ברית הזוגיות בקואליציה הבאה?
ש"ס מתנגדת לנישואין האזרחיים, וישראל ביתנו תומכת. שתיהן באו למו"מ עם קדימה וזכו לתמיכתה
- בונים קואליציה - סיקור מיוחד ב-NRG מעריב
בתום הפגישה בין צוותי המשא ומתן של קדימה וש"ס, ניסחו הצדדים, כנהוג בין מפלגות המעוניינות בהמשך ההליך, הודעה משותפת. הודעתם שידרה בעיקר אווירה טובה והסכמות בסיסיות. יו"ר צוות המשא ומתן של ש"ס, עורך הדין דוד גלס, העריך כי "אין חילוקי דעות שאי אפשר לגשר עליהם".
אולם, בעת ניסוח ההודעה, דקות לפני שהצוותים יצאו לתקשורת, התעורר ויכוח בין נציגי קדימה לש"ס. נציגי קדימה דרשו להוסיף להודעה ניסוח עמום ומפותל, המתייחס לאפשרות לפשרה בנושא ברית הזוגיות והנישואין האזרחיים בישראל. נציגי ש"ס סירבו והטילו וטו על הנושא.

מנגד, במפלגת ישראל ביתנו, כבר העלו את נושא ברית הזוגיות בפגישה הראשונה עם קדימה. יו"ר צוות המו"מ של מפלגת ישראל ביתנו, עורך הדין יואב מני, אמר גם הוא בתום הפגישה כי "בעניין ברית הזוגיות אנו רואים את הדברים עין בעין".
"מבדיקה שערכנו, אין בעיה אמיתית שאינה ניתנת לפיתרון, אם רק יראו בזה בעיה אנושית שמאפשרת גמישות", אמר אתמול בערב מני ל-NRG מעריב. "אבל אם יראו בזה בעיה פוליטית, הרי שהדבר יגרום אוטומטית להתבצרות בעמדות" .
מני ניסח את הדברים בזהירות, אבל בישראל ביתנו מודעים לכך שבעיית הנישואים האזרחיים היא משמעותית בקרב בוחריהם. המפלגה ככל הנראה תהא מחויבת להכניס את הנושא בקווי היסוד של ההסכם הקואליציוני.
חבר

בכירים בש"ס הבהירו הערב כי בכל הקשור לברית הזוגיות ולנישואים בישראל לא תתקבל שום פשרה שלא תהיה במסגרת ההלכה. "לא יהיה דבר כזה נישואים אזרחיים, את כל הטריקים והשטיקים האלה ניסו כבר טומי לפיד ואפי איתם" . בש"ס מיהרו להכריז כי כל הסכמה בעניין תהיה רק באישורו של הרב הראשי לישראל,שלמה עמאר והרבנות הראשית.
בסוף שנת 2004 ארע מקרה דומה במגעים הקואליציוניים שהובילו לממשלתו השלישית של ראש הממשלה, אריאל שרון. המשא ומתן עם מפלגת שינוי נכשל לאחר שזו כבר הביעה את הסכמתה לשבת עם מפלגת יהדות התורה בקואליציה. הכשלון נבע מאי הסכמה על רקע "חוק טל", שעסק בגיוס בחורי הישיבות ועל רקע אותה "ברית זוגיות" מפורסמת ורצון להתיר נישואין אזרחיים בישראל.