גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


כל אנשי הצפון

יונית לוי לא רוצה הביתה, יואב לימור פוחד למות בכביש,טלי מורנו דואגת להורים ומוטי שקלאר מתעלם מהגירעון. סיקור הלחימה בצפון, סיכום ביניים

רתם קלינה | 21/7/2006 1:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יונית לוי, בימים כתיקונם מגישת מהדורת החדשות המרכזית של ערוץ 2, נאלצה בשבוע האחרון להתמודד עם תנאי שידור קשים במיוחד בצפון המופגז. בעוד שותפה להגשת המהדורה, בוגר הקומנדו הימי גדי סוקניק, ממשיך להנות מהאולפן הממוזג בנווה אילן - שידרה לוי, בוגרת גלי צה"ל, מקו האש של מלחמת ישראל-חיזבאללה 2006.

 בניגוד למצופה, לוי אינה מכחישה כי השידור בתנאי מלחמה יוצר מצבים מלחיצים:"יש פחד לפעמים, אבל  אני חושבת שזה יותר עניין של בלבול.  היה יום ששידרנו על גג בחיפה, ממש מעל מוסך הרכבת שנפגע, וכשהחלה האזעקה לא ממש ידענו מה לעשות. לפעמים הפיצוצים ממש קרובים וברור שזה לא נעים". למרות זאת, לוי אומרת כי "אני לא חשה בשחיקה בגלל שכל יום נראה לגמרי אחרת, כל ארוע מספק פרטים שונים בתכלית ואין יום שדומה לקודמו.  יש קונפליקט, כי מצד אחד בא לי ללכת הביתה ומצד שני, אם יורידו אותי מכאן אני אהרוג את הנהלת המערכת".

 מדבריהם של לוי ועיתונאים אחרים המסקרים את האירועים בצפון, עולה כי כתבי ושדרי הטלוויזיה בקו הקדמי עושים את מירב המאמצים כדי להטביע את חותמם על סיקור המלחמה. האדרנלין שמספקים אירועים מלחמתיים מריץ אותם קדימה, וגם ההנחה כי מי שיזוהה בזיכרון הקולקטיבי עם סיקור המלחמה יזכה לאמון הציבור גם בימי הרגיעה.

טלי מורנו
טלי מורנו ערוץ 10
יש מלחמה, יש אדרנלין

יואב לימור, הפרשן הצבאי של הערוץ 1, משדר כבר עשרה ימים מהצפון: "הסיקור מהצפון מרתק ומעייף כאחד, וזה לא קל לאף אחד מהצוותים והכתבים שמעורבים. יש מוטיב של התשה. אנחנו עובדים בצפון מסביב לשעון, מ-6:00 עד 24:00, כבר עשרה ימים. אצלנו, הכתבים הצבאיים, יש גם ביפרים וטלפונים במשך כל הלילה. מה שמפצה על העייפות הקשה זה האקשן. יש פה אקשן אמיתי ועניין אולטימטיבי. מי אני שאקטר כשיש שני מליון איש שיושבים כעת במקלטים".

בדומה ללוי, גם לימור חווה רגעים של פחד במהלך השבוע האחרון: "אינני מכיר אף אחד שלא מפחד. יחד עם זאת האלמנט של הניסיון נותן לך את הדרך להתגבר על הפחד ולהמשיך בעבודה. יש גם מחזות שרק הכתבים בשטח מכירים. כשאתה מוצא את עצמך נוהג במהירות של 150 קמ"ש בדרך לאתר נפילת קטיושה מדבר בטלפון אחד, מתעדכן בשני, קורא את הביפרים וגם נוהג - אתה בעיקר מפחד למות בכביש".

מגישת חדשות 10, טלי מורנו, גדלה בעכו ומרגישה קרובה במיוחד לתושבי

הצפון: "בתחילת הארועים הייתי בנהריה, שנמצאת 10 דקות מהעיר בה גדלתי. באותו ערב היה מטח כבד על העיר, ותוך כדי היינו צריכים לנוע כדי להגיע לנפילה נוספת. המפיק שנהג ברכב, שי שפיגלמן,  ביקש ממני לחפש את העשן של הקטיושה כדי שנגיע למקום הנפילה. תוך כדי הנסיעה,  נפלה רקטה על בית לידינו והתפוצץ עמוד חשמל שהיה בסמוך. זה היה כמעט שוק בשבילי. אמרתי לשפיגלמן -הנה העשן שביקשת. זה היה מפחיד מאוד, כי הקטיושות נפלו מכל הכיוונים ואנחנו היינו בתוך רצף של שידורים.

"היה לי קצת מוזר כי את נהריה אני מכירה כמו את כף ידי. חשבתי לעצמי שאנשים חיים פה ממש ממטח למטח. ביום רביעי עליתי לתל-חי והרגשתי את ההסלמה. לא היה פה רגע שקט. גם הבית של ההורים שלי לא בטוח. כשהגעתי באחד הימים לתל אביב, הרגשתי שאני מגיעה למדינה אחרת.
במצב כפי שהוא היום יש משהו שלא מאפשר שחיקה. יש מלחמה, יש אדרנלין, אתה דרוך כל הזמן ותחושת העייפות  פשוט נעלמת".



שלום קיטל
שלום קיטל רובי קסטרו

הציבור צמא למידע


על פי ההערכות בחברת החדשות של ערוץ 2, עלות סיקור המלחמה עד כה עומדת על בין 200 אלף לרבע מיליון דולר. עלות הסיקור נובעת, בחלקה הגדול, מהעלייה בשימוש בחדרי עריכה ומשכירת האולפנים 24 שעות ביממה.

בחדשות 2 העלו את ממוצע שעות השידור ליום מ-3.5 ל-15. בשעות הנותרות מאויש אולפן החדשות בכוננים, שמעלים פריצות לשידור בעת הצורך. חברת החדשות הפיקה בשבוע האחרון מבזקים ומשדרים מורחבים עם ערד ניר ועודד בן-עמי, מהדורה מרכזית מורחבת, תכנית לילית בהגשת אהרון ברנע עבור רשת ותכניות מיוחדות של "עובדה" עבור קשת.

לדברי שלום קיטל, מנכ"ל חדשות 2: "מטבלאות הרייטינג אנחנו לומדים כי בזמן שידורי החדשות יש עלייה ניכרת באחוזי הצפייה. אנו יודעים שהציבור צמא למידע, ולכן יש פה גם מימד של מתן שירות לציבור. הצפיה בשעות הבוקר עלתה ב-80%. במשך היום היתה עלייה של 450%. בשעות הצהריים, למשל, יש בערך 2% צפייה בימים רגילים. בשבוע האחרון יש כ-10%".

לדברי קיטל,  עובדי חדשות 2 שמחים לעבוד סביב השעון בסיקור המלחמה: "גם כשביקשתי לרענן  וביקשנו מאנשים לחזור למרכז ולנוח טיפה, האנשים ממש התחננו להשאר בשטח. אנשים שנמצאים במרכז מטלפנים אלי, כיון שהם חוששים ששכחנו אותם ומבקשים להצטרף לסיקור.  יש אצלנו כתבים שעובדים ממש מסביב לשעון . אהוד יערי  עובד כמעט בכל שעות היום והלילה. רוני דניאל אותו דבר. כתבים נוספים, למשל מנחם הורביץ ויוסי מזרחי, נמצאים כל הזמן בשטח.

"כתבים שבימים כתיקונם משדרים מתל אביב וירושלים ממש מבקשים לעלות לצפון. משה נוסבאום ,למשל, פשוט התמקם בצפון. יש גם רוטציה. קרן מרציאנו, שעד עכשיו עבדה בתל-אביב , עלתה לצפון. כך גם אילן לוקאץ' ואורן אהרוני. יש משהו מרגש בנכונות שקיימת במערכת לעבוד. זה כולל עורכים, בימאים, עורכי וידאו מפיקים ותחקירנים. אף אחד לא מתלונן. להיפך. יש התגייסות של ממש".

לפני שימאס

למרות ההתלהבות, גם קיטל יודע כי לוח השידורים הרגיל של ערוץ 2 יחזור בהדרגה החל מהשבוע הבא: "התפקיד שלנו להעריך מיאוס לפני שלציבור נמאס. כבר היום יש פחות שעות שידור, בימים האחרונים המהדורה המורחבת התקצרה בכל יום במספר דקות ויחד עם זאת הכל נתון לשינויים בכל עת. אנחנו עם היד על הדופק. למזלנו, עד היום היתה הסכמה מלאה ונכונות מלאה של הזכייניות לקבל את המלצותינו בנוגע לאופי הכיסוי שיש לתת לארועים בצפון. אני מעריך שלוח השידורים בשבוע הבא יהיה גם הוא אינטנסיבי, אבל הלוח יתרווח.  כבר בימים הקרובים ישודרו  תכניות כמו 'כוכב נולד' ו'משחק מכור'. יש מקום לקצת בידור, סאטירה ואסקפיזם. כמובן שאם יהיה צורך אנו נהיה ערוכים ומוכנים".

שלומי שטיין
שלומי שטיין יחצ

אנשים בוגרים

שלומי שטיין, סמנכ"ל התוכן של חדשות 10, מתאר מצב דומה: "כולנו עובדים סביב השעון וישנים בקושי. אנשים במערכת נוסעים וחוזרים לצפון ובחזרה. גם המנכ"ל גלעד עדין וגם אני עלינו לצפון כדי לבקר את הצוותים שלנו וכדי להבין מה באמת קורה שם. ההתנהלות במערכת היא מדהימה, כולם מבקשים לעבוד כמה שיותר. כשאנחנו מבקשים להוריד כתבים הביתה, שינוחו קצת, הם ממש נאבקים בנו. יש התייצבות מלאה מצד כולם". 

שטיין מצביע על אופי הסיקור השונה של הלחימה בצפון, לעומת אירועים אחרים בעבר: "נדמה לי שזו בעצם המלחמה הראשונה שבה יש טכנולוגיה לווינית, בה ניתן לשדר בצורה כזו. גם המצב של  מספר ערוצים שמשדרים ולא ערוץ ממלכתי אחד, והעובדה כי  המלחמה הזו היא מלחמה של העורף, הם שונים".

לדברי שטיין, הסיקור של ערוץ 10 עולה על הסיקור שמספקים הערוצים האחרים: "אנחנו באמת נותנים את השידור הכי טוב שיש. אנחנו זריזים יותר, ניידים יותר, והמערכת שלנו ממוחשבת כולה כך שזה מהיר יותר.  אנחנו גם לא חוששים לשאול שאלות קשות ולעמת איתן את המרואיינים שלנו. אני מאמין שזה מה שהציבור מחפש".

לגבי שאלת מיגונם של הכתבים בצפון, אומר שטיין כי  "האפודים הועלו צפונה ובעת הצורך הכתבים משתמשים בהם. מדובר באנשים בוגרים. הם יודעים שהשכפ"צים לרשותם והם מחליטים מתי להשתמש בהם".


מוטי שקלאר
מוטי שקלאר הרשות השנייה

הגרעון מצטבר

 מוטי שקלאר, המנכ"ל החדש של רשות השידור, נאלץ להתמודד עם סיקור המלחמה על רקע הבעיות הקיימות ברשות השידור. שקלאר נאלץ לקבל החלטה על הגדלת הגרעון המצטבר של הרשות, הסובלת ממצב כלכלי קשה בלאו הכי.

שקלאר:"בשלב זה אינני יודע להעריך בכמה כסף מדובר. עמדנו כולנו במצב שהיינו צריכים לקחת החלטה. לי היה ברור מהתחלה שלא יעלה על הדעת ששידור ציבורי לא יקח חלק בסיקור. אני מאמין שזה תפקידו של השידור הציבורי. דווקא בשעה זו מתגלה כוחה של הרשות. אנשים עובדים ממש מסביב לשעון. השדרים, הכתבים, העורכים והטכנאים. יש הענות מלאה. מדובר בהוצאה גדולה, בעלות משמעותית, אבל יחד עם זאת לקחתי החלטה אסטרטגית. אני מניח שכאשר המצב ירגע אנחנו נמצא את הפיתרון התקציבי".

החלטתו של שקלאר התקבלה למרות קולות אחרים ברשות, שחששו מהגדלתו של הגירעון. מנהל חטיבת החדשות של ערוץ 1, אורי לוי, מעריך כי עד כה הושקעו בסיקור האירועים כרבע מיליון דולר.

השר הממונה על רשות השידור, איתן כבל, תמך בהחלטת הרשות לסקר את האירועים על אף הגדלת הגירעוןן. כבל: "השידור הציבורי יקבל כל סיוע שלו יזדקק. אנחנו אמונים על קיומו, תקיפותו, איכותו וטיב שירותו של השידור הציבורי. גם בימים כתיקונם, וקל וחומר בימים אלו. אני הודעתי למוטי שאלו בדיוק הימים שבהם השידור הציבורי צריך להתעלות , ולהוכיח את עצמו על אף הקשיים העצומים בהן נמצאת הרשות. אני מדבר עם שקלאר מידי יום, וגם נפגש עמו ועוקב מקרוב בכל עת".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
  • עוד ב''תקשורת''

כותרות קודמות
כותרות נוספות
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים