אביבי עובר בירוק
השחקן שי אביבי החליט שנמאס לו מהזיהום ומהתעללות בני האדם בסביבה, ויזם פסטיבל סרטים אקולוגיים בים המלח. "רוב הכוחות שמופעלים עלינו דוחקים בנו לראות בבעלי החיים מוצרים"
"היוזמה היא לערוך פסטיבל סרטים סביבתי, אקולוגי ורוחני בפעם הראשונה כאן", מסביר אביבי את הקונספט. "התמה שמחברת את שני הערבים הללו היא שכל הסרטים גורמים לך לפקוח את העיניים בכמה וכמה מובנים".
לפקוח את העיניים למה?
"לשיטה שלוכדת אותך בתוכה, שבאה לידי ביטוי בסרטים כמו 'מטריקס' או' לאכול בגדול'. או ליופיו של הטבע ולדרך שבה האדם משנה אותו, מה שאפשר לראות בסרטים כמו 'נבואה' ו'ברקה'. בנוסף, יהיה גם סרט כמו 'בליפ', שמראה שגם המדע מחובר בתאומות סיאמית למה שמכונה רוחניות. הכוונה היא לעבור בכל לילה שכזה מסע דרך הדברים הללו, באמצעות הסרטים".
כשאתה מדבר על "השיטה", למה אתה בדיוק מתכוון?
"זו השיטה שקטונתי מלפלענח את כולה, אבל היא הופכת אותך מאדם לצרכן. רוב הכוחות שמופעלים עלינו היום הם כוחות של צריכה, והם דוחקים בנו לראות גם באחרים, במיוחד בבעלי החיים, מוצרים. אפשר לראות את זה בנקניקייה המגניבה שמחייכת אליך מהטלוויזיה ואומרת 'תאכל אותי', או בזה שמוכרים לך נוזלי כלים שעולים חצי מחיר, אבל מכילים רעלים המסוכנים לאדם ולסביבה. אתה פשוט משתתף בחגיגת ההרס הזו בלי לשים לב, כיוון שאלו הכוחות שמופעלים עליך היום".
מי מפעיל אותה?
"הטלוויזיה, שלטי החוצות, חלונות הראווה והפרסום בעיתונים. אומרים לך כל הזמן לזלול ולהרוס את עצמך, להרוס את הסביבה שלך, להרוס את החברים האחרים שחולקים איתך את החיים על פני הכדור הזה".
מה אתה עצמך עושה בנדון, מלבד פסטיבל סרטים?
"אני רחוק מלהיות קדוש, ורחוק מלחיות כמו שאני חושב שצריך לחיות, אבל אני מתקדם בצעדים קטנים כל פעם. עושה בכל פעם עוד פסיעה בכיוון הנכון".

הופכים אותך מאדם לצרכן. צילום: מתוך הסרט 'לאכול בגדול' יחסי ציבור
אביבי , לשעבר ב"חמישייה הקאמרית" המיתולוגית וכיום בעיקר עוסק במיזמים אקולוגיים, הגיע אל הרעיון דרך דן שיראי, שותפו לניהול הפסטיבל. "דן הגיע אליי עם הרעיון הזה. הוא פנה למועצה של צפון ים המלח, שנקראת 'מגילות', לחוף מקסים בשם ביאנקיני, ושם זה קורה".
מאיפה המקור לרעיון?
"אני מניח שיש פסטיבלים כאלו בעולם, של סרטים בסגנון הירוק. הכיוון שלנו הוא להיות, אינשאללה, פסטיבל גדול ובינלאומי שזו התמה שלו. אני
מה הנקודה המשמעותית ביותר מבחינתך בסיפור?
"מה שבאופן אישי ממש נוגע לי בעור זה היחס לבעלי החיים, שגם הוא חלק מהעניין סביב הפסטיבל. זה עוד חלק ממה שאנחנו קוראים לו התעוררות. להבין שבעלי החיים הם לא מוצרי הצריכה שהבן אדם המערבי התרגל לקטוף מהמקררים בסופר, אלא חלק בלתי נפרד מאיתנו".
מה עוד צופן העתיד בתחום הזה מבחינתך?
"הפסטיבל הזה הוא חלק מיוזמות תקשורתיות ירוקות שאנחנו עושים. אני מניח שעוד דברים שקשורים לחיבור של תקשורת למסרים ירוקים יקרו בעתיד הקרוב".
הפסטיבל ייערך, כאמור, בחוף ביאנקיני בצפון ים המלח בין 16-15 באפריל , כחלק מחגיגות 10 שנים לפסטיבל "אהבה".