'זדנו'
האם באמת יכול להיות ששחקן הוקי קרח מקנדה מעסיק את רשת האינטרנט הישראלית יותר מאחת המילים בוידוי היהודי? אריאל שנבל חושף ממצאים מפתיעים
2. מנוע החיפוש גוגל, לעומת זאת, מכיר את זדנו דווקא די טוב. אם לדייק, הוא מכיר היטב את זדנו חארה, שהוא, אם לא ידעתם, שחקן הוקי קרח מאוטאווה שבקנדה. רק אחרי עשרים תוצאות לערך מגיעה הפעם הראשונה בה גוגל מזהה את המילה ההיא מהוידוי, ושולח אותנו לכתבה מעיתון תל-אביב הטוענת כי זדנו הוא אחד מהחטאים "שאנחנו אפילו לא מבינים את משמעותם".
3. האם באמת יכול להיות ששחקן הוקי קרח מקנדה מעסיק את רשת האינטרנט הישראלית/עברית יותר מאחת המילים בוידוי היהודי הקדום, זה שנאמר כבר מאות שנים על-ידי מאות אלפי אנשים פעמיים בכל יום חול? התשובה היא שכנראה שכן.
4. זדנו בגימטריה יוצא 67'. נו, זהבה גלאון, הרמתי לך להנחתה, לא ככה?
5. מצד שני, גם טלטביז בגימטריה יוצא 67, כך שאני לא בטוח שכדאי לעשות בנתונים הללו שימוש.
6. אוקי, אני לא יכול להתאפק : גם "אוהד הדביל" ו"דוד ליבאי", כל אחד בנפרד, יוצאים בגימטריה 67.
7. ותאמינו או לא, "אריאל שנבל" בגימטריה זה 624.
8. בדיוק כמו "רדידות"
9. ובדיוק כמו "אתה כזה צפוי".
על המדור
אשמנו, בגדנו, גזלנו... האגדה מספרת שלאסקימוסים יש מאתיים מילים שונות בכדי לתאר שלג. לנו העניקה היהדות 24 מילים שונות לתאר את חטאינו הרבים. סדר הוידוי אמנם נאמר בכל יום, אולם בימים הנוראים הוא הופך לחלק מאווירת אלול-תשרי המיוחדת וההכנות ליום הדין, ומקבל משמעות
שונה, מוחשית יותר. בכל יום יארח NRG יהדות כותב שיציג את נקודת מבטו האישית והמיוחדת על אחד ממרכיבי הוידוי, על פי סדר הופעתם. אין המדובר בניסיון להעניק פרשנות חדשה לכתוב. אלא ניסיון לפרק את הוידוי למרכיביו, לצבוע כל אחד מהם בגוון אחר, אישי ופרטי יותר.