גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


"אי יישום נוהל 'התעדוף' פוגע בציבור"

מבקר המדינה מוצא כי על המשטרה לבחון מחדש את שיטת "התעדוף" שקובעת קריטריונים לטיפול בתלונות, כיוון שאי יישומה פוגע בשלטון החוק ובכוח ההרתעה. כמו כן לא נקבעו מנג נונים חלופיים לטיפול בתלונות

טל ימין-וולבוביץ | 9/5/2006 16:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
"על המשטרה לבחון מחדש את נוהל 'התעדוף'. אי ישומו כהלכה פוגע באיכות החיים של הציבור, בכוח ההרתעה של המשטרה ובשלטון החוק" - כך קובע השופט מיכה לינדנשטראוס בדוח מבקר המדינה לשנת 2005.

מדיניות "התעדוף" גובשה בסוף שנות ה-90 בשל העומס הרב שהוטל על המשטרה. מטרתה העיקרית של המדיניות היתה לייעל ולשפר את עבודת המשטרה על ידי קביעת קריטריונים לטיפול בתלונות, כדי שניתן יהיה לקבוע אילו תלונות יש לגנוז ללא חקירה ובאילו להתמקד. תלונות שלא יחקרו במשטרה אמורות להיות מטופלות על ידי מנגנונים חלופיים.

מבקר המדינה מצא כי חלק ניכר מהתלונות שנגנזו בידי המשטרה ללא חקירה נגע לסכסוכים אישיים, פגיעה ברכוש ובסדר הציבורי. עוד עלה כי לא פותחו מנגנונים חלופיים להליך הפלילי בעת הטיפול בעבירות קלות. מרכיבים אחרים שנגעו לגניזת התלונה ללא חקירה יושמו חלקית, ללא בקרה ראויה ומבלי שהובטחו זכויות החשודים.

המבקר לינדנשטרואס קובע בדוח כי המחדלים ביישום מודל "התעדוף" ואי פיתוח מנגנונים חלופיים פוגעים באיכות החיים של התושבים, בכוח ההרתעה של המשטרה ובשלטון החוק.

המבקר מצא כי מן הראוי הוא לפעול לפי נוהל וסיווג תלונות, כדי למקד בשלב מוקדם את משאבי החקירה בתיקים שראויים להיחקר, ולהשתמש בנוהל להכוונת שיקול הדעת של ראשי משרדי החקירות בכל הנוגע לגניזת תלונות ללא חקירה.

"על המשטרה לבחון מדוע לא יושם הנוהל במשך למעלה משלוש נשים, להפיק מכך לקחים ולתקנו כדי שיהיה אפשר לפעול לפיו באופן שיטתי", מסכם לינדנשטראוס.
המשטרה: נקטנו בצעדים לשיפור הטיפול

מהמשטרה לנמסר בגובה לממצאי דוח מבקר המדינה כי "על מנת להפחית את העומס על תחנות המשטרה וכדי לייעל את עבודתה נוכח חוסר בכוח אדם באמצעים חסרים אל מול רמת הפשיעה גיבשה המשטרה מדיניות של ניתוב ותעדוף תיקים במשרדי החקירות (שיטת הגייטינג). לאחר מספר שנים של יישום מאז כניסת תוכנית התעדוף לתוקף נערכו ביקורות על ידי חטיבת החקירות במשטרה אשר העלו ממצאים דומים לדוח מבקר המדינה.

"על סמך ממצאים אלו החליט ראש אח"מ, ניצב יוחנן דנינו, על שורת צעדים שמטרתם לייעל את עבודת החקירות, בהם ביטול סיווג אי התביעה החל מהתאריך ה- 1.1.07, שימת דגש על יותר תיקים

עם ראיות ועבירות משפיעות, ביטול רשימת העבירות וסגירת תיקי חקירה על ידי הרחבת שיקול הדעת לראשי משרדי החקירות לגבי התיקים שיחקרו".

גורמים בכירים במטה הארצי אמרו היום כי מרבית הדברים שאליהם מתייחס הדוח זוהו בעבר ואפילו יושמו ושונו על ידי המשטרה. לדברי אותם גורמים, המשטרה מתמודדת עם עומסים בלתי סבירים ונדרשת לתת טיפול מתלונות קלות עד פשיעה חמורה, וזאת כשמצבת כוח האדם קטנה מאד, כאשר מול 1,800 חוקרים עומדות חצי מיליון תלונות בשנה. אותם גורמים ציינו כי המדינה חייבת להעביר תקציבים גדולים יותר למשטרה ולהקצות משאבי כוח אדם רבים יותר.

בהכנת הידיעה השתתף אלי לוי

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים