גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


"יש לנו משימה בלתי אפשרית"

בראיון אישי מספר אריה מועלם, ראש אגף משפחות שכולות במשרד הביטחון על ההחלטה שקיבל להגיע לבקר אצל כל אחת ממשפחות חללי מערכות ישראל

אמיר בוחבוט | 1/5/2006 18:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ראש האגף למשפחות שכולות והנצחת החייל במשרד הביטחון, אריה מועלם, קיבל השנה החלטה לא קלה - להגיע עד סוף השנה לכל משפחה של חלל צה"ל שנהרג במלחמות ישראל. בראיון ל-NRG מעריב הוא מספר על התגובה של המשפחות כשהוא מגיע לביקור ועל מלחמתו במקרי החבלה באנדרטאות הצבאיות.

- יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ב-NRG מעריב

מועלם מונה לתפקיד לפני כשנה, ומאז הוביל שורה של שינויים בפעילות למען המשפחות השכולות. "אמרו לי בהתחלה כי נדרש מאתנו לעסוק בשיקום", האו מספר. "שיקום פירושו להחזיר אל המצב הקודם. האם ניתן להחזיר את הבנים שנפלו? זו משימה בלתי אפשרית. אנחנו כאן כדי לחבק ולסייע".

עם כניסתו לתפקיד הבין מועלם כי יש משפחות שכולות שלא זכו לביקור בבתיהם על ידי נציגי משרד הביטחון במשך מספר עשורים. פרט לקשר הטלפוני או ההתקשרות הכלכלית איש לא טרח להגיע אל בתיהם. מועלם לא אהב את הנתק. "הנחתי לבקר בכל בתי המשפחות השכולות תוך שנה כדי ליצור מצב שאנחנו יוזמים ולא מגיבים לבקשות", הסביר.

"אני בעצמי הגעתי לאם ששכלה את בנה במלחמת ששת הימים, והיא סיפרה שהפעם האחרונה שהיא נפגשה עם נציגי משרד הביטחון היתה לפני כ-30 שנה", הוא חושף. "המשפחות הביעו פליאה על היוזמה החדשה. הם לא מאמינים כשאנחנו מתקשרים לתאם את הביקור".

- לצפייה בראיון - לחצו PLAY
צילום: חגי דקל עריכת וידאו: נועם עמית
מדברים על הכאב

ראש היחידה הארצית לשירותים סוציאליים במשרד הביטחון, לידיה דרורי-גוהרי, מסבירה על השינוי שחל בקשר בין המשפחות למשרד. "אנחנו מטפלים במשפחות השכולות מרגע שמקישים להם בדלת ומספרים להן על האסון. בעבר ליווינו אותם במשך מספר שנים, ואם המשפחות לא פנו אלינו לא יזמנו ביקורים. זה הפך לגורם מתסכל אצלנו והחלטנו לבצע שינוי". 

העובדים הסוציאלים, שבראשם עומדת לידיה, החלו בשנה האחרונה בפעילויות מגוונות וחדשות עבור המשפחות השכולות. אחת הפעילויות האלה היא פתיחת קבוצת תמיכה לאחים שכולים, ואף מימון לטיפול נפשי פרטני לאחים. בקבוצות התמיכה מתמודדים האחים עם כל השאלות הבוערות שמציקות להם: הרצון לעזוב את הבית, ההתמודדות עם האובדן ועם ההורים, הגיוס הצפוי לצה"ל והדילמה לגבי השירות בקרבי.

בקבוצות דנים גם בסיוע לאלמנות שיוצאות ממעגל העבודה לאחר שנותרו

לבד, באפשרות הסיוע לקשישים מעל גיל 65, שמוטרדים בעיקר מכך שלא יזכרו את החלל שלהם אחרי לכתם ומהשאלה מי יאמר קדיש על בנם שנפל, ולעיתים גם על אובדן בני זוגם.

"אנו מעניקים גם שירות של 700 מתנדבים למשפחות השכולות, וגם לסבא ולסבתא של החלל בהתאם לבקשות ועל פי צרכים, מאחר והם מהווים לעיתים נטל על המשפחות השכולות", מספרת דרורי-גוהרי. במסגרת הפעילות נפתחו גם מועדוני קשישים להורים שכולים במבנים השונים של יד לבנים. יחד הם מדברים על הכאב ומבצעים פעילויות התנדבותיות ביחידות שבהן שרתו החללים.

"לא מתחסנים מזה", היא מדגישה, "כל פעם שאנחנו מגיעים למשפחה שכולה זהו רגע קשה. כל משפחה היא עולם ומלואו ואי אפשר להתרגל, גם אם אתה עובד פה תקופה ממושכת". לא בכדי הגדיר הרב הצבאי הראשי, תת-אלוף ישראל וייס, את עבודת אנשי האגף כפעילות "דוממת ומדממת".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
  • עוד ב''חברה''

כותרות קודמות
כותרות נוספות
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים