"הביקורים הופסקו מהחטיפה"
המוקד להגנת הפרט עתר לבג"ץ, בבקשה לחדש ביקורים לאסירים ביטחוניים, שהופסקו מאז החטיפה
כ-8000 אסירים ביטחוניים כלואים בישראל, ועוד כאלף מוחזקים במתקני כליאה בשטחי הגדה, שהמרכזי שבהם הוא מחנה עופר. החלטת השב"ס ומערכת הביטחון על ביטול ביקורי המשפחות, עד להודעה חדשה, היא, לטענת המוקד, בניגוד לדין ומהווה פגיעה קשה ובלתי מידתית בזכות היסוד לחיי משפחה.
בעתירה, שהוגשה על ידי עו"ד סיגי בן ארי, טוען הארגון, כי "הזכות לביקורי משפחה במתקני הכליאה היא זכות יסוד, הן של הכלואים והן של בני משפחותיהם. זוהי זכות בסיסית, הנובעת מתפיסתו של האדם כיצור חברתי, המתקיים במסגרת משפחה וקהילה. היא נובעת גם מהתפיסה שעצם המעצר או המאסר, אין בהם כדי לשלול את זכויות היסוד של הכלוא". עוד נכתב, כי "עצם הבחירה באיסור גורף, הפוגע ללא אבחנה בזכויותיהם של הכלואים כולם ושל בני משפחותיהם,
היא בחירה החשודה בחוסר מידתיות".
בן ארי מוסיפה כי "פרשת חטיפת החייל הולכת ומתמשכת, כמו גם הפעולות הצבאיות שנוקטת ישראל בשטחים כדי לערער את ממשלת הרשות הפלשתינית. באיזון בין שיקולי הביטחון לבין הזכות החוקתית לכבוד האדם ולמינימום של חיי משפחה, הסדר הביקורים, כפי שפעל עד לאחרונה, מעניק משקל מכריע לשיקולי הביטחון". לדבריה, "הביטול הגורף של הביקורים, וללא הגבלת זמן, משמעו התעלמות גמורה מהזכות החוקתית לכבוד האדם ולחיי משפחה. הוא מפר עקרונות יסוד".
בתוך כך, דיווחו היום בארגון "רופאים לזכויות אדם" כי מערכת הביטחון מונעת מעבר חולים מהרצועה לטיפול בבתי חולים בישראל או בגדה. בארגון דיווחו על לפחות שלושה מקרים של אנשים חולי סרטן מהרצועה שאינם מורשים להגיע לטיפול.
בהכנת הידיעה השתתף איתמר ענברי