גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


השמועות על מותכם היו מוגזמות

בדיקות הקרינה הסלולרית שנערכו ברחבי הארץ מעידות שבהלת האנטנות אינה מבוססת • כעת פורום החברות הסלולריות מתכנן קמפיין להתקנת עשרות אנטנות קטנות

אם יש נושא שמטריד מאוד את הציבור הישראלי כבר למעלה משנה, הרי זו סוגיית הקרינה שפולטות האנטנות הסלולריות. בעקבות הפריסה המוגברת של תשתית הדור השלישי ברחבי הארץ, גבר החשש כי האנטנות התרבו ועמן גדל שיעור הקרינה באזורי המגורים.

הלחץ שהפעילו ארגוני הירוקים וגורמים אחרים הביא למעין מסע צלב נגד חברות הסלולר, שבא לידי ביטוי בגילויי אלימות שכללו שריפה והרס של אתרים. על-מנת להרגיע את הציבור הזועם, פורום החברות הסלולריות יזם פרויקט לבדיקת הקרינה ברחבי הארץ, שבוצע על-ידי מומחים בלתי תלויים שאושרו על-ידי המשרד לאיכות הסביבה. במסגרת הפרויקט, תושבים המתגוררים סמוך לאנטנות התבקשו להזמין את המודדים לבדיקת קרינה במעונם על חשבון חברות הסלולר.

"יותר מ-200 בדיקות נערכו בכל חלקי הארץ במסגרת הקמפיין", מספר מנכ"ל פורום החברות הסלולריות, ליאור ורונה. "כל הבדיקות נערכו על-ידי מומחים בלתי תלויים, שנבחרו באופן אקראי על-ידי הציבור, ובכל הבדיקות התוצאות היו טובות והניבו ערכים נמוכים פי 100 ויותר מהתקן המותר". התקן המותר בארץ, אגב, מחמיר פי 10 מכל התקנים של ארגון הבריאות העולמי בתחום הסלולר.

במקרים רבים התברר כי הקרינה שהתגלתה בבתים נבעה דווקא ממוצרי חשמל וממכשירי תקשורת שהותקנו בבית, ולא מהאנטנות הסלולריות הסמוכות. לדברי ורונה, תחנות-הקצה של הטלפונים האלחוטיים החדשים מסוג "דקט", למשל , ומכשירי בייבי מוניטור שבחדרי הילדים פולטים קרינה גבוהה בהרבה מכפי שפולטת האנטנה הסלולרית הסמוכה לבניין.

את טיעוניו של ורונה מחזק פרופ' יוסי ריבק, ראש החוג לבריאות סביבתית ותעסוקתית בבית-הספר לבריאות הציבור של אוניברסיטת תל-אביב. "ראיתי עשרות תוצאות של בדיקות מאתרים שונים ברחבי המדינה, ומכולן עולה שהקרינה בבתים הקרובים לאתרי הסלולר היא אפסית".

פרופ' ריבק מסביר שהתקן בישראל מתיר קרינה של 40 מיקרוואט – ומדובר בתקן מחמיר מאוד בהשוואה למדינות אירופה ולארה"ב. בבדיקות התגלה כי הקרינה בבתים היא 5-0.1 מיקרו-ואט, כלומר תחום הקרינה נמוך בהרבה מהתקן.

"הלוואי שבכל התחומים של זיהום סביבתי – של הקרקע, המים או האוויר – יהיו תוצאות הבדיקות טובות כל כך", מאחל פרופ' ריבק. "המחאות של הציבור בתחילת השנה היו תופעה פסיכולוגית שיצאה מכל פרופורציה. מצד אחד הציבור משתמש בטלפונים סלולריים שפולטים קרינה מסוכנת בעוצמה גבוהה בקרבת הראש, ומאידך הוא בודק בדקדקנות את הקרינה בביתו – קרינה שכל הבדיקות גילו שהיא נמוכה או אפסית".

על-מנת לבחון את השפעת תוצאות הפרויקט על הציבור, נערך סקר בקרב כל מזמיני הבדיקות. הנשאלים התבקשו לומר אם הם שבעי רצון מתהליך הבדיקה, ומהי הרגשתם לאחר ביצועו. התוצאה הדהימה את אנשי פורום החברות הסלולריות: רובם המכריע של הנשאלים ענו כי הם סומכים על הבדיקה, וכי חששם מהאנטנות הצטמצם במידה משמעותית.

כמה מהנשאלים אף הפגינו נכונות לסייע לאנשי הפורום בהסברה. "אנחנו מגדירים כהצלחה את העובדה שהצלחנו להעביר את המסר, ואת העובדה שכיום הציבור מבין שהתשתית הסלולרית

חיונית למדינה, כפי שראינו במלחמה האחרונה", העיר ורונה.

עכשיו ורונה מתכנן את המהלך הבא: קמפיין להתקנת עשרות אנטנות קטנות, שיפחיתו במידה משמעותית את רמת הקרינה. המגמה החלה באירופה וכעת היא מתרחבת לעולם כולו, ומבדיקות של הקרינה הסביבתית עולה כי חל שיפור במקומות שבהם החלו לבצע את הפריסה החדשה.

"אני מקווה שבעקבות הבדיקות והקמפיינים שערכנו תחול ירידה ב'מפלס העוינות' נגד התשתית הסלולרית", אומר ורונה. "אם הצלחנו בכך – הרי שבאנו על שכרנו".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים