טילים מכאן וחוסר שכר משם
ללא השכר המתעכב, נאלצו עובדי המועצה הדתית בחצור הגלילית לעזוב בגלל המצב "בלי שקל בכיס"
"הממשלה לא מעבירה לנו מספיק כסף כדי שנוכל לשלם גם משכורות לכל העובדים וגם מס הכנסה וביטוח לאומי, ואני העדפתי שלא להשאיר את העובדים עם חצי משכורת או בלי משוכרת כלל - וביקשתי מהממשלה להעביר את שאר הסכום", אומר מימון. לדבריו, בעקבות המצב הכלכלי לא קיבלו עובדי המועצה גם את דמי ההבראה שמקבל כל עובד במשק, על-פי ההסכם הקיבוצי הכללי שהוא בעל תוקף של חוק. על הפרשות לקרנות הפנסיה של העובדים – אין בכלל על מה לדבר.
מנכ"ל הרשות לשירותי דת במשרד ראש הממשלה, עו"ד מאיר שפיגלר, הודה בפני nrg מעריב שאכן הוא נאלץ להשתמש בכספים כדי לשלם חובות לרשויות המס. "אני לא מתכוון ללכת לכלא בגללם. אי תשלום מס הכנסה וביטוח לאומי זו עבירה פלילית שגוררת מאסר, הלנת שכר לעומת זאת היא לא עבירה פלילית".
לדברי שפיגלר, בחודשים האחרונים הוא אישר למועצה באופן חריג לשלם את השכר לעובדים ולא להעביר כספים לרשויות המס בתקווה שתוכנית ההבראה למועצה תאושר בקרוב ותסדיר את כל העניין הכספי. אך בדיוק אז החלה המלחמה בצפון, וכך לא מתאפשר קיום פגישות עבודה מסודרות עם עיריית חצור הגלילית ועם נציגי עובדי המועצה הדתית. על כן הוא החליט להשתמש בכספי המועצה כדי לשלם את החובות לרשויות המס, כפי שמתחייב מן החוק.
נציג שירותי הדת: "אשמת הרשות המקומית"
כשהוחלט על פירוק משרד הדתות, קבעה ממשלתו של אריאל שרון שתקצוב המועצות הדתיות יחולק בינה לבין הרשות המקומית, כך שהממשלה משלמת 40% מהתקציב והרשות המקומית משלמת 60% ממנו.
הרשויות המקומיות, שספגו בשנים האחרונות קיצוץ קשה במענקי האיזון שלהן, אינן מסכימות לקביעה זו - וכמה מהן לא מעבירות את חלקן למועצות הדתיות. כתוצאה מכך נקלעות המועצות הדתיות למצב שהן אינן יכולות לשלם שכר. לדברי עו"ד שפיגלר, "חצור הגלילית לא מעבירה את מלוא חלקה למועצה וזו אחת הסיבות למצבה הכלכלי העגום של המועצה הדתית. למרות זאת, מאז שאני נכנסתי לתפקיד הצלחתי לצמצם את פערי הלנת השכר מ-11 חודשים לחודש-חודשיים בלבד".
אולם
את מימון מחצור הגלילית, חילופי ההאשמות בין הממשלה לרשות המקומית אינן מעניינות. "אם אין אפשרות לשלם את שכרם של עובדי המועצה הדתית, שרובם המכריע משתכר שכר מינימום, אז שיפטרו אותנו. שייתנו לנו את הפיצויים וכל מה שחייבים לנו, ישלחו אותנו הביתה ושמישהו אחר ייתן שירותי דת בעיר הזו", אמר בכעס.
לדברי מימון, עובדי המועצה שגם בימים רגילים מתקשים לכלכל את עצמם, נאלצו להימלט מאימת הקטיושות והשתמשו בשקלים האחרונים שלהם כדי לממן את הנסיעה. "כבר שלוש שנים אנחנו נמצאים במצב של הלנות שכר לסירוגין. אם כל זה לא מספיק - נחתה עלינו הצרה הזו של הקטיושות והעובדים נמצאים במצב של מלחמה בלי שקל בכיס".