לידיעת הנשיא: כך תתקבל על ידי הח"כים
קצב הודיע שיגיע לפתיחת מושב החורף של הכנסת ונבחרי העם משלימים ההכנות לקבלת הפנים הצוננת. מי יעזוב את האולם? מי ישפיל הראש? ומי שוקד על קריאת ביניים? התשובות בפנים
- ח"כ שטייניץ קורא לא לשבור את הכלים, ח"כ דותן ציפתה מקצב ליותר
אתמול הודיעו מקורבי הנשיא כי הוא אינו מתכוון לשאת דברים במליאה, ויסתפק בישיבה ביציע. לדברי המקורבים, הנשיא יגיע למשכן סמוך לשעה ארבע אחר הצהריים, ויתקבל על ידי משמר כבוד ויושבת ראש הכנסת, דליה איציק. לאחר שיחה קצרה בלשכת יושבת הראש, יוזמן קצב לתפוס את מקומו ביציע האורחים, ביחד עם רעייתו גילה.
בשלב זה יכריז מזכיר הכנסת "כבוד הנשיא", וכל חברי הכנסת אמורים לקום על רגליהם לכבודו. ואולם, במשכן חוששים ממצב חסר תקדים, שבו יקראו חברי כנסת קריאות ביניים נגד הנשיא, ואף יסרבו לעמוד על רגליהם ולכבד את כניסתו של קצב לאולם.
אמש כבר הודיעו כמה חברי כנסת כי יישארו לשבת. אחרים הודיעו כי ימחו בדרכים נוספות. כל ח"כ והמחאה שלו.
ח"כ זהבה גלאון (מרצ) הודיעה אמש: "לא אקום לכבודו בעת שייכנס לאולם, וכל חברי סיעתי יחרימו את הדיון בשל נוכחותו". גלאון, שאמרה כי תשפיל את מבטה כשייכנס קצב למליאה, הוסיפה כי "אם הוא יאחז בקרנות המזבח, אציע כבר היום לחברי ועדת הכנסת לפתוח מיד בהליכים להדחתו".
חבר כנסת נוסף שהצהיר כי יישאר לשבת עם כניסת הנשיא, הוא ח"כ יורם מרציאנו (עבודה). מרציאנו אף רמז כי הוא מתכוון לקרוא קריאות ביניים לעבר הנשיא, בעת שייכנס למליאה.
ח"כ יצחק גלנטי (גמלאים) מתכוון לקום לכבוד הנשיא מתוך כבוד למוסד הנשיאות, אך מיד אחר-כך לעזוב את האולם בהפגנתיות, כמחאה על הגעת קצב.
"פונה לנשיא בקריאה לא לבוא"
שרת החינוך יולי תמיר (עבודה) קראה אמש לנשיא להתפטר מיד מתפקידו, ולא להגיע למושב הפתיחה של הכנסת. "אני פונה לנשיא בקריאה גדולה לא לבוא ולא לבזות את מוסד הנשיאות ואת הכנסת. קצב חייב כעת לוותר על תפקידו", אמרה.
גם ח"כ לימור לבנת (ליכוד) הצטרפה לקולות הקוראים לנשיא שלא להגיע לדיון היום ולהשעות את עצמו. "מיד עם תחילת הפרשה, הנשיא היה צריך להכריז על נבצרות זמנית ממושכת, קל וחומר כעת, לאחר שהמשטרה הגישה המלצות חמורות כל כך נגדו", אמרה. "הנשיא אינו צריך להגיע היום לכנסת.
אני מקווה שהוא יקבל החלטה נכונה ויחסוך לעצמו, לכנסת ולכל מדינת ישראל את אי הנעימות הגדולה הכרוכה בהופעתו. אם הוא בכל זאת יגיע לפתיחת מושב החורף, אני וגם חברי כנסת נוספים לא נוכל להשלים עם כך, ונצטרך לנקוט צעדים של מחאה".
יו"ר ועדת הכנסת, ח"כ רוחמה אברהם (קדימה), אמרה כי תחרים את הישיבה ולא תיכנס לאולם המליאה כל עוד לא ייצא משם הנשיא קצב. "כשהוא ביקש מאתנו שנאשר לו נבצרות זמנית בת יום אחד, הוא הסביר זאת ברצונו למנוע מחלוקת. עכשיו הוא החליט לבוא למליאה למרות המחלוקת", אמרה אברהם.
ח"כ שלי יחימוביץ' (עבודה) הודיעה כי טרם החליטה על אופן המחאה, אך הבהירה כי לא תוכל לעבור לסדר היום על השתתפותו של הנשיא קצב במושב הפתיחה של הכנסת.
גם חברי הכנסת נדיה חילו (עבודה), אריה אלדד (האיחוד הלאומי-מפד"ל) ומרינה סולודקין (קדימה) יצטרפו לצעדי המחאה נגד הנשיא. יו"ר סיעת ישראל ביתנו, ח"כ אסתרינה טרטמן, קראה לנשיא קצב "לעשות חשבון נפש", ולא להגיע היום למושב הפתיחה.