"יושבים" על סוד הפיתה
בשב"ס חיפשו דרך להתמודד עם עליית מחיר הלחם, ומצאו פתרון יצירתי – פתיחת מאפיות בבתי הכלא. בשלב הבא: קונדיטוריה. וזה גם משפר את הביטחון
מאפיית הפיתות הראשונה של השב"ס נפתחה בכלא מגידו, והפכה למקור גאווה עבור השירות. המאפייה מייצרת כ-2,000 פיתות בשעה וכ-20 אלף פיתות ביום. הפיתות מועברות לאסירים בבתי הכלא מגידו, שאטה וגלבוע. כל אסיר זכאי לקבל שש פיתות ביום.
ההצלחה בצפון הביאה לפתיחת מאפייה דומה גם בכלא אשל בדרום. מפקד הכלא, סגן גונדר פייסל מנדו, סיפר כי אחד הסוהרים במקום הוא טבח בהכשרתו, שהפעיל בעבר בית מאפה. הסוהר לימד את האסירים האחרים את רזי המקצוע, ואחרי שהוכשר מקום מתאים, נאפים היום בכלא 6,000 פיתות ביום ל-1,000 האסירים.
הקלה ביטחונית
לדברי סגן גונדר מנדו, הפיתות מיועדות בשלב זה רק לאסירים הביטחוניים שקיבלו עד כה לחם עגול. בשב"ס אומרים שהאסירים הביטחוניים מעדיפים פיתות על פני לחם רגיל, במיוחד כשמדובר בפיתה חמה וטרייה ישר מהתנור.
מנדו גילה כי לאור ההצלחה, הוחלט לפתוח בכלא קונדיטוריה
שתתמחה באפיית לחמניות ועוגיות. "זו קפיצת מדרגה", אמר. "אנחנו מתקדמים ומתחדשים".
לדבריו, המאפיה החדשה אפילו מקלה על הצד הביטחוני. "אם עד כה היינו צריכים לערוך חיפושים מדוקדקים בלחמים שקיבלנו מבחוץ, הפיתות שאנו מייצרים פה חוסכות לנו את המאמץ הזה".