למרכז הליכוד דרוש יו"ר
בכירי הליכוד דרשו לבחור בהקדם יו"ר למרכז התנועה. במועמדים: ח"כ כחלון, סער וגם גילה גמליאל
בכירים בליכוד טוענים כי מיד לאחר החגים, על הליכוד להתחיל בהיערכות לבחירות ליו"ר המרכז. "מדובר בתפקיד חשוב שצריך לאייש אותו במהירות", טען ח"כ בליכוד. "הצורך הזה גובר, במיוחד לאור העובדה שעל הליכוד להתחיל לעסוק בהיערכות לבחירות הבאות: לוחות זמנים לבחירות למוסדות ולסניפים, הכרעה בסוגיות של שינויים בחוקה, כגון שינוי 'הפז"ם' (16 חודשים, מ"ב) שנקבע למי שניתנת לו הזכות לבחור, ועוד".
קריאות אלו לא נופלות על אזניים ערלות. מי שהצהירו, לפי שעה, כי יתמודדו על התפקיד הם: ח"כ משה כחלון, שנבחר במקום הראשון בפריימריס בליכוד, וחברת הכנסת לשעבר, גילה גמליאל. בכירים בליכוד טענו שח"כ גדעון סער שוקל אף הוא להגיש את מועמדותו. סער שוהה בימים אלו בחו"ל ולא ניתן היה להשיג את תגובתו.
בהקשר זה, נודע שבסקר שנעשה באתר "ליכודניק", שעל מבקריו נמנים רבים מחברי מרכז הליכוד, זכתה מועמדותו האפשרית של גדעון סער לאהדה הרבה ביותר. אחריו ברשימה היה כחלון, כשגמליאל במקום שלישי.
גמליאל, שהייתה חברת כנסת פעילה מאוד בקדנציה החולפת, אך לא צלחה את הבחירות לכנסת הנוכחית, המשיכה בחודשים האחרונים בפעילות פוליטית, לצד לימודים לתואר במשפטים. גמליאל אינה נמנית על מחנה נתניהו, אך בליכוד טוענים כי היא מועמדת רצינית, ואפשר שתזכה לתמיכה ממספר 2 בליכוד, ח"כ סילבן שלום.
ההערכה: הבחירות - לא לפני תחילת השנה הבאה
"הגיע הזמן שבפעם הראשונה תתמודד אשה לתפקיד יו"ר המרכז", אמרה גמליאל ל-nrg מעריב. "מדובר בתפקיד חשוב שעוסק בחזון האידיאולוגי של הליכוד, בהכנת הליכוד לבחירות הבאות, להעלות נושאים חשובים לסדר היום של התנועה, וכיוצא בזה".
גם ח"כ כחלון אישר כי יתמודד על התפקיד, אך רק כאשר תתבהר התמונה באשר למועד הסופי, הוא יצהיר על מועמדותו. כחלון, מעריך גורם בכיר בתנועה, יזכה לתמיכתו של נתניהו.
למרות ריבוי השמות המוזכרים,
טרם נקבע מועד סופי לבחירות לתפקיד. בליכוד מעריכים כי הבחירות יידחו עד תחילת השנה הבאה, זאת עקב רצונו של נתניהו להגיש למפלגה הצעה כוללת לשינויים במבנה מוסדות התנועה. נתניהו עומל בימים אלו על תוכנית כוללת לשיקום הליכוד, במסגרתה הוא בוחן, בין היתר, את האפשרות להוביל לאיחוד בין המוסדות השונים של התנועה.
נתניהו הוא זה שהעביר, עם היבחרו לעמוד בראש הליכוד, רפורמה שעיקרה למגר את השחיתות שפשה במרכז. הוא נישל את המרכז ממקור כוחו - בחירות חברי הכנסת, והעביר את הסמכות לידי כלל מתפקדי התנועה.
הרפורמה של נתניהו זכתה לתמיכה של המערכת הפוליטית כולה, ומימין ומשמאל שיבחו את המהלך. לפיכך, מרכז הליכוד נחלש מאוד בעקבות הרפורמה שהנהיג נתניהו, אך עדיין יש לו סמכויות נרחבות, כמו הסמכות להכריע בענייני חוקת המפלגה וקביעת סדר יומה של המפלגה.