צרפת נכנעה
"קלמנסו", על עשרות טונות האסבסט שבגופה, תוחזר לצרפת ולא תפורק בהודו. שיראק, האמור לצאת לתת-היבשת ביום ראשון, מנסה להפיג את המתח שנוצר בין שתי המדינות
כעת דורש שיראק כי תערך בדיקה מחודשת של כמות האסבסט המצויה בנושאת המטוסים הוותיקה, וזאת לאור הפרש של כ-30 טון שנמצא בין ההצהרה הרשמית ובין בדיקות של צוותי ההריסה. "הנשיא החליט להחזיר את נושאת המטוסים למים הטריטוריאליים של צרפת, תחת פיקוח קפדני, עד שימצא פיתרון משביע רצון לפירוקה", נאמר בהצהרה הרשמית מארמון האליזה.
ההוראה להשיב את האונייה לצרפת ניתנה רק לאחר שבית המשפט העליון קבע כי שליחתה של האונייה אל מחוץ למדינה מהווה למעשה ייצוא של חומרים מסוכנים ולכן מנוגדת לחוק הבינלאומי. בארגון גרינפיס שהוביל את המאבק הציבורי לאורך הפרשה קיבלו בסיפוק את החלטת שיראק "סיום הפרשה מראה כי גופי שלטון מסוגלים לתקן את מעשיהם, במידה והציבור דוחף אותם לכך".
הקלמנסו הוותיקה, שהושקה ב-1961 נמכרה בשנת 2003 לצורך פירוק. לאור העלות הגבוהה של פירוקה בצרפת, בה ישנם חוקים מחמירים לגבי כללי העבודה עם האסבסט הממית ממנו היא בנויה, החליטה ממשלת צרפת להשיט אותה לפירוק בהודו.
ארגוני איכות הסביבה נלחמו בחירוף נפש נגד ההחלטה בטענה כי שליחת האוניה להודו לפירוק בידי פועלים קשיי יום שאינם זכאים לכל הגנה מפני האסבסט הינה בלתי מוסרית. כעת, לאחר שבית המשפט ההודי עיכב את הפלגתה, ולאר חודשיים של המתנה אל מול חופי הודו, תצא הקלמנסו למסע החזרה שיערך כשלושה חודשים ועלותו מוערכת בכמיליון יורו.

קורבן אפשרי של פרשת "קלמנסו", מטוס הענק של חברת איירבוס. צילום: רויטרס רויטרס
אווירה מתוחה
התנהלות ממשלת צרפת השמרנית בפרשת הקלמנסו הפכה לשיחת היום במדינה. מפלגות האופוזיציה ניצלו את ההזדמנות לתקוף את הממשלה המנסה לקדם קיצוצים נרחבים בתקציב המדינה. "ההחלטה להשיב את הקלמנסו צריכה היתה להתקבל לפני שבועות", אמר פרנסואז הולאנד, מנהיג המפלגה הסוציאליסטית, "הפרשה כולה עלתה גרמה לביזבוז כספים והכתימה את
תדמיתה של צרפת ונשיאה בעיני העולם".
הפגיעה הכלכלית בצרפת עקב הפרשה עלולה להיות כבדה הרבה יותר מעלות ההפלגה עצמה. שיראק, האמור לצאת ביום ראשון להודו בראש משלחת כלכלית לקידום של שורת עיסקאות ענק הכוללות מכירת מטוסי איירבוס וציוד צבאי להודו, צפוי להתקבל באווירה עוינת לאור הסערה הציבורית שגרמה פרשת קלמנסו.