"ישראל יכולה לפגוע בגרעין האיראני"
הרמטכ"ל לשעבר אמר בכנס בוושינגטון כי לישראל יכולת לבצע פגיעה מדויקת בבסיסי הגרעין. על התגובה האיראנית הוא אמר: ההגנה הישראלית אפקטיבית. גורמים בלשכת רה"מ: "זה חוסר אחריות"
"בהחלט קיימת אופציה צבאית מול איראן ואסור להוציא אותה מכלל חשבון", אמר יעלון, שהוסיף כי שימוש באופציה הצבאית יכול לפגוע משמעותית בתוכנית הגרעין האיראנית ולדחות אותה בכמה שנים.
לדברי יעלון, פגיעה בעשרות אתרי הגרעין באיראן תצריך יותר ממתקפה אחת, אך קיימת יכולת לשבש את מערכת ההגנה האיראנית - דבר שיקל על התקיפה. עוד אמר יעלון כי ישראל יכולה לפגוע באיראן בכמה דרכים מלבד תקיפה אווירית. "יש לישראל יכולות נוספות", הוא רמז. הרמטכ"ל לשעבר אמר כי פגיעה במתקני הגרעין קלה יותר מאשר סיכול ממוקד, שמיועד לפגוע בטרוריסט בודד. "לא יהיה נזק סביבתי", הבהיר יעלון.
על האפשרות שאיראן תגיב, אמר יעלון כי לישראל יש יכולת להגן על עצמה מול טילי שיהאב מאיראן, כמו גם מפני רקטות מלבנון וקסאמים מהשטחים. "מערכת טילי החץ מופעלת בישראל באופן מלא ויכולה להתמודד עם טילי שיהאב וסקאד", אמר יעלון. "מערכת ההגנה הישראלית מאוד אפקטיבית ולכן ישראל מוגנת היטב".
להערכתו של יעלון, האיראנים רחוקים חצי שנה עד שנה וחצי מהנקודה שבה יהיה להם הידע הגרעיני, כאשר פצצה תהיה בידיהם בתוך שלוש עד חמש שנים. "ניתן לעצור את איראן לפני נקודת האל-חזור, אבל אפשר לעשות זאת גם לאחר מכן", סיכם.
בלשכת ראש הממשלה הופתעו מאוד מדבריו של יעלון. "בין אם מדובר בדברים נכונים ובין אם לאו, מדובר בחוסר אחריות לאומית להגיד את הדברים", אמרו גורמים בלשכת ראש הממשלה.
שלשום אמר שר הביטחון, שאול מופז, כי "מדינת ישראל והעם היהודי לא יעמדו שוב במצב שמאיימים על קיומנו. אנחנו לא מתכוונים לעצום עין ולא חצי עין מול כל איום שיכול להגיע לפתחנו, ונעשה את כל הפעולות לפני כדי שהאיום לא יוכל להתממש". מופז, שנפגש עם שר ההגנה הגרמני, פראנץ ג'וזף ג'ונג, נשאל על ידי מקבילו אם לישראל יש תוכנית מגירה בעניין האיראני . "למדינת ישראל יש הרבה מגירות ובהן יש את כל הדרוש על מנת להגן על אזריחנו", ענה מופז.
מופז גם קרא למועצת הביטחון לנקוט צעדים דיפלומטיים וכלכליים נחרצים נגד איראן וקרא לקהילה הבינלאומית "להתעורר לנוכח הסכנה, ולמנוע בכל דרך התחמשות של איראן בנשק השמדה".
שלשום נודע כי סוגיית הגרעין האיראני תגיע למועצת הביטחון של האו"ם בתחילת השבוע הבא. בעדותו בפני הקונגרס האמריקני הצהיר תת-מזכיר המדינה האמריקני, ניקולס ברנס, כי "איראן פוגעת ישירות באינטרסים החיוניים לאמריקנים, ומועצת הביטחון תנסה למצוא דרך פעולה שבהדרגה תחריף את הלחץ שמופעל על איראן".
בעדות כתובה לבית הנבחרים האמריקני אמר תת-מזכיר המדינה רוברט ג'וזף כי "הלגיטימיות שאיראן מקבלת להשתמש בכוח, כולל אפשרות
ברוסיה הביעו התנגדות נחרצות להטלת סנקציות על איראן. שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב, אמר כי "רוסיה תתנגד להטלת סנקציות על איראן משום שצעדים כאלו בדרך כלל לא משיגים את המטרה". עם זאת, לברוב ציין כי "הוועדה הבינלאומית לאנרגיה אטומית חייבת להישאר בתמונה ויש לאפשר לה להמשיך את עבודתה במדינה".