המשטרה בודקת את אולמרט
המשטרה בודקת טענות לפיהן קיבל רה"מ שוחד מאנשי עסקים - עטים בשווי מאות אלפי דולרים
היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, הורה למשטרה לפני מספר שבועות לערוך בדיקה ראשונית, באשר לטענות לפיהן ראש-הממשלה, אהוד אולמרט, קיבל שוחד בדמות עטים נובעים בשווי מאות אלפי דולרים מאנשי עסקים. כך חשף אתמול העיתונאי יואב יצחק.
במשרד המשפטים מדגישים כי אין מדובר בחקירה פלילית אלא בבדיקה ראשונית בלבד, עליה הורה מזוז. ראשיתה של הפרשה בבדיקה שערכה המחלקה הכלכלית-פיסקלית בפרקליטות המדינה. בדיקה זו נפתחה בעקבות תלונה שהגיש העיתונאי יואב יצחק ובעקבות פניות נוספות של גורמים שונים, והיא העלתה מסקנות לפיהן יש מקום להורות למשטרה לערוך בדיקה ראשונית בעניין.
על פי הטענות, בעת שכיהן כשר, כממלא מקום ראש-הממשלה וכיו"ר מועצת מנהל מקרקעי ישראל, קיבל ראש-הממשלה מתנות מאנשי עסקים ידועים, בעיקר בדמות עטים המיועדים לאספנים, ששויים מגיע, על פי הערכות, למאות אלפי דולרים.
מדובר, בעיקר, בעטים נובעים לאספנים, שערכם הכספי של כל אחד מהם מגיע לאלפי שקלים. עוד עולה מחומר הבדיקה, כי בשנה האחרונה נרכשו עבור אולמרט לפחות ארבעה עטים נובעים לאספנים מסוג 'מונטבלנק'. אולמרט, אספן עטים ידוע, סייע בתמורה, כך על פי הטענות, בהשגת היתרי בנייה.
על פי הפרסומים באתר NFC, אתרו של העיתונאי יואב יצחק, אחד האישים שרכשו עבור אולמרט עט נובע הוא איל ההון אלכסנדר טסלר. לפי החשד, טסלר העניק לאולמרט ליום הולדתו עט נובע בשווי 1,750 דולר. זמן קצר לאחר היום בו קיבל את המתנה, ניסה אולמרט, על פי הפרסום, לגמול לטסלר על ידידותו ולסייע לו לקבל היתרים ממנהל מקרקעי ישראל להמשיך ולהחזיק בקרקע בבאר-אורה, ואף לאפשר תוכניות בנייה להקמת בתי מגורים.
בנוסף
מהמידע שהועבר לגורמי משטרה עולה חשד, כי איש העסקים מרטין שלאף העניק גם הוא מתנות לאולמרט. חשד זה מצוי אף הוא בטיפול המשטרה.
לפני קרוב לחמישה חודשים חשף יואב יצחק באתרו "מחלקה ראשונה" חשדות הקשורים בעסקת מכירת ביתו של אולמרט, שכיהן אז כממלא מקום ראש הממשלה, לאיל ההון דניאל אברמס. בעקבות חשיפת יצחק פתח מבקר המדינה, השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס, בבדיקת חשד לפיו אולמרט ביצע עסקת נדל"ן לא כשרה בהיקף של מיליוני דולרים.
עיקר החשד נסב סביב העובדה שהרוכש הסכים לאפשר לאולמרט להתגורר בבית במשך שש שנים נוספות ממועד הרכישה, ולאור העובדה שמחיר הדירה, 2.7 מיליון דולר, נחשב גבוה יחסית לנכסים באותו האזור ובאותה עת. דניאל אברמס, ידוע כתורם לאישי ציבור רבים, והרכישה בוצעה באמצעות חברה זרה, הרשומה באיי הבתולה.
בסופו של דבר, לאחר בדיקה קצרה החליט היועץ המשפטי לממשלה שלא לפתוח בחקירה נגד אולמרט זאת לאחר שקבע כי שכר הדירה ששילם אולמרט לבעלים החדש של הבית הוא סביר, זאת בהסתמך על הערכותיהם של מספר שמאים.
יצויין, כי בימים אלה בודק מבקר המדינה את פרשת הבית בכרמיה בירושלים. גם פרשה זו נחשפה על-ידי יצחק באתרו, NFC. על פי החשד, אולמרט רכש את הדירה ב-1.2 מיליון דולר, וזאת למרות שהבית היה שווה באותה העת מאות אלפי דולרים יותר.
מחשיפתו של יצחק עולה כי תמורת השוחד, לכאורה, שקיבל אולמרט, סייעו אנשיו, ובהם מהנדס העיר י-ם, אורי שטרית, ב"סידור" היתרים לפירוק הבניין והרכבתו מחדש, תוך מתן זכויות גדולות יותר לקבלן ולחברה הקבלנית "אלומות".