היוזמה: לחבור לש''ס ולגימלאים
בעבודה מרוצים מהתוצאות, וכבר מתכננים איך לגרום לנשיא להטיל על פרץ את הרכבת הקואליציה
- בחירות 2006 - התוצאות: סיקור מיוחד ב-NRG מעריב
על פי התוכנית המתגבשת, ישכנעו בעבודה גם את מפלגת הגימלאים להמליץ בפני הנשיא קצב להטיל על פרץ את מלאכת הרכבת הקואליציה. במקרה כזה, תתקיים רוטציה בין פרץ לאולמרט, או שפרץ יהיה אפילו ראש ממשלה בעצמו. בכל מקרה למהלך נלווה תנאי בסיסי: הפער בין העבודה לקדימה צריך להיות נמוך מ-10 מנדטים. כל הח''כים הבכירים בעבודה אומרים הלילה כי פרץ ביסס את מעמדו, וכי הם אינם מתכוונים להדיחו.
אבישי ברוורמן, מספר 4 בעבודה, הגיב הלילה על תוצאות המדגמים: "העבודה, בראשות עמיר פרץ, הציבה על המפה סדר יום כלכלי וחברתי, וזה רק תחילתו של תהליך. תוך תקופה לא ארוכה נהפוך למפלגה הגדולה בישראל".
השר לשעבר מתן וילנאי אמר בתגובה לתוצאות הסקרים כי הם "מוכיחים שגוש הימין נמחק, ודרך העבודה ניצחה". לדבריו, "המדגמים מוכיחים שקדימה היא לא מפלגה, ורק מפלגה שהיא ארגון, אשר
האנשים בה עובדים מתוך אידיאולוגיה, יכולה למצות את הפוטנציאל שלה".
ח''כ קולט אביטל אמרה בתגובה לתוצאות המדגמים: "אני סבורה שהתוצאה מחזקת את מעמדו של עמיר פרץ. הוא לא ייתן שיעשו לו זובור ויתקעו לו סכינים בגב. הוא כאן כדי להישאר".
גדעון בן-ישראל, שמכהן כיו"ר הסתדרות הגימלאים ועמד בראש המפלגה בבחירות הקודמות, אמר כי מפלגת העבודה שילמה בכשלושה מנדטים על שלא הציבה גימלאי במקום ריאלי. ''אני אמנם מצטער שכל העבודה שעשיתי במשך 10 שנים לא נשאה פרי, אבל ההצלחה של מפלגת הגימלאים היא פרי המאמצים של מפלגת העבודה לשים את האג'נדה החברתית בראש סדר היום הציבורי".
אירוע משעשע התרחש כאשר פעילי המפלגה צפו בראיון שהעניק ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק לערוץ 1. ברק נשאל האם הוא יכהן כשר בממשלה הבאה, והשיב שהוא אינו רלוונטי. בשלב זה קפצו הפעילים ושאגו משמחה.
עדכון אחרון : 29/3/2006 0:25