גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


פורשי העבודה יוכלו לרוץ לכנסת

יו"ר ועדת הבחירות השופטת דורית בייניש דחתה את העתירות של מפלגת העבודה שדרשו למנוע מפרס, רמון ואיציק להתמודד ברשימת קדימה. היועץ המשפטי של העבודה: אנו נעתור לבג"ץ

אריק בנדר | 21/2/2006 17:44 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
קיבלו אישור מבייניש: שמעון פרס, חיים רמון ודליה איציק יוכלו להתמודד ברשימת קדימה לכנסת ה-17. זאת לאחר שיו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופטת דורית בייניש, דחתה עתירות של המוסד לבוררות במפלגת העבודה ושל מפלגת העבודה, שדרשו להכריז על השלושה כפורשים ולמנוע מהם את האפשרות להתמודד.­בעבודה לא מתכוונים לוותר.

- בחירות 2006: סיקור מיוחד ב-NRG מעריב

"מסקנתי היא כי לוועדת הבחירות המרכזית אין סמכות להורות כמבוקש, ולפיכך הבקשה נדחית על הסף", קבעה בייניש. הסמכות לקבוע מי פורש מהכנסת, קבעה בייניש, נתונה בידיה של ועדת הכנסת. לדבריה פרישה של ח"כ מסיעתו לסיעה אחרת אינה עניין שניתן להוכיחו באמצעות קטעי עיתונות ותמלילי ראיונות, כפי שהציגו בפניה העותרים.

בייניש הוסיפה כי קבלת העתירות היתה מביאה לשלילה מלאה של זכותם של פרס, רמון ואיציק להיבחר, משום שמועד הגשת הרשימות לכנסת עבר. "מדובר בסוגייה כבדת משקל בעלת השלכות משמעותיות על תפקוד הכנסת המכהנת ועל הכנסת הבאה, לפיכך יש לברר סוגייה זו באופן יסודי ומסודר על פי ההליך הקבוע בחוק הכנסת", אמרה בייניש. "אין  להותיר את השאלה לאינטרסים הפוליטיים השולטים בכיפה בתקופת הבחירות".

בשולי החלטתה העירה בייניש: "בכל מקרה, גם אם היו קובעים שפרס, רמון ואיציק הוכרזו כפורשים, הרי שהם התפטרו מהכנסת מיד לאחר הפרישה כפי שדורש החוק, ולכן אין למנוע מהם להיכלל ברשימה מטעם סיעה שהיתה מיוצגת בכנסת. אילו נדרשתי להכריע בשאלה זו, נוטה הייתי אף אני לקבוע כי אכן בנסיבות העניין היתה התפטרותם של המשיבים בסמוך למועד שבו נטען כי פרשו מסיעתם".

יו"ר ועדת הבחירות אף ציינה כי יש להתחשב בכך שבתקופה בה פרשו השלושה מהכנסת לא התקבלו בה הכרעות והצבעות חשובות.

יצויין כי החלטתה של בייניש עומדת בסתירה לחוות דעתו של היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, שקבע כי הסמכות אם לפסול את פרס, איציק ורמון מלרוץ ברשימת "קדימה" נתונה להחלטת ועדת הבחירות המרכזית.  לעומת זאת, אמרה היועצת המשפטית לכנסת, עו"ד נורית אלשטיין, כי הסמכות בעניין נתונה בידי ועדת הכנסת.
"התנהגות מבישה של העבודה"

היועץ המשפטי של מפלגת העבודה, עו"ד אלדד יניב, ממגישי העתירה, הודיע בעקבות ההחלטה כי בכוונתו לעתור לבג"ץ. עם זאת, לרשות העותרים קיימת אפשרות לפנות לוועדת הכנסת או לוותר על הדרישה.

שלושת הפורשים - איציק, רמון ופרס - הביעו שביעות רצון מהחלטתה של בייניש ובמקביל תקפו את מפלגת העבודה.

"חבל שעמיר פרץ מדרדר את מפלגת העבודה", אמר חיים רמון לאחר ההחלטה. "זו התנהגות מבישה כפי שלא נהגה מעולם. העבודה באה לדיון בידיים מטונפות, כאשר העדיפה לפנות לוועדת הבחירות המרכזית ולא לוועדת הכנסת".

גם מקורביה של איציק תקפו את העבודה. "ההחלטה

לדחות את העתירה על הסף היא עוד הוכחה שהעתירה היא קטנונית ונקמנית, ושבמקום לתעל את האנרגיות למציאת תומכים במפלגת העבודה, היא מתעלת את האנרגיות לרדוף את חברי הכנסת שעזבו אותה", אמרו המקורבים.

יועצו של פרס, יורם דורי, אמר כי החלטתה של בייניש "מדברת בעד עצמה". הוא בחר להדגיש את דברי השופטת שאמרה כי שלילת הזכות להיבחר היא פגיעה חמורה בזכויות האזרח.

גם דורי לא היסס לתקוף את העבודה. "עתירת מפלגת העבודה היתה מיותרת וחבל שהוגשה", אמר. "הניסיון הציני של ראשי העבודה לגרש את פרס, איציק ורמון מהכנסת בייש את המפלגה".

"הליך של עסקנים"

בשבוע שעבר הובא הנושא לדיון בפני השופטת בייניש, אך זו החליטה לדחות את הכרעתה. בייניש הסבירה כי היא זקוקה לזמן נוסף כדי להחליט האם בסמכותה לדון בעתירה. הסוגיה עלתה לדיון לאחר שמפלגת העבודה הגישה תביעה למחוק את שמם של חברי הכנסת מרשימת קדימה לכנסת משום שלא התפטרו מהכנסת לאחר שפרשו מסיעת העבודה.

את העתירה הגיש היועץ המשפטי של סיעת העבודה, עו"ד אמנון לורך, שטען כי יש לפסול את פרס, רמון ואיציק משום שאינם יכולים להיות מיוצגים במפלגה שהיתה מיוצגת על ידי סיעה בכנסת היוצאת, ומשום שפרשו מסיעת העבודה ולא התפטרו מהכנסת. 

באי כוחו של פרס, עורכי הדין רם כספי ויורם בר, ובא כוחו של חיים רמון, עו"ד איתן הברמן, טענו בתשובתם לעתירה כי ליו"ר ועדת הבחירות המרכזית אין סמכות לדון בנושא וכי הפורום היחידי המוסמך לדון בעניין הוא ועדת הכנסת.

כספי ובר האשימו את מנסחי העתירה באי ניקיון כפיים משום שהם מתעלמים בעתירתם מאחד מסעיפי חוק הכנסת, שקובע כי ועדת הכנסת היא הגוף המוסמך לדון בפרישה של ח"כ מסיעתו. "מדובר בהליך של עסקנים ולא בהליך של מנהיגים. מדובר במנהיגים קטנים", אמר עו"ד רם כספי עם תחילת הדיון בנושא.

בהכנת הידיעה השתתפו מיה בנגל ואילאיל שחר

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים