גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


"החלום - לדבר בפרחים ולא ברובים''

יו"ר העבודה, עמיר פרץ, נועד אתמול בערב עם יו"ר הרשות, אבו-מאזן, במסגרת פגישותיו עם מנהיגים ערביים. בסיום הפגישה הוא אמר: "אנחנו לא נלחמים בפלשתינים אלא רק בגורמי הטרור"

גיל חורב וברק רביד | 2/3/2006 16:44 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
''החלום שלי הוא ששני העמים ידברו אחד לשני בפרחים ולא ברובים. החלום שלי הוא שיום אחד ילדים משני הצדדים יוכלו לתכנן תוכניות משותפות, ולא יישארו בשני צדדים שחלילה נפגשים רק במפגשי דמים''. את הדברים האלו אמר אתמול בערב יו"ר העבודה, ח"כ עמיר פרץ, בסיום פגישתו עם יו"ר הרשות הפלשתינית, אבו-מאזן.

פרץ, שהגיע לפגישה יחד עם עמיתיו לסיעה, הח"כים מתן וילנאי, אפרים סנה וראלב מג'דלה, נפגש עם בכירי הרשות אבו-מאזן וסאיב עריקאת. במסיבת עיתונאים משותפת שקיימו השניים לאחר הפגישה, הסביר פרץ כי חשיבותה של הפגישה היא דווקא בעובדה שהיא מתקיימת "בתקופה שבה עולים נושאים מורכבים יותר ולא פשוטים''. ואולם בתקשורת הערבית התלהבו פחות. "מדובר בשני אנשים שאין להן שום השפעה'', אמרו עיתונאים ערביים שהיו במקום.

בסיום הפגישה אמר אבו-מאזן כי הוא ופרץ דנו בתהליך השלום, מפת הדרכים ותוצאות הבחירות ברשות הפלשתינית. ''אנו מקווים שאחרי הבחירות בישראל נוכל לחזור לשולחן המו"מ", אמר. היו''ר ציין כי קיבל דיווחים על כך שאל-קאעידה מתכוון לבצע פיגוע באיזור, כפי שהיה בירדן ובתימן. "עלינו להישאר עם עיניים פקוחות", הוא הזהיר.

לדברי פרץ, אבו-מאזן אמר לו בפגישה כי הוא ''רואה בטרור אויב של שני העמים, שפוגע בעתיד האזור''. יו''ר העבודה הבהיר ליו''ר הרשות בפגישה כי "ישראל אינה נלחמת בעולם המוסלמי, הערבי והפלשתיני, אלא רק נגד גורמים המעורבים בטרור". יו"ר העבודה גם קרא לקהילה הבינלאומית לחזק את הצד המתון, "כדי ששני העמים יידעו שיש תקווה לשלום''.
 
עמיר פרץ והנשיא מובארק, בפגישתם בקהיר. צילום: אי-פי
עמיר פרץ והנשיא מובארק, בפגישתם בקהיר. צילום: אי-פי אי-פי
סיקור נרחב בתקשורת הערבית

עוד לפני הפגישה, הדגישו גורמים בלשכת אבו-מאזן כי המפגש נערך לבקשתו של פרץ, וכי אבו-מאזן הסכים להיפגש עם יו"ר העבודה בעקבות רצונו של היו"ר להמשיך בהידברות עם גורמים ישראלים. "אין לנו כל כוונה להצטייר כמי שמתערבים בבחירות בישראל", ציינו מקורביו של היו"ר.

לדברי המקורבים, אבו-מאזן הגיע לפגישה כדי להאזין לעמדות של חברי מפלגת העבודה, ופחות כדי לדבר בעצמו. "היו"ר לא מתכוון לצאת בהצהרות במהלך הפגישה וגם לא בסיומה", אמרו המקורבים. "הוא יחזור על העמדות שהציג בראיונות האחרונים, וידגיש את החשיבות שהוא רואה בחידוש המו"מ". לדברי גורמים בלשכתו של היו"ר, אבו-מאזן ידגיש

בפגישה כי "הפלשתינים הם עדיין פרטנר לשלום וכי הוא מעוניין בהתקדמות לקראת הסדר קבע וסיום הכיבוש והאלימות".

לפני כניסתו לפגישה, אמר ח''כ וילנאי: "לצערנו אבו-מאזן הוא חלש, אך אסור לנו בשום אופן להגיד שכל הרשות היא חמאס. צריך להילחם בחמאס כאילו אין רשות, ולהידבר עם הרשות כאילו אין חמאס. כרגע אין לנו עסק עם החמאס כי הוא לא פרטנר, אבל צריך לחשוב לרגע מה יקרה אם אבו-מאזן יקרוס או שהרשות תקרוס".

הפגישה זכתה לסיקור נרחב בתקשורת הערבית, כאשר צוותים של התחנות אל-ערבייה, אל ג'זירה והטלוויזיה הלבנונית והאיראנית הגיעו לסקר את המפגש. כתב אל-ערבייה, זיאד חלבי, אמר ל-NRG מעריב: ''חשיבות הפגישה היא בעצם קיומה, כי מאז עליית החמאס לא הייתה לאבו-מאזן כל פגישה עם גורם ישראלי. עם זאת מדובר בפגישה של שני אנשים שאין להן שום יכולת השפעה''.

פגישות במצרים ובמרוקו

פגישתו של פרץ עם יו"ר הרשות מגיעה בהמשך לפגישות שקיים פרץ עם מנהיגים בעולם הערבי, בניסיון להדגיש את הקו המדיני הברור שהוא מתכוון להוביל אם ייבחר לראשות הממשלה. לפני כשבוע וחצי נפגש פרץ עם נשיא מצרים, חוסני מובארק בארמון הנשיאות בקהיר.

פרץ אמר למובארק כי הוא רואה במצרים "גשר לשלום", והשניים הסכימו כי יש להמשיך להעביר כספים לרשות הפלשתינית. הפגישה במצרים התקיימה במסגרת יוזמתו של פרץ לפתוח בערוץ הידברות עם ראשי מדינות באזור, לאור עליית החמאס. פרץ הגיע לקהיר מלווה בבכירי המפלגה - יצחק הרצוג, בנימין בן-אליעזר ואופיר פינס. "למצרים יש תפקיד ראשי במזרח התיכון", אמר פרץ בתום הפגישה. ''היא זו שפתחה את הדרך למשא ומתן לשלום, והיא המדינה שיכולה להיות ציר מרכזי בהובלת מדינות נוספות באזור למסלול זה".

כמה ימים קודם לכן נפגש פרץ עם מלך מרוקו, מוחמד השישי, בארמונו בעיר פאז. הפגישה התקיימה בעקבות הזמנה אישית של המלך ונשמרה בחשאיות לבקשתו. ממטהו של פרץ נמסר כי הוא התקבל על ידי המלך בחום רב, והשניים שוחחו למעלה משעה. "מרוקו היתה ונשארה שותף פעיל ובסיסי בתהליך השלום במזרח התיכון, במיוחד כאשר זה עבר שלבים קשים'', אמר פרץ.

בתום הפגישה, פרץ ציין כי לאור המבוי הסתום שנוצר באזור לאחר עליית החמאס הוא החליט לנקוט ביוזמה מדינית שמטרתה לפתוח אופקים חדשים של הידברות עם העולם הערבי. לדבריו, במצב הנוכחי למרוקו יש תפקיד מהותי בקידום ההידברות במזרח התיכון. פרץ הדגיש: "יש לנו מלחמה בלתי מתפשרת עם החמאס וארגוני הטרור ולא עם העולם הערבי".

עדכון אחרון : 3/3/2006 0:02
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים