התאונה בצפון: שוטרים וקצינים יועמדו לדין משמעתי
המפכ"ל אימץ ממצאי הוועדה לבחינת האירועים שקדמו לתאונה הקטלנית בצפון. שוטרים יועמדו לדין משמעתי בגין התנהלות לא הולמת. האזרח שהתלונן: אני מרגיש פספוס. יכולנו להציל חיים
המפכ"ל קראדי החליט לאמץ את ממצאיה הראשוניים של ועדת הבדיקה שבדקה את התנהלות המשטרה ומכלול הפעולות שקדמו לתאונת הדרכים הקטלנית. במישור האישי החליט המפכ"ל להעמיד לדין משמעתי כמה קצינים ושוטרים, בגין התנהלות שאיננה עולה בקנה אחד עם נהלי המשטרה. בנוסף הורה המפכ"ל לבצע הדרכה אישית וחניכה לשוטרי המשל"ט.
המפכ"ל הנחה את הוועדה לבצע השלמות נוספות ולהרחיב את מעגל הבדיקה בנושאים מערכתיים נוספים ולהגיש תוך כמה ימים את הדוח הסופי. בנוסף, שוחח המפכ"ל עם האזרח רועי תבור, שהתלונן על הטיפול הלקוי שקיבל כאשר ביקש כמה שעות קודם לתאונה להתלונן על נסיעתם המסוכנת של יושבי הרכב שנהרגו לבסוף. קראדי הודה לתבור על היוזמה והנחישות שהובילו להעברת הדיווח למשטרה. קראדי הוסיף כי הדיווח איפשר למשטרה לבצע תחקיר ולהפיק לקחים, "ובכך טמונה הצלחת המשטרה".
"המפכ"ל התקשר לאחל לי חג שמח, אך לא שיתף אותי בחקירה", סיפר תבור ל-nrg מעריב. "הוא אמר שהיו טעויות ושיופקו לקחים. בעדותי בפני ועדת הבדיקה סיפרתי על השתלשלות האירועים, וגם הצגתי פלט שהראה את כל השיחות שעשיתי למשטרה. היום אמר לי המפכ"ל שהוא מודע לכך שהיו טעויות ותקלות, והבטיח שהמשטרה תעשה את מירב המאמצים לשנות את פני הדברים".
תבור מדגיש שאין לו כל בעיה עם המשטרה כמשטרה. "עשיתי את מה שהלב שלי, והמשטרה תעשה עם זה מה שהיא צריכה או רוצה", הוא אמר. "אני באופן אישי מרגיש פספוס. יכולתי להציל חיי אדם ולא הצלחתי". בכל מקרה, הוא טוען, התלונה
לפני שבוע וחצי הורה המפכ"ל על מינוי קצין בודק לבחינת השתלשלות האירועים לפני ובמהלך התאונה הטרגית שגבתה את חייהם של חמישה מתושבי כרמיאל. ההחלטה על מינוי הקצין הגיעה לאחר פרסום דבריו של תבור, שטען כי התריע מוקדם יותר בפני המשטרה על נהיגתם הפרועה של נוסעי ה"פיאט פונטו", שמאוחר יותר התנגשו ברכב מסוג "סקודה" ונהרגו במקום.
"יצאתי מהעבודה במפעל בתל-קציר, כשעקף אותי רכב בפראות, תוך כדי שהוא משתולל על הכביש", שיחזר תבור. אז התקשרתי בפעם הראשונה למוקד 100, ודיווחתי על רכב שנסע בפראות ונמצא באזור החוף. אמרתי שאחכה עד שתגיע ניידת, ומאוחר יותר התקשרתי לבדוק מה קורה עם התלונה שלי. ענו לי שהתלונה בטיפול, ובהמשך העבירו אותי למשטרת התנועה".
כאשר תבור חייג למשטרת התנועה ושוחח עם היומנאי, נאמר לו כי עליו לפנות למשטרת טבריה. היומנאי הנדיב אף המליץ לתבור לשלוח פקס לתחנת טבריה. "כעסתי וניתקתי את הטלפון. התקשרתי פעם נוספת וחזרתי על הדברים מהתחלה. אמרתי שמדובר ברכב שמסכן חיי אדם וצריך לעשות משהו, אבל הוא (היומנאי) נפנף אותי באלגנטיות".
מאוחר יותר חזר תבור לחוף, לאחר הפוגה קצרה בביתו, ואף מסר לשוטרים את מספר הרכב הבעייתי. "סך הכל עשיתי 6 שיחות טלפון למשטרה ושום דבר לא עזר", הוא אומר היום. "הכתובת היתה על הקיר והתאונה הזו היתה יכולה להימנע".
בערב שבת, לפני כשבועיים, נהרגו חמישה תושבי הצפון בתאונת דרכים חזיתית בין שני כלי-רכב, בכניסה המערבית לטבריה. מכוניתם התנגשה בכלי-רכב של משפחה מעמק הירדן, שפונו מהזירה במצב קל-בינוני לבית החולים "פוריה".
מנהל מד"א ירדן, אלי פרץ, תיאר אז בפני nrg מעריב את אשר ראה בזירה. "המכונית היתה הפוכה ומרוסקת, זה היה אחד המחזות הקשים והעצובים שראיתי בקריירה שלי", הוא שיחזר. במכוניתם של הצעירים שנהרגו נמצאו בקבוקים ריקים של משקאות אלכוהוליים ובמשטרה בדקו את האפשרות שהתאונה נגרמה לאחר שנהג הרכב נהג כשהוא שיכור.