מבוקש: האיש בעל 70 הנשים
האף.בי.איי צירף לרשימת עשרת המבוקשים את וורן ג'פס, מנהיגה של כת קיצונית הנאשם בפוליגמיה
ג'פס, בן ה-51, זכה לכבוד המפוקפק בשל שורה של אישומים פליליים בגין אינוס קטינות ושידוך קטינות לגברים. תמונתו הופצה בכל כלי התקשורת והוא הוכרז כחמוש ומסוכן.
על פי ההודעה הרשמית של אתר האינטרנט של האף.בי.איי, וורן ג'פס עומד בראש כת הדוגלת בפוליגמיה ויש לו כעשרת אלפים מאמינים שמפוזרים בקהילות קטנות במדינות יוטה, אריזונה, טקסס וקולוראדו. הוא לא נראה בציבור מאז 2004 וההנחה הרווחת היא כי הוא שוהה בטקסס.
עדויות על המתרחש בכת חשפו מערכת היררכית נוקשה בראשה עומד ג'פס, שירש את מנהיגות הכת בשנת 2002 לאחר מות אביו. הוא מינה עצמו ל'נביא" החדש, ומיד לאחר מכן התחתן עם כל נשותיו של אביו ונשא נשים נוספות משל עצמו.
קיימות שמועות רבות לגבי המעשים המתרחשים בקרב חברי הכת, החל מהזנחת ילדים ועד אונס וסחר בנשים. לדברי גארי אנגלס, חוקר מיוחד שמונה לחקור את האישומים, אנשי הכת מאמינים שהם ה"עם הנבחר", ומחכים להגיע לשמים, "כאשר אלוהים ינקה את האדמה מן האנשים הרעים" ולשוב אל הארץ כדי ליישבה מחדש.
הכנסייה הפונדמנטליסטית היא זרם קיצוני שהתפצל מן הכנסייה המורמונית לפני כמאה שנה. חברי הכת התיישבו בריכוזים קטנים, בעיקר בשני ישובים במדינות יוטה וקולורדו. הם החליטו על יישום האמונה בפוליגמיה, דבר המהווה עבירה בכל מדינות ארה"ב והוכרז כפסול על ידי הכנסייה המורמונית לפני עשרות שנים.
ג'פס
פעילות הכת זכתה לחשיפה משמעותית בשנים האחרונות, בשל סילוקם של עשרות נערים צעירים מן היישובים של הכת, שביצעו עבירות משמעת שונות. חלק מן הנערים הגיש תביעות שונות נגד ג'פס ונגד הכנסייה הפונדמנטליסטית ולטענתם, מצאו עצמם בגיל 13 מחוסרי בית, ללא משפחה, כסף ומזון. לדבריהם, הסיבה לסילוקם מהכת היא המחסור הרב בנשים בקרב חבריה.
נושא הפוליגמיה בארה"ב זוכה לאחרונה לחשיפה מעוד כיוון בלתי צפוי. רשת הכבלים הפופולארית HBO יצרה סדרה טלוויזיונית עלילתית על משפחה פוליגמית המתגוררת בסולט לייק סיטי, שבמדינת יוטה ומנהלת אורח חיים מודרני לכאורה. הסדרה 'אהבה גדולה' גוררת ביקורת ציבורית קשה, שכן היא מעניקה לגיטימציה לגבר החי עם שלוש נשים.
הסדרה מטפלת בקשיי התמרון של הבעל בין נשותיו, בחיפושיו אחר ויאגרה ובלוח הזמנים בכל אחד משלושת הבתים בהם חיה המשפחה. הביקורת על תכני הסדרה התמקדה בכך שהיא לא מעמיקה בטיפול בסוגיות כבדות המשקל של תופעת הפוליגימיה כמו ניצול נשים, אלא בוחרת להתעסק בצדדים קומיים יותר.
את האף.בי.איי זה כנראה לא הצחיק ודווקא בעת שהפוליגמיה הפכה לסוג של בידור טלוויזיוני, התקבלה ההחלטה לרדוף פושע התומך בריבוי נשים והורס את חייהן של רבבות נערות צעירות.