"נדע להתמודד גם עם ממשלת טרור"
שרת החוץ ציפי לבני נפגשה עם מזכירת המדינה האמריקנית ותקפה רעיון של ממשלת חמאס
בסופה של מסיבת עיתונאים משותפת שקיימו השתיים בתום פגישתן, נשאלה לבני לגבי האפשרות שממשלת חמאס תקום, ומה יהיה יחס ישראל לממשלה כזו. לבני אמרה כי במידה והחמאס ירכיב את הממשלה זו תהיה מדינת טרור. לדבריה, לקהילה הבינלאומית יש סנקציות ואמצעים לטפל ביישות שהופכת למדינת טרור.
מזכירת המדינה רייס נשאלה על הראיון שהעניק שלשום ממלא מקום ראש הממשלה, אהוד אולמרט, שבו אמר כי הוא מתחייב להשאיר את גושי ההתיישבות בריבונותה של ישראל. "העמדה של ארה"ב בנושא הזה היא מאוד ברורה ונותרה זהה. אף אחד לא צריך לנסות באופן חד צדדי לקבוע מראש את תוצאות ההסדר הסופי", אמרה, אך ציינה גם את דבריו של הנשיא בוש כי בבוא הצדדים לדון בהסדר הסופי יהיה צורך להתחשב בשינויים שחלו בשטח מאז שנת 1967.
רייס נשאלה גם על עמדתה ביחס לסיכולים הממוקדים של ישראל ועל הגינוי של מזכ"ל האו"ם, קופי ענאן, לחיסולים. היא השיבה כי היא מבינה את זכותה של ישראל להילחם בטרור, אך הביעה תקווה שהצדדים ייכנסו לתהליך שהאלימות לא לוקחת בו חלק.
מאוחר יותר תידרכה שרת החוץ כתבים ישראליים בוושינגטון, והדגישה את העמידה האיתנה של הממשל האמריקני מאחורי הדרישות שהציבה הקהיליה הבינלאומית לרשות הפלשתינית, במידה ותוקם ממשלת חמאס. השרה ציינה כי עמדות ארה"ב והממשל זהות לאלו של ישראל בכל הנוגע לתקופת הביניים הנוכחית, עד לשינוי השלטון ברשות.
עם זאת, הדגישה לבני כי שום פתרון ביניים שלטוני בו ייקח החמאס חלק לא יספק את ישראל. לדבריה, הצבת מועמדים מתונים בהנהגת הממשלה הפלשתינית, או הצבתו של אבו-מאזן כבעל הסמכויות כאשר הממשלה מורכבת מחמאס - לא יספקו את ישראל ולא ישנו את התוצאה האמיתית של הבחירות ברשות.
שלשום נפגשהלבני עם מלך ירדן עבדאללה והביעה דאגה מניצחונו הסוחף של החמאס בבחירות למועצה המחוקקת הפלשתינית. בצאתה מהפגישה אמרה לבני: "התוצאות של הבחירות למועצה המחוקקת הפלשתינית מאוד בעייתיות, וחשוב לנו לחזק את העמדה של הקהילה הבינלאומית". לדבריה, הקהילה הבינלאומית צריכה להשמיע קול רם וברור, ולא לתת לדברים להידרדר במדרון החלקלק.
עוד אמרה שרת החוץ כי הפלשתינים
למרות שישראל נמנעה עד כה מלהשתתף באופן פומבי בפעילות הבינלאומית נגד איראן, החליטה השרה לבני להיפגש היום בניו יורק עם כל הנציגים של חמש המדינות הקבועות במועצת הביטחון. הפגישה אמורה להתקיים בביתו של שגרירו ישראל באו"ם, דני גילרמן.