדאוג לילדי ישראל לחינוך מגן חובה ועד תעודת הבגרות - ובחינם. אבל זה כנראה לא ממש מספיק: מסתבר שלא פחות משליש מהתלמידים בכיתות ה' עד ט' נעזרים בשיעורים פרטיים. כך עולה מנתוני מבחני המיצ"ב האחרונים של משרד החינוך, שחושפים מהם המקצועות בהם מרבים התלמידים להיעזר בשירותי הוראה פרטית. בנוסף לחור שנוצר בכיס ההורים, מנציחה התופעה פערים כלכליים.

על פי הנתונים, רוב הילדים אמנם מצליחים להסתדר לבד עד חטיבת הביניים, אבל בהחלט יש גם תלמידים שמתחילים בשיעורים פרטיים כבר מכיתה ה'. במקרה הזה אלה בעיקר ההורים שרוצים לוודא כי ילדיהם עומדים בקצב, ואפילו ניצבים צעד לפני הכיתה.

"אנחנו רואים שחלק גדול מהשיעורים הפרטיים הם בסך הכל כדי לעזור לילד לעשות את שיעורי הבית", מסבירה מנהלת האגף לחינוך יסודי במשרד החינוך, שרה רויטר. "הורים חושבים, בייחוד בכיתות הנמוכות, שהילדים מתקשים רק מפני שהם לא מצליחים כמה בתרגילים, אבל לא צריך לרוץ למורה פרטי", אומרת רויטר, "במקרים כאלה צריך פשוט להגיע למורה ולהגיד 'לא הבנתי'.

למרות השפעתה הגדולה של התרבות האמריקנית, והחשיפה הנרחבת לטלוויזיה ולקולנוע, מתברר שהמקצוע שבו רוב התלמידים לוקחים שיעורים פרטיים הוא דווקא אנגלית. כ-27% מהתלמידים שמסתייעים במורה פרטי מקבלים שיעורי עזר באנגלית לאחר שעות הלימודים.
"מקבלים עזרה במקום להתאמץ"

המקצוע הבא שעולה להורים הרבה כסף הוא המתמטיקה. 19% מהתלמידים ביקשו בשנה האחרונה סיוע במתמטיקה, כדי לעמוד ברמה שתאפשר להם להשתלב בהקבצה גבוהה יותר בתיכון. המקצוע השלישי בפופולריות אצל התלמידים הוא הלשון - שהביקוש אליו מגיע לשיא בחטיבת הביניים, לקראת הבגרות בכיתה י'. מהנתונים עולה כי 6% מהתלמידים נעזרים במורה פרטי בלשון.

מלבד סכומי העתק שעולים השיעורים הפרטיים להורים, התופעה גורמת לבעיה קשה נוספת: הגדלת הפערים בין העניים לעשירים. כשאין כסף למורה פרטי, מעמיקים ההבדלים בין התלמידים החזקים, שהם בדרך

כלל גם העשירים, לחלשים. החזקים יכולים להרשות לעצמם ללכת למורה פרטי, אפילו כדי לסגור קצוות ולהתקדם מעבר לרמת הכיתה - והופכים לחזקים אפילו יותר. "שיעור פרטי יכול להיות דבר נהדר, אבל גם נוראי", אומרת סמנכ"לית משרד החינוך ומנהלת המינהל הפדגוגי, לאה רוזנברג, "הוא טוב אם תלמיד צריך להשלים חומר בתקופה קצרה, כשזו התערבות חד פעמית בגלל היעדרות ארוכה, למשל".

לדבריה, הבעיה מתחילה כאשר מתפתחת תלות בשיעורים הפרטיים. "אם במקום להתאמץ בשיעור ולשבור את הראש בחשיבה הוא מקבל עזרה אחר הצהריים - יש כאן בעיה".

לבדוק מחברות לפני שמתקשרים

ומה לגבי לקיחת שיעורי עזר במטרה להתקדם מעבר לרמת הכיתה? על הרעיון הזה סמנכ"לית משרד החינוך דווקא מברכת. "אני לא רואה שום פסול במי שלוקח שיעורים פרטיים כי הוא רוצה להרחיב את ידיעותיו, זה נהדר", אומרת רוזנברג, ומציינת כי בעיניה ישנם גורמים אחרים המובילים את התלמידים לשיעורי אחר הצהריים. "אני לא יודעת כמה תלמידים לוקחים שיעורים באנגלית כי הם מתקשים ללמוד את החומר בכיתה, וכמה עושים את זה כי ההורים רוצים יותר אנגלית", העירה.

כדי לוודא את נחיצות השיעורים הפרטיים, במשרד החינוך ממליצים לבדוק את המחברות לפני שמתקשרים למורה פרטי. הנתונים עלו מתוך השאלונים שמילאו התלמידים במבחני המיצ"ב. לצד שאלוני המבחן, נדרשים הילדים למלא גם שאלונים שבודקים את האקלים הלימודי ואת השיטות בהם הם משתמשים, ביניהן פנייה למורים פרטיים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים