גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


"יושבים" על סוד הפיתה

בשב"ס חיפשו דרך להתמודד עם עליית מחיר הלחם, ומצאו פתרון יצירתי – פתיחת מאפיות בבתי הכלא. בשלב הבא: קונדיטוריה. וזה גם משפר את הביטחון

טל ימין-וולבוביץ | 20/3/2006 14:29 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בשב"ס נתקלו בבעיה מפתיעה: בחודשים האחרונים עלות הלחם שרוכש שירות בתי הסוהר עלה ביותר משני מיליון שקלים. בשירות חיפשו דרך להתייעל ומצאו פתרון מקורי - אפיית פיתות. העושים במלאכה הם האסירים עצמם. ראש מטה השב"ס, גונדר חיים גליק, הסביר ל-NRG מעריב שהרעיון נועד לחסוך כסף תוך הבטחה שהאסירים יקבלו את המזון המגיע להם.

מאפיית הפיתות הראשונה של השב"ס נפתחה בכלא מגידו, והפכה למקור גאווה עבור השירות. המאפייה מייצרת כ-2,000 פיתות בשעה וכ-20 אלף פיתות ביום. הפיתות מועברות לאסירים בבתי הכלא מגידו, שאטה וגלבוע. כל אסיר זכאי לקבל שש פיתות ביום.

ההצלחה בצפון הביאה לפתיחת מאפייה דומה גם בכלא אשל בדרום. מפקד הכלא, סגן גונדר פייסל מנדו, סיפר כי אחד הסוהרים במקום הוא טבח בהכשרתו, שהפעיל בעבר בית מאפה. הסוהר לימד את האסירים האחרים את רזי המקצוע, ואחרי שהוכשר מקום מתאים, נאפים היום בכלא 6,000 פיתות ביום ל-1,000 האסירים.
הקלה ביטחונית

לדברי סגן גונדר מנדו, הפיתות מיועדות בשלב זה רק לאסירים הביטחוניים שקיבלו עד כה לחם עגול. בשב"ס אומרים שהאסירים הביטחוניים מעדיפים פיתות על פני לחם רגיל, במיוחד כשמדובר בפיתה חמה וטרייה ישר מהתנור.

מנדו גילה כי לאור ההצלחה, הוחלט לפתוח בכלא קונדיטוריה

שתתמחה באפיית לחמניות ועוגיות. "זו קפיצת מדרגה", אמר. "אנחנו מתקדמים ומתחדשים".

לדבריו, המאפיה החדשה אפילו מקלה על הצד הביטחוני. "אם עד כה היינו צריכים לערוך חיפושים מדוקדקים בלחמים שקיבלנו מבחוץ, הפיתות שאנו מייצרים פה חוסכות לנו את המאמץ הזה".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים