היום הגורלי בחייו של קובי אלכסנדר
על רקע חשד האפ-ביי-איי כי מנכ"ל קומברס ניסה לשחד בכיר בחברה כדי שייקח עליו את האשמה, יכריע היום בית המשפט בנמיביה האם לשחררו
קובי אלכסנדר לא צם ביום כיפור הזה. "כל מי ששמע שקובי סובל מהאוכל של הכלא כאן צחק, כי כולם יודעים כמה קובי בררן באוכל", סיפרה אתמול למעריב אשתו חנה אלכסנדר, שמיהרה באחת מההפסקות בדיון לקנות לו אוכל בחנות ליד בית המשפט. "אני מתייחסת ברצינות ליום כיפור הזה.
אמא שלי אמרה לי שאני חייבת להתפלל הפעם", אמרה.
ואכן, בערב יום כיפור ובמוצאי יום כיפור הלכה חנה אלכסנדר לבית הכנסת היהודי היחיד בווינדוק, להתפלל לגורלו של בעלה. "איפה מוצאים היום אדם ישר כזה? 18 שנה אני חיה אתו ואני יודעת מי זה בעלי. את כל החיים שלו הוא הקדיש לקומברס".
מנכ"ל קומברס לשעבר, קובי אלכסנדר, שטוען עד עכשיו לחפות וצדק מלאים, נראה אתמול מרוט למדי באולם 216 בבית המשפט הקטן בפרבר קאטטורה שמחוץ לווינדוק, בירת נמיביה. אלכסנדר הגיע לדיון בדרישתו לשחררו לאלתר בערבות עם חליפה שחורה ושיער משוח לאחור, אולם העייפות, תוצאה של לילות ללא שינה בבית המעצר המרכזי של ווינדוק, נתנה בו את אותותיה.

"הוא לא אדם תאב בצע. זה לא קובי", אמרו במשפחתו של אלכסנדר. אלא שבבית המשפט צוירה אתמול תמונה אחרת לגמרי. אתמול התברר, כי אלכסנדר חשוד שניסה לשחד מנהל בכיר בקומברס בתמורה למיליוני דולרים.
מארילין וויליאמס, נציגת ה-FBI האמריקני בדרום אפריקה, סיפרה בבית המשפט כי לאחר שהתבררו לאלכסנדר עומק והיקף החשדות הפליליים נגדו, הוא הציע למנהל בכיר בקומברס לקחת עליו את כל התיק בתמורה למיליוני דולרים.
"אלכסנדר הציע למנהל שני מליון דולר אבל הוא סירב
עוד סיפרה וויליאמס, כי בחקירה פנימית שנוהלה בתוך קומברס הודה אלכסנדר בחשדות נגדו, שעיקרן משחק במניות ושיבוש הערך האמיתי שלהן. ה-FBI סירב אתמול למסור את שמו, ולא ברור האם גם הוא ישראלי.
קובי אלכסנדר פרסם אתמול לראשונה את גרסתו לאירועים, בתצהיר שמסר לבית המשפט. בניסיון למנוע את הסגרתו לארצות-הברית, צייר עצמו אלכסנדר כפטריוט נמיבי של ממש, שנרדף למרות שאין הסכם הסגרה בין נמיביה לארצות-הברית, וכמי שכנגדו חוקק במהירות הבזק חוק מיוחד בנמיביה, "חוק אלכסנדר".
אלכסנדר טוען כי נמיביה קשרה קשר להסגירו לארצות הברית בכל מחיר: ממשלת נמיביה שינתה תוך 24 שעות את החוק ופרסמה אותו ברשומות ביום בו נעצר. אלכסנדר טוען כי מעולם לא ברח או נמלט או התחבא בנמיביה: "בזמן שהותי בנמיביה השתמשתי בשם שלי בצורה פתוחה ופומבית בכל המפגשים והמגעים שלי עם הממשלה ועם אזרחים פרטיים. נכנסתי למדינה בצורה פתוחה וחוקית. בשום אופן לא ניסיתי להסתיר את מקום המצאי מאף אחד".
אלכסנדר תוקף גם את הוצאת צו המעצר נגדו: "לא ביצעתי שום פשע בתחום השיפוט הזה. אני מבקש להשתחרר בערבות בתנאים הבאים: אני אפקיד את הפספורט שלי. אני מתחייב לא לעזוב את מחוז ווינדהוק או את וואלביס ביי, מבלי להודיע על כך לקצין משטרה. אני מתכוון להפקיד סכום של 10 מליון דולר נמיבי (כמיליון אירו. א.ה.)".
את התביעה הנמיבית כל הטיעונים האלה לא הרשימו במיוחד: "ברגע שהוא יודע שלנמיביה יש אפשרות להסגיר אותו לארצות הברית, הוא ינסה, אם ישוחרר, לברוח למדינה אחרת שלא יכולה להסגיר אותו. הוא אפילו לא אמר לעורכי הדין האמריקנים שלו שהוא לא חוזר לניו יורק. הוא היה מוכן להגיע לארצות הברית רק אם גזר דינו יהיה שנתיים. הוא רק רכש עכשיו דירה במנהטן שאותה הוא עזב", אמר אתמול התובע הנמיבי אורבן סבאייה. "אין לנו שום יסוד להאמין שמר אלכסנדר לא יברח שוב אם הוא ישוחרר ממעצר", אמרה נציגת ה-FBI לשופט אואטג' ו אואניבי.
בתוך כך, נגרמה אתמול לתביעה הנמיבית מבוכה גדולה, לאחר שפרקליטי אלכסנדר גילו טעות של הרשויות בארצות הברית ובנמיביה: בכירי המדינות שכחו לחתום על מסמכי המעצר ושכחו לייעד אותם לאדם מסוים, כנדרש בחוק. השופט שלח אותם להחתים את סגן שר המשפטים הנמיבי על מסמך חדש. הבוקר יתברר אם הטריק הזה יעזור לאלכסנדר, שמוכן מבחינתו להישאר בתא המעצר בווינדוק, רק לא להיות מוסגר לניו יורק.
אתמול התברר לראשונה, כי גם למדינת ישראל מעורבות בפרשה. ישראל הוציאה צו מעצר נגד אלכסנדר וצו הסגרה לארצות הברית, במסגרת היחסים ההדוקים בין שתי המדינות, ולאור דרישת ה-FBI. " רצו לעצור אותו בישראל אבל זה לא בוצע. ההשערה שלי היא שהוא לא נעצר בישראל רק בגלל שלא מצאו אותו", אמרה נציגת ה-FBI.