נסגר תיק גלעד שרון-נמרודי
הפרקליטות סגרה מחוסר ראיות את התיק נגד גלעד שרון ויעקב נמרודי בפרשת החשד לשוחד
החקירה, שנפתחה בשנת 2004, בוצעה בזמנו על ידי היחידה הארצית לחקירות פשעים בינלאומיים, (יאחב"ל). החקריה נפתחה לאחר בדיקת המסמכים, אותם העביר גלעד שרון למשטרת ישראל, במסגרת צו לגילוי מסמכים בחקירת 'האי היווני'.
החקירה התמקדה בעסקה שנחתמה בשנת 99 בין חברת 'הכשרת הישוב' שבשליטת יעקב נמרודי לבין חברת 'השקמים' שבבעלות גלעד ועומרי שרון, בניו של ראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון, שבאותה עת שימש כשר התשתיות.
במסגרת העסקה, קנתה חברת 'הכשרת הישוב' אופציה לרכישת מניות בחברת 'ש.פ. הנגב' שבבעלות חברת 'השקמים', לתקופה של 42 חודש. תמורת האופציה שילמה החברה 325,000 דולר שהועברו לחשבון חברת 'השקמים'. מהמסמכים שהעביר גלעד שרון למשטרה עלה כי הכספים לא הוחזרו עם פקיעת האופציה, בדצמבר 2002 ולאחר שחברת 'הכשרת הישוב' ויתרה על מימושה, כך שהכסף, ששימש כמקדמה, נשאר למעשה
בידי חברת 'השקמים'.
בעקבות כך, בדקה המשטרה חשד לפיו הכספים ששולמו לחברת 'השקמים' היו כספי שוחד שהועברו במסווה של רכישת אופציה בחברה שבבעלות גלעד ועומרי שרון, משום שאביהם שימש באותה עת בתפקיד ציבורי.
חברת 'הכשרת הישוב' טענה בזמנו כי היא וחברת ש.פ. הנגב, שבבעלת גלעד שרון, התקשרו בשנת 98 בהסכם עם קיבוץ חולדה לבניית פרויקט של 138 יחידות דיור. לטענתה, בשנת 99 היא קנתה אופציה לרכישת החברה שאחד מנכסיה היה חלקה בפרויקט הדיור המבטיח, אולם בעקבות העובדה שהפרויקט התעכב ולא יצא לפועל, החליטה חברת 'הכשרת הישוב' שלא לממש את האופציה לרכישת החברה.
בסופו של דבר, הוחלט, כאמור, לסגור את התיק לאחר שהפרקליטות הגיעה לכלל מסקנה כי אין ראיות מספיקות להוכחת מתן שוחד.