ביבי כבר יודע: הגודל כן קובע
עם ישראל לא יכול לסבול מצד אחד שיחות על עוני ומצד שני סיגר שמזוהה עם שעשועי הפנאי של האלפיון העליון. יצאנו לבדוק כמה עולה לעשן סיגר והאם באמת מדובר בתחביב שאינו מיועד למעמד הפועלים
נשאלת השאלה, האם סיגרים הם באמת מוצר כל כך יקר, עד שרק אנשים אמידים יכולים להרשות לעצמם לעשן אותו? ואולי מחירם הו שווה לכל נפש, ואנחנו סתם עושים עוול למעשנים?
"עלותה של קופסת סיגרים המכילה לרוב 25 סיגרים יכולה להסתכם ב-7,500 שקל", אומר עודד מועלם, מנהל השיווק של החברה ליבוא ושיווק מוצרי טבק, דוידס סיגרים. "מחירו של סיגר בשם 'קוהיבה' שנחשב לסיגר היקר ביותר מבין הסיגרים הקובנים נע בין 60 ל-300 שקל לסיגר אחד, בהתאם לגודלו. סכום דומה עולה גם הסיגר 'דוידוף' מהרפובליקה הדומיניקנית, שנחשב לאיכותי ביותר בעולם".
בשנים האחרונות חלה עליה של כ-20 אחוז לשנה בצריכת סיגרים. בקרב המעשנים נרשמת גם עליה באיכות הסיגר המבוקש, למרות שבתחום הסיגרים אין נאמנות למותג. סיגרים פחות יקרים, כמו הסיגרים הקובנים 'פרטגס', 'רומיאו וג'ולייט' ו'מונטה קריסטו', יעלו בין 20 ל-120 שקלים ליחידה.
הזולים ביותר בקרב הקובנים הם 'חוזה פיידרה' שעולים 10 שקלים בלבד לסיגר. בקטגוריית הסיגרים הפשוטים קיימים גם סיגרים ארומטיים וסיגרים מתוקים כמו 'בקוודס' ו'ויליגר' שמתאימים לעישונים מהירים ויומיומיים ומחירם נע בין 3 שקלים ל-10 שקלים האחד.
מעשן סיגרים טיפוסי צורך בין סיגר אחד לארבעה סיגרים ביום. בחישוב פשוט, התענוג מסתכם במאות ואלפי שקלים בחודש, שזה על-פי רוב יותר ממה שמוציאים מעשני הסיגריות.

חנות הסיגרים בנתב"ג. עלייה של 20% במעשני סיגרים כל שנה יחצ
מיהו המעשן הטיפוסי?
מעשן הסיגר הטיפוסי הוא גבר, נהנתן, דעתן, מתעניין באוכל טוב ובתרבות פנאי ובדרך כלל נמצא בעמדת כוח. גילו נע בין 30 ל-60 והוא שייך לבני המעמד הבינוני והגבוה. כמה הוא מוכן לשלם על התענוג המגולגל הזה? לפעמים הרבה מאוד.
"בסופו של דבר", מסביר מועלם, "מה שקובע את מחיר הסיגר
הוא גודלו, בקרת האיכות שלו, התוצרת וכמות היצור, ואילו הבחירה של המעשן בסיגר זה או אחר תלויה בנוסף למחיר גם בטעם, במשך הזמן שהוא מקציב לעישון ובמידת הניסיון שלו (מעשן מתחיל יעדיף סיגרים קלים)".
וכך מסתבר, שהגודל כן קובע, למרות שעל-פי פרויד "לפעמים סיגר הוא רק סיגר".

נשים קובניות מעשנות סיגר. לא רק לאלפיון העליון (אי-פי) אי פי